Šta je novo?

Anno 1503. A.d.

srdjan_r

Čuven
Učlanjen(a)
16.07.2003
Poena
620
Igra li neko ovu igru? Čini mi se da je u njoj nemoguće igrati a da posle nekog vremena ne bankrotiraš. :cuss:

Igram ja. Pare je moguce napraviti samo je potrebno dosta truda. Komplikovaniji micro mendzment nisam video u nekoj drugoj igri. Znam da je proslo dosta vremena od tvog posta, ali ako jos uvek igras mogu ti poslati jedan save da vidis kako ekonomija funkcionise.

Ja sam je takođe igrao jedno vreme i nisam imao nikakvih problema. Pre toga sam aktivno igrao 1602 i bi onajbolji u naselju, pošto je nas jedno 10 igralo.

Kad samo vec kod nje: ima li neko expanziju, Anno 1503: " Treasures, monsters and Pirates" ?
Moze li da me cimne na PM?
Hvala.

Skapirao sam malo kasnije da je nepohodno gašenje pojedinih prozvodnih pogona da ne bