Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Probao Norton Antivirus i NOD32. Svidja mi se NOD ali ne mogu naci pravi crack za njega (samo krekovane fajlove koji omogucavaju samo rucno pokretanje programa u krekovanoj verziji). Ako neko zna za link gdje se nalazi registrovan NOD ili pravi crack neka postavi.
Koji AV program vi koristite i koji je najbolji (po pitanju resursa i otkrivanja virusa kao i brzine skeniranja)?
Stvarno bi bio red da se pocne koristiti search opcija...Mislim da je bilo dosta price o ovome ranije, ali sad nije ni bitno.
Odgovor na tvoje pitanje bi bio: AVP 3.5 ubedljivo najbolji AV. Download sawww.kasperskylabs.com a key ce vec neko poslati...
Nije tacno! AVP radi pozadini i "ne osetish' ga. Osim ove nove 4.0 verzije koja je malo zahtevnija. U svakom slucaju mnogo manje resursa zauzima nego Norton.
To kazu svi na onim proslim forumima (koristio sam i ja search 🙂 )
Ali niko nije rekao u cemu je razlika izmedju verzija 3.5 i 4.0. Zar 4 nije bolje od 3.5? Sta ce mi AV program koji se "ne osjeti" a koji ne otkriva viruse? Ovo kazem jer kaspersky i nije bas pouzdan u otkrivanju virusa ako je suditi po virus bulletinu, za razliku od nortona.
To kazu svi na onim proslim forumima (koristio sam i ja search 🙂 )
Ali niko nije rekao u cemu je razlika izmedju verzija 3.5 i 4.0. Zar 4 nije bolje od 3.5? Sta ce mi AV program koji se "ne osjeti" a koji ne otkriva viruse? Ovo kazem jer kaspersky i nije bas pouzdan u otkrivanju virusa ako je suditi po virus bulletinu, za razliku od nortona.
3.5 je bolji zato sto pametno koristi resurse sistema tj. ne opterecuje ga za razliku od 4. "Za razliku od Nortona"...jesi li ti cuo za namestene rezultate testova? To ti je isto kao i ove nase ankete popularnosti politicara...Uzmi AVP slobodno i ne brini sto se tice virusa, i naravno redovno skidaj nove baze.
3.5 je bolji zato sto pametno koristi resurse sistema tj. ne opterecuje ga za razliku od 4. "Za razliku od Nortona"...jesi li ti cuo za namestene rezultate testova? To ti je isto kao i ove nase ankete popularnosti politicara...Uzmi AVP slobodno i ne brini sto se tice virusa, i naravno redovno skidaj nove baze.
Znam ja za namjestaljke... zato sam i zagledo ko, sta , kako i zato ne vjerujem zdnet-ovom testu nista. Ali virus bulletin je nesto drugo. Symantec ga ne sponzorise i cine se prilixno nezavisnim. Oni ne govore koji je naj nego koji je AV uspio za taj mjesec/godinu otkriti sve viruse (100%) a koji ne.
Prema tome, vjerujem im. Norton ima vise 100%-ica od kasperskog. Interesantno je da su i Norman, Sophos i NOD32 dobri. Kaspersky je negdje malo iznad prosjeka.
Mora postojati neka razlika izmedju 4.0 i 3.5 verzije. ja se bojim da je to u real-time skeniranju, a to i jeste jedino sto je stvarno bitno. Ali ako niko od vas koji koriste ovaj program nije dobio do sada virus valjda i to znaci nesto. Probacu i ja pa da vidim... Al' ako "uhvatim" koji... FX
E ovo je vec pravo pitanje. Strogo gledano AVP 3.5 ne podrzava XP. S druge strane bez problema se na njemu instalira i radi. Ako bas hoces XP certified av program onda je moja preporuka NOD32. Skenira brze cak i od AVP, vrlo malo opterecuje sistem, prevazilazi AVP i po pitanju uspesnosti otkrivanja virusa. Na mojoj skromnoj konfiguraciji njegov monitor je kocio sistem pri startovanju nekih aplikacija, ali mnogo manje nego KAV 4. Mane NOD32 su sto ne otkriva trojance tako dobro i sto nema lepog nacina da se krekuje.
