Šta je novo?

Antialiasing

BL@CK DE@TH

Čuven
Učlanjen(a)
03.04.2003
Poena
619
Posedujem GF4 mx440.Kada ukljucim Antialiasing (4x) nijedna igra nece da radi.Grafika je mnogo lepsa ali mnooogo secka.Da li bi mi u ovome pomoglo dodavanje 512 DDR (trenutno imam 256 SDR) ili je to zbog graficke?

Ne moze bato - GF4 MX je kartica stara vec dve generacije (DX7). I bez AA ce da se vuce i cima sa iole novijim igrama. Sa AA ce sve biti samo jedan lep slide-show...

Sto se tice memorije, ona ti nece pomoci za AA, ali je svakako bolje imati vise memorije. Plus jos sto je DDR dosta brzi... Razliku ces osetiti i u grafickom podsistemu, narocito u novijim igrama. Ali sa GF4 MX - neces.

Nego, rece da imas SDRAM? Koja ploca je u pitanju? Ako je neka Matsonic ili slicno koja ima i SDRAM i DDR, onda se maltene ne isplati stavljati DDR.
A ako tvoja ploca prima samo SDRAM, onda moras menjati plocu.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Prvo ne mozes na istoj ploci da imas 256 SD-RAM i 512 mb DDR,jer samo neki cipsetovi imaju podrsku i za SD i DDR,a cak ni kod njih ne mozes da imas obe istovremeno na ploci(a usput te ploce su tiha jeza).

Drugo sad ti je 512mb DDR-a izmedju 70-80 eur,a za te pare bi ti bilo daleko boljeda nadogradis graficku.

BL@CK DE@TH je napisao(la):
Posedujem GF4 mx440.Kada ukljucim Antialiasing (4x) nijedna igra nece da radi.Grafika je mnogo lepsa ali mnooogo secka.Da li bi mi u ovome pomoglo dodavanje 512 DDR (trenutno imam 256 SDR) ili je to zbog graficke?

Da budem surovo iskren-sa 4XAA se bori i gf4TI a kamoli MX (prakticno nasvirani gf2). Treba ti bolja graficka i tu pomoci nema. Vise rama je lepa stvar ali nije resenja za tvoj problem.

poz

Sta je bolje uzeti?Neki Gforce ili Radeon?Sto se tice ploce ona je matsonic i podrzava i DDR i SDR.

Sta je bolje uzeti?Neki Gforce ili Radeon?Sto se tice ploce ona je matsonic i podrzava i DDR i SDR.

Zavisi koji radeon i koji gf. Ponudi nekoliko koje su opcija pa cemo te posavetovati.

Vazno: zamolio bih te da promenis signature!

Razmisljao sam o sledecim:
-VGA 128MB AGP Asus V8420 GF 4 Ti 4200 TV out & DVI full pack
-GF FX 5200
-ATI radeon 9200 8X AGP 128mb DDR 64 Bit
A sta znace oznake ViVO,SE,XT?Koliko sam ja cuo ViVO i SE treba izbegavati.Zasto?

nerazumem zasto da menja signature, po kom osnovu ?

Razmisljao sam o sledecim:
-VGA 128MB AGP Asus V8420 GF 4 Ti 4200 TV out & DVI full pack
-GF FX 5200
-ATI radeon 9200 8X AGP 128mb DDR 64 Bit
A sta znace oznake ViVO,SE,XT?Koliko sam ja cuo ViVO i SE treba izbegavati.Zasto?

Od ponudjenih svakako Asusa.
ViVo je Video in Video out, znaci prikljucis video na karticu (ili karticu na video🙂) i gledas tv preko monitora, snimas na HDD, teletext.....Dakle, ne treba uopste izbegavati vivo kartice osim kada vivo opcija nije potrebna jer je takva karta skuplja...
XT kod atija znaci "nabudzeno". Kod nV znaci "bogalj" osim 5900XT koji je jako dobra karta...
SE kod atija znaci "ne zelis, ni slucajno"...

@Boyce: zato sto takav signature nije primeren ovom sajtu

iskreno, ni tvoj avatar/nick nije primeren sajtu, ali niko se ne buni 😉

Broz je napisao(la):
Od ponudjenih svakako Asusa.

Ali posto nisam pri parama (120E) da li bi dobio nesto ako uzmem Radeta9200 ili FX 5200?Kolika je razlika izmedju njih i Gf4mx440?

Razlika izmedju Radeona 9200 i MX440 u brzini nije velika (neretko je cak i nasvirani MX brzi). Jedino sto Radeon podrzava Pixel Shadere 1.4, odnosno Radeon je DX8.1 karta. A MX je jednu generaciju stariji.

FX5200... Pa imas nekoliko modela. Ako uzmes najnabudzeniji, odnosno FX5200 Ultra, sa njom ces i moci da se igras. Ali ona kosta takodje cca 100e, sto se ne isplati za ono sto ta karta pruza.
Ako razmatras bilo koju kartu sa sufiksom "SE" - prestani da razmatras. Te karte su toliko obogaljene da je cak i standarni MX440 od njih brzi.
E sad, neke kompanije ne stavljaju "SE" ali zato pisu "64-bit" ili samo "64" ako to vidis - bezi glavom bez obzira, radi se o istom sra**.

Drugim recima, moj savet je nadji polovan Radeon 9600pro (ima ih za male pare, skoro svuda); ili Nvidia Ti4200. Eventualno Radeon 8500 ili 9000 PRO.
Ti4200 nov se ne isplati - a polovan imas od 60-80e. Radeon 8500 od 50-70e, 9000PRO takodje.

Poslednja izmena:
U oglasima sam video Exalibur ATI Radeon 9200 8xAGP 128MB DDR DVI TVO Twin View, 128bit za 80e.Da li to vredi nesto?

Za to za sta tebi treba ne vredi.

@off-topic

Mislim da doticni potpis ima veze sa Metal muzikom, a ne nesto drugo!

Taj Excalibur Radeon je u stvari HIS-ov Radeon 9200. To sto ima 128 MB RAM-a, ne znaci ti ama bas nista. A za te pare se svakako ne isplati!
Ponavljam... Prelistaj oglase - bolje bi bilo da se otvoris jos koji evro i kupis Radeon 9600PRO za 115-120e, ili nesto u toj klasi.
Ili naravno neku polovnu...

Nazad
Vrh Dno