ugvozden je napisao(la):Ovako, konfiguracija je sledeca:
1.gore pomenuta ploca ak73-pro(a)
2.cpu t-bird 1GHz (10x100)
3.256 MB pc133
4.HDD Quantum AS 20GB
5.Teac CD-Rw 8/8/32
6.nVidia TNT2pro/32
7.Lucent 56K
8.Realtek 10Mb PCI mrezna kartica
9. Hercules DV Graber FireWire, IEEE 1394
Problemi su sledeci:
1.posle duzeg vremena u stand by modu nece da se probudi cak ni na reset dugme vec moram da iskljucim komp iz struje (na kucistu pozadi imam prekidac) i tek onda ponovo butne
2. pri manipulaciji (kopiranje, unzip, etc ...) velikim fajlovima (ne direktorijumima) 5-6 GB desava se ili da se operacija katastrofalno uspori ili da se svi procesi zamrznu, ovo isto zna da se desi i prilikom instalacija vecih programa tj pri kopiranju neophodnih fajlova sa CD-a na hard
3.relativno cesto pukne (2-3 puta nedeljno) cak i u vordu
Napomena: temperatura procesora oko 40stepeni, na compu je bio instaliran W2K profesional (sto mi je neka garancija da je ploca OK) ali takve simptome nisam primetio. Za one radoznale koji se vec spremaju da pitaju zasto sam skinuo W2K evo odgovora: nije mi radio softwer koji mi je neophodan (neki statisticki programi). Nisam radio flash biosa (spremam se ovih dana), instaliracu i nove VIA i nVidia drajvere ali mi se cini da stvar nije u tome. Instalirani su svi drajveri koji su stigli uz plocu. Sve mi se cini da previdjam nesto krupno, mozda u biosu, ne znam...
notax je napisao(la):Vidim da nisi napisao koje je napajanje, sto ce reci da to ne smatras bitnim, ali ti je tvoj kompjuter dokazao da gresis, silno gresis, sine.
ugvozden je napisao(la):Kuciste je kupljeno kod Jugodate, 250W, dosta solidno sa izvedenim spoljasnjim prekidacem na napajanju. Padalo mi je i ono na pamet ali to uvek ostavim za poslednji pokusaj-Verovatno pogresno. Sinos sam uradio flash biosa i stavio sam nove 4in1, videcu za dva tri dana da li je problem sa bio sa VIA chipsetom (686b bug) ili je u pitanju nesto drugo. Hvala svima narocito tati![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari