Šta je novo?

Antivir + Firewall za Win 2k3 Enterprise Server?

Sale_Nis

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2003
Poena
620
Sve pise u naslovu!

Daklem, koji bi ste mi Antivirus + Firewall preporucili za Win 2K3 server! Mashina se koristi kao FTP i Video Surveillance Server.. Bice zatvorena u jednoj sobi sa ostalim serverima i to je to.. Daklem, hocu da se to sto je duze moguce samo updateuje i taj rad.. Sto se tice konfigurisanja firewalla, mislim da je sasvim jasno da ce pustiti samo par portova od samog trenutka instalacije pa dok kompic ne rikne!

TO je to.. Daklem Antivirus i Firewall po Vasem izboru je?

A jel moze i neko malo objasnjenje uz to?

Zasto bas node i zasto bas segate!?

Hvala.. :)

malo je napamet rekao nod i sygate a da nije ni procitao pitanje do kraja
ja u firmi imam mcafee i radi posao, naravno u enterprise varijanti
a kao firewall sluzi posebna masina sa linuxom
pa mozda da razmisljas u tom pravcu

Poslednja izmena:
Hmm iskren da budem i ja sam razmisljao da ispred svih mashina postavim jedan Monowall.. To mu dodje cini mi se FreeBSD firewall i ono radi posao..

Sacu pokusati da skinem taj McAfee pa da vidimo kako se drzi.. :)

Hvala sto si se javio..

ustvari procitao sam samo zadnji red. nisam video svrhu servera. otpada sygate.

Poslednja izmena:
I sta smo resili? Koja je kombinacija najprihvatljivija?

:)

mi ovde drzimo na svim racunarima i nekih 20 servera mcafee. stavi slobodno monowall.

Firewall -Microsoft Isa server ili M$ Proxy
Antivirus - Bilo koji, koji je corporate.
Ako je firma, javi mi se, ponudio bih ti od Computer Asociates, eTrust antivirus 7.1 i/ili eTrust Secure Content Manager, a može i kao dodatak PestPatrol antyspyware. Sve je corporate sa 1 ili 3 godine održavanja.

Je firmica je..

..ali sam vec stavio McAf. i Monowall i sljaka super..

Ma ***, trebao je jedan Windblows server da bude, a licno su mi oni tra la la.. Zato je i ispala ova zavrzlama.. naravno, svima hvala na odgovorima! :)

Ziveli gospodo! :)

Vrh Dno