Šta je novo?

Antec 900 MODS

Bane87

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.03.2007
Poena
319
Source: http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=2541812&postcount=1214

case01.jpg

case02.jpg

psu_holeb.jpg

Steta sto nije uploadovao vise slika :(

Ovaj PSU hole me zaintrigirao...

:shock:mnogo dobro odradjeno mnogo mi se svidjaju ovi biohazard modovi i ako ih ima na 100tine ali nema veze :)

Poslednja izmena:
Kul fazon.

extra samo malo ruzno ta rupa na dnu

sve je lepo odradjeno ali ova rupa dole je unakazila kuciste, napajanje nema sad dobar usis vazuha jer je kuciste svega 1 cm uzdignuto od pogloge tj ta rupa za napajanje, ali ok dobio je na prostoru unutra jer su mu kablovi od napajanaj blize ploci pa samim tim moze da ih bolje sprovede i sakrije

sve je lepo odradjeno ali ova rupa dole je unakazila kuciste, napajanje nema sad dobar usis vazuha jer je kuciste svega 1 cm uzdignuto od pogloge tj ta rupa za napajanje

mozda ce da ga okachi na plafon:p

Lepo i pedantno ali nista spektakularno :)

Ala mu je ugao slike :D, sva sreca pa sve vidim :D
btw najveci problem Antec 900 je njegova velichina pa je sve skucheno unutar kucishta ;), bilo bi super kada bi sam Antec projektovao model vecih dimenzija sa recimo 3x12cm fanovima napred ;)
ima Antec 1200 model uskoro izlazi valjda, ima 3x 12 napred i 2x12 pozadi i naravno 1x 20 na vrhu kucista, ima slika negde na onom linku sto je Bane87 postavio

sad sam bash razgledao i doshao do te strane :), eto dobrog kucishta tj boljeg ;)

sad sam bash razgledao i doshao do te strane :), eto dobrog kucishta tj boljeg ;)
videcemo kako ce se ono pokazati, ja imam samo jednu zamerku na antec 900 a to je dubina, sve ostalo moze i da ostane kako jeste samo da su napravili bar za 5cm dublje kuciste sve bi bilo extra

Dobra je fora to sa napajanjem naopacke, meni su vec upala 2 srafa unutra i za divno cudo ne zvecka i radi ok :D Cim nabavim municiju za dremela krecem u akciju :D ... Naravno, to sa 3x12 napred je najlakse izvesti ako zrtvujete 20e i kupite usb 5.25 rack i stavite dvd u njega :)

Dobra je fora to sa napajanjem naopacke, meni su vec upala 2 srafa unutra i za divno cudo ne zvecka i radi ok :D Cim nabavim municiju za dremela krecem u akciju :D ... Naravno, to sa 3x12 napred je najlakse izvesti ako zrtvujete 20e i kupite usb 5.25 rack i stavite dvd u njega :)
ili odmah u startu kupiti Antec 1200 kuciste ono ima 3 fana napred i jos mesta za uredjaje i 2 fana iza

Imam ja jedno pitanje.Kako da pristupim onim fanovima napred,hocu da im skinem broj obrtaja-cini mi se da samo oni bruje,ostali se ne cuju.One "mrezice" napred ne mogu da se skinu spolja-pokushavao sam :) .A malo je teze da pristupim iznutra...
Moze li to da se odradi i kako pre svega.Da li ti fanovi uopste i imaju regulaciju broja obrtaja?

Imam ja jedno pitanje.Kako da pristupim onim fanovima napred,hocu da im skinem broj obrtaja-cini mi se da samo oni bruje,ostali se ne cuju.One "mrezice" napred ne mogu da se skinu spolja-pokushavao sam :) .A malo je teze da pristupim iznutra...
Moze li to da se odradi i kako pre svega.Da li ti fanovi uopste i imaju regulaciju broja obrtaja?
pa kako nemaju regulaciju imas onaj mali switch na svakom fanu koji dolazi uz antec 900 kuciste imas setovanja LOW MED HI pa biraj sta ti odgovara, a sto se tice skidanja fanova, moras da skines ceo kavez pa onda samo razmontiras onu plastiku u kojoj je fan nema potrebe za skidanjem mrezica uopste

pa kako nemaju regulaciju imas onaj mali switch na svakom fanu koji dolazi uz antec 900 kuciste imas setovanja LOW MED HI pa biraj sta ti odgovara, a sto se tice skidanja fanova, moras da skines ceo kavez pa onda samo razmontiras onu plastiku u kojoj je fan nema potrebe za skidanjem mrezica uopste

Znam da taj switch postoji,ali nisam uspeo da ga vidim na prednja dva ventilatora.
Da prefolmulishem pitanje...KAKO na najjednostavniji nacin mogu da pristupim prednjim ventilatorima,kako bih dohvatio switch,jer ja ne mogu da ih vidim/dohvatim... ?

Znam da taj switch postoji,ali nisam uspeo da ga vidim na prednja dva ventilatora.
Da prefolmulishem pitanje...KAKO na najjednostavniji nacin mogu da pristupim prednjim ventilatorima,kako bih dohvatio switch,jer ja ne mogu da ih vidim/dohvatim... ?
switch za prednje fanove je izvucen sa strane kaveza i vidi se iznutra bez problema cak je na dohvat ruke ne mora da se zavlaci ruka u kavez, u slucaju da ga ne vidis, najlaksi pristup tim fanovima je da uzvuces kavez napolje kao sto sam ti vec rekao jer uopste ne treba da se skida mrezica od napred tj ne moze dok ne skines kaveze a i kad ih skines nema potrebe jer se sve drzi na zabicama celu plastiku u kojoj je fan mozes da skines rucno. Dakle, samo lepo pogledaj da se kabal nije negde zavukao nije mi jasno kako nisi video kad se veoma jasno vide kablovi. Evo sliku ti kacim da vidis gde stoje kablovi i switch. Pozz

\

Hvala puno.Pogledacu malo bolje. :) Izvini sto sam malo bio dosadan. Poz :)

I meni na poslu isto tako upao sraf u chiefteca 650w,mene mrzi da vadim,upalim komp i nije proslo ni 2 minuta i puffff,crklo :D al' je billo u garanciji pa mi dali drugo,uff kad se setim sta sam sve spalio.

Poslednja izmena:
Ja sam u IBM Thinkpad T23 umesto njegovog ispravljaca od 16v ustekao ispravljac od 48v za MT routerboard (slicno su izgledali,nisam ni gledao),niko nije hteo da ga popravi. :smoke: (kazu izgorelo skoro sve bitno :))

Poslednja izmena:
Covek moduje u pravom smislu te reci :)
Prvo kad sam otvorio link sam mislio da je to onaj plave boje Antec sto isto se vrti po XS-u, brooka izgleda.

Resih da izbusim rupe za kableve u Antecu, evo kako sada izgleda:

Prilozi

• antec9001.jpg
    antec9001.jpg
    158.1 KB · Pregleda: 179
  • antec9002.jpg
    antec9002.jpg
    77.6 KB · Pregleda: 176
Vrh Dno