Šta je novo?

Antirefleksivno sredstvo

• Začetnik teme Začetnik teme kdejan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kdejan

Čuven
Učlanjen(a)
21.08.2002
Poena
630
Da li postoj neki premaz koji moze da spreci refleksiju koja se javlja kada sunce pada pravo na ekran? Da li oni filteri sto se kace na monitor mogu nekako da pomognu? Gde moze da se nabavi i koliko otprilike kosta?

Pa svi noviji monitori (u zadnjih nekoliko godina) imaju fabricki odradjen taj premaz. E sad, kod nekih je to bolje, a kod nekih losije odradjeno...

Pa znam to... Medjutim, ja imam KFC 14" koji radi sasvim korektno, sem sto mi smeta taj odsjaj... Pod kolikim vremenskim intervalom "noviji" podrazumevas? U zadnjih x ili xx godina? S obzirom da je kod mene to veliki problem sledi da je ta zastita lose odradjena ili je uopste i nema... 🙂 Zato me interesuje da li se to moze nekako naknadno resiti za relativno male pare?

A zna li neko da li se taj antirefleksivni premaz može osvežavati pošto ekran na mom LG-ju starom tri godine deluje poprilično musavo? Jel' radi neko kod nas takve stvari?

kdejan je napisao(la):
U zadnjih x ili xx godina? S obzirom da je kod mene to veliki problem sledi da je ta zastita lose odradjena ili je uopste i nema...

Pa recimo od 95-te godine. Naknadno ces tesko to da odradis, nemam ideju gde i kakvo sredstvo da nabavis.

OK, a sta je sa onim filterima sto sam pitao? Znate ono parce stakla sto je pre imalo da se kupi kao zastita od zracenja, da li oni imaju taj sloj?

kdejan je napisao(la):
OK, a sta je sa onim filterima sto sam pitao? Znate ono parce stakla sto je pre imalo da se kupi kao zastita od zracenja, da li oni imaju taj sloj?
Zapitaj se od cega moze da te zastiti parce plastike od ~10€ :mrgreen:
Ali kad uzmes krpu, pa oribas prasinu i progledas dodjes do zakljucka da taj filter stvarno sluzi necemu (narocito ako ti neko stalno pipka ekran masnim prstima) :beat:

Salu na stranu, postoje ti premazi, ali su dosta skupi i ne verujem da ih ima kod nas, a i postavlja se pitanje isplativosti. Nego, otvori ti lepo fond za neku mladu/novu 17-cu, pa tu gurni pare koje bi bacio na emulzije, filtere i ostale sarene laze 😉...

Nazad
Vrh Dno