Dakle, strogo gledano, na XPu po meni najbolji je NOD32 a sa tom malom rezervom po pitanju kompatibilnosti odmah iza njega AVP 3.5.
Nije mene tesko ubijediti ako me imas cime ubijediti. Ali da samo vices tako je a da ne kazes zasto je tako... e onda me jeste tesko ubijediti. Uostalom, da vjerujem da je Norton najbolji (kao sto ti mislis da vjerujem) ne bih se uopste raspitivao, a prihvatio bih i recenziju ZDNET-a koji samo hvali Norton. Medjutim, nije tako.
Posto mi niko nije dao odgovor kakav sam trazio, poveo sam se onom izrekom "u se i u svoje kljuse" pa sam instalirao kasperskog da vidim o cemu se radi iz prve ruke. Nadam se da ce ovaj post pomoci ostaloj "raji" koja bude imala slicnih pitanja.
Nakon instalacije kasperskog imao sam 10-ak Mb manje slobodnog RAM-a. (Nista od one price da ga racunar ne osjeti) Skeniranje na zahtjev pokrece avp32.exe koji zauzima nesto vise od 8 Mb RAM-a. Koristio sam verziju 3.6.1.2 Personal Pro. Nije pravila nikakve probleme na WinXP Pro.
Verzija 4.0 Personal pro zauzme oko 13 Mb RAM-a dok je skener na zahtjev ostao istih apetita za memorijom (8 Mb).
Nakon instalacije Norton Antivirusa 2002 imao sam oko 8 Mb RAM manje na raspolaganju. Skeniranje na zahtjev "pojede" cak 15 Mb RAM-a.
Zakljucak: Kada se radi o pozadinskom skeniranju Kaspersky 3.6 trosi vise resursa nego Norton (mada ne mnogo vise), dok je stvar obrnuta u skeniranju na zahtjev korisnika (Norton je duplo zahtjevniji od Kasperskog). Kaspersky ima i brzi skener. On je skenirao za 23 sekunde dok je Nortonu za iste fajlove trebalo 30. Verzija 4.0 slici Nortonu i po brzini i po zahtjevnosti. Interfejs je daleko ugladjeniji, intuitivniji i ljepsi za oci kod Nortona, dok je Kaspersky raj za naprednije korisnike zbog hrpe opcija za podesavanje i nekih modula koje ga cine jos boljim (samo sto onda trosi jos vise memorije). Sada vidim zasto ga mnogi preferiraju. Da nisam otkrio virus bulletin rezultate
O efikasnosti otkrivanja virusa ne mogu suditi pa zato navodim rezultate testova Virus Bulletina za AV programe po mjesecima (za novembar 2001, februar 2002 i jun 2002 (na XP-u) ) glase:
NOD32 (otkrio sve viruse u sva 3 testa)
Norton (otkrio sve viruse u sva 3 testa)
Sophos (otkrio sve viruse u sva 3 testa)
Norman (otkrio sve viruse u sva 3 testa)
Kaspersky (otkrio sve viruse samo u novembru 2001)
Ne znam kako su testirali i ne znam koje su opcije bile ukljucene/iskljucene prilikom testiranja. Tkodje napominjem da ovaj test govori samo o 100% uspjehu otkrivanja virusa. Ako nije 100%, ne prolazi
Volio bih da znam u cemu je razlika izmedju Kasperskog 3.6 i 4.0. Ja nisam primjetio nista drugacije osim nesto vece tromosti. Vjerovatno je razlika ispod haube. Ako neko zna molim da mi kaze.
Takodje, ako postoji znacajna razlika izmedju kasperskog 3.5(koga svi hvale) i 3.6 (koju ja imam) po pitanju koristenja resursa, molim da mi ostavite neki link gdje da skinem bas tu verziju jer na zvanicnom sajtu ima samo verzija 4. Hvala
Kakav crni Norton...🙂 to samo za dzaba opterecuje (citaj: preopterecuje) sistem izauzima stvarno mnogo sistemskih resurasa...AVP je sve suprotno - malen, brz i stvarno dobar kada su u pitanju vrusi...sve sto pise Mikro, PC World itd su obicna pisanja uz vetar - to je marketing a ako si lud ti im veruj.
