Šta je novo?

AOpen AK73-A

ugvozden

Čuven
Učlanjen(a)
10.01.2002
Poena
604
Imam par pitanja tj. nekoliko problema u vezi pomenute ploce, da li je neko ima pa da pisem sta me mori ili da ne gusim ako je niko nema?

Imam ja doticnu plocu- mislim da i tvoja nosi oznaku Pro(A) to jest da je sa KT133A chipsetom. Pisi sta te mori jer meni fenomenalno sljaka-da je ne ureknem, pa me bas interesuje sta tebe zeza.

Ovako, konfiguracija je sledeca:
1.gore pomenuta ploca ak73-pro(a)
2.cpu t-bird 1GHz (10x100)
3.256 MB pc133
4.HDD Quantum AS 20GB
5.Teac CD-Rw 8/8/32
6.nVidia TNT2pro/32
7.Lucent 56K
8.Realtek 10Mb PCI mrezna kartica
9. Hercules DV Graber FireWire, IEEE 1394

Problemi su sledeci:
1.posle duzeg vremena u stand by modu nece da se probudi cak ni na reset dugme vec moram da iskljucim komp iz struje (na kucistu pozadi imam prekidac) i tek onda ponovo butne
2. pri manipulaciji (kopiranje, unzip, etc ...) velikim fajlovima (ne direktorijumima) 5-6 GB desava se ili da se operacija katastrofalno uspori ili da se svi procesi zamrznu, ovo isto zna da se desi i prilikom instalacija vecih programa tj pri kopiranju neophodnih fajlova sa CD-a na hard
3.relativno cesto pukne (2-3 puta nedeljno) cak i u vordu

Napomena: temperatura procesora oko 40stepeni, na compu je bio instaliran W2K profesional (sto mi je neka garancija da je ploca OK) ali takve simptome nisam primetio. Za one radoznale koji se vec spremaju da pitaju zasto sam skinuo W2K evo odgovora: nije mi radio softwer koji mi je neophodan (neki statisticki programi). Nisam radio flash biosa (spremam se ovih dana), instaliracu i nove VIA i nVidia drajvere ali mi se cini da stvar nije u tome. Instalirani su svi drajveri koji su stigli uz plocu. Sve mi se cini da previdjam nesto krupno, mozda u biosu, ne znam...

Uf, da te ne bi nesto mnogo folirao bas ne znam sta ti se desava sa kompom. Ja imam jako slicnu konfiguraciju osim mrezne karte, graficke i Herculesa i sve mi sljaka zaista OK. Win mi nije puko ne pamtim od kada.
Mislim da ce neko od kompetentnijih morati da ti odgovori.

Sorry i pozdrav.

hmmm ja imam isto doticnu plochu sve mi radi perfektno .. nishta mi nikad nije puklo.. sve je super stabilno.. mozda nije u pitnaju plocha (ali u svakom sluchaju pod obavezno stavljaj najnoviji bios)

e da mene interesuje da li je neko probao nove durone na ovoj plochi (znachi morgan me interesuje) kad vec athlon xp ne radi :(

Nisam licno probao sa "novim" Duronima, ali s obzirom da na AOpen sajtu stoji da ih doticna ploca podrzava sa najnovijom revizijom BIOS-a, nema razloga da im ne verujemo, valjda su je oni isprobali ;)

nekim sluchajem sam preskochio tu informaciju :)

e da mene interesuje da li je neko probao nove durone na ovoj plochi (znachi morgan me interesuje) kad vec athlon xp ne radi :( [/B][/QUOTE]

Nemoj da me strecas za XP. Znam da sam i ja na njihovom sajtu procita da sa zamenom BIOS-a sve najnormalnije radi. Trentuno me kopka kako bi to sve izgledalo kada bi ubo novog Morgana od 1G. Mozda nije losa investicija s obzirom da drfedja kaze da ide i na 1.2 na default naponu.
No dosta o tome, covek ima problema pa bi voleo neko da mu pomogne posto mi vec nismo u stanju.

Pozdrav!

ugvozden je napisao(la):
Ovako, konfiguracija je sledeca:
1.gore pomenuta ploca ak73-pro(a)
2.cpu t-bird 1GHz (10x100)
3.256 MB pc133
4.HDD Quantum AS 20GB
5.Teac CD-Rw 8/8/32
6.nVidia TNT2pro/32
7.Lucent 56K
8.Realtek 10Mb PCI mrezna kartica
9. Hercules DV Graber FireWire, IEEE 1394

Problemi su sledeci:
1.posle duzeg vremena u stand by modu nece da se probudi cak ni na reset dugme vec moram da iskljucim komp iz struje (na kucistu pozadi imam prekidac) i tek onda ponovo butne
2. pri manipulaciji (kopiranje, unzip, etc ...) velikim fajlovima (ne direktorijumima) 5-6 GB desava se ili da se operacija katastrofalno uspori ili da se svi procesi zamrznu, ovo isto zna da se desi i prilikom instalacija vecih programa tj pri kopiranju neophodnih fajlova sa CD-a na hard
3.relativno cesto pukne (2-3 puta nedeljno) cak i u vordu

Napomena: temperatura procesora oko 40stepeni, na compu je bio instaliran W2K profesional (sto mi je neka garancija da je ploca OK) ali takve simptome nisam primetio. Za one radoznale koji se vec spremaju da pitaju zasto sam skinuo W2K evo odgovora: nije mi radio softwer koji mi je neophodan (neki statisticki programi). Nisam radio flash biosa (spremam se ovih dana), instaliracu i nove VIA i nVidia drajvere ali mi se cini da stvar nije u tome. Instalirani su svi drajveri koji su stigli uz plocu. Sve mi se cini da previdjam nesto krupno, mozda u biosu, ne znam...

Vidim da nisi napisao koje je napajanje, sto ce reci da to ne smatras bitnim, ali ti je tvoj kompjuter dokazao da gresis, silno gresis, sine.

notax je napisao(la):
Vidim da nisi napisao koje je napajanje, sto ce reci da to ne smatras bitnim, ali ti je tvoj kompjuter dokazao da gresis, silno gresis, sine.

Kuciste je kupljeno kod Jugodate, 250W, dosta solidno sa izvedenim spoljasnjim prekidacem na napajanju. Padalo mi je i ono na pamet ali to uvek ostavim za poslednji pokusaj-Verovatno pogresno. Sinos sam uradio flash biosa i stavio sam nove 4in1, videcu za dva tri dana da li je problem sa bio sa VIA chipsetom (686b bug) ili je u pitanju nesto drugo. Hvala svima narocito tati;)

hmm ljudi ajde mi pomognite .. ne mogu da nadjem na aopenomovm sajtu onu tabelu na kojoj se nalazi kojaplocha koji procesor podrzava... bio bih zahvalan za link ka dotichnoj

ugvozden je napisao(la):
Kuciste je kupljeno kod Jugodate, 250W, dosta solidno sa izvedenim spoljasnjim prekidacem na napajanju. Padalo mi je i ono na pamet ali to uvek ostavim za poslednji pokusaj-Verovatno pogresno. Sinos sam uradio flash biosa i stavio sam nove 4in1, videcu za dva tri dana da li je problem sa bio sa VIA chipsetom (686b bug) ili je u pitanju nesto drugo. Hvala svima narocito tati;)

Neverovatno kako se ljudi upecaju na Intel propagandu o VIA bug-u. Zasto kod mene sve, vec 4 meseca super funkcionise.
Evo ti predlog.
Formatiraj hard, ischupaj mreznu kartu, instaliraj Win98SE, i sve to uradi sa drugim napajanjem.
Inace, moje LICNO misljenje je da su Jugodata jedne od najvecih lopina u BG-u, sto se hardware-a tiche.

Vrh Dno