Razlika izmedju 3.5 (koja je najbolja) i 4.0? 4.0 je mnogo sporija, kao sto si i sam primetio a ispod haube sigurno nisu velike promene jedna od njih je i najverovatnije bolja saradnja sa XPom (ako si cuo po nekim pricama 3.5 'zaspi' na XPu sto nije tacno, ja imam 3.5 na XPu radi savrseno)...
Sta da uzmes? Ja ti stvarno preporucujem AVP 3.5, neces garant pogresiti. Na tebi je izbor...
Ja, na primer i za razliku od vecine ovde, ne verujem ni jednom av programu, a jos manje da bih mogao tako 100% da se kunem u bilo koji. Drzim nortona i avp zajedno; norton stalno aktivan, a avp kada mi zatreba 'second opinion' - mislim da je tako sigurnije. Apsolutne zastite nema. O tome koji je "zahtevniji" u smislu megabajt-dva razlike je sasvim iluzorno pricati (kao jednom od odlucujucih faktora) danas kada baratamo tim silnim gigahercima i gigabajtima.
P.S.
Stvari se menjaju vremenom - treba s vremena na vreme ispitati da li su se stvari popravile. Da ne ispadne da je program koji ste odbacili pre dve godine ispravio sve zamerke u medjuvremenu, a da onaj koji vam je omiljeni ne zivi samo na staroj slavi.
Jos jedno pitanje i povlacim se odavde . Dakle imam XP pro kao sto rekoh vec i treba mi AV recimo svaka 3 dana , koristim samo full sistem scan i tada mi nije bitna ni zahtevnost ni brzina . Ko se ovde pokazao kao najbolji za skeniranje i otklanjanje (ne daj boze otklanjanje virusa) ?
Teško je tu dati odgovor "koji je najbolji". "Kaspersky Anti-Virus" slovi kao najbolji već duže vreme na ovom forumu a i na mnogim testovima i sajtovima ga hvale kao najboljeg. Međutim hvale i druge antivirusne programe.
Mi, koji nemamo baš vremena da se bakćemo sa detaljnim ispitivanjem svih tih programa ne možemo imati lično eksperimentlno znanje koji je bolji i u kojim situacijama tako da smo prinuđeni da slušamo šta drugi kažu o tome i da im verujemo ili ne verujemo.
Ja već niz godina koristim Kaspersky Anti-Virus i do sada ni jednom nisam postradao od virusa a dosta puta ih je "uhvatio" i očistio. Valjda i to nešto znači.
Stvari se menjaju vremenom - treba s vremena na vreme ispitati da li su se stvari popravile. Da ne ispadne da je program koji ste odbacili pre dve godine ispravio sve zamerke u medjuvremenu, a da onaj koji vam je omiljeni ne zivi samo na staroj slavi.
ja glasam za Norton AntiVirus 2002... i ranije sam koristio Nortone, a sa Neta skidam gomilu kojekakvih fajlova, i nikada nisam imao problema sa virusima...
ja glasam za Norton AntiVirus 2002... i ranije sam koristio Nortone, a sa Neta skidam gomilu kojekakvih fajlova, i nikada nisam imao problema sa virusima...
Radi li savseno u winXP-u ? I meni se za moje potrebe najvise svidja Norton i koristio sam ga za 98-cu ali NAV2000 neradi pod XP-om pa sad tragam za naslednikom .
Radi li savseno u winXP-u ? I meni se za moje potrebe najvise svidja Norton i koristio sam ga za 98-cu ali NAV2000 neradi pod XP-om pa sad tragam za naslednikom .
Nekada davno sam koristion NAV.Mislim da je bila verzija 5 ili tako nesto.. E sad sam skoro probao da instaliram NAV koji ide iz NSW2002,medjutim nemoze da se apdejtuje.. problem je ona registracija ili sta vec.... E sad posto bih ja zeleo da ponovo koristim taj NAV2002 dali bi neko bio ljubazan da postuje neki link za download istog kao i crack za doticni program.. Poenta mi je da posle mogu da odem na symantecov sajt i da mogu da skinem one exe apdejtove i da sve to RADI.... takodje bih mogao da probam da skinem NAV2002 sa njihovog sajta (cini mi se da je oko 30 mb) ali bih vas zamolio za crack... unapred sam vi zahvalan - bri ! 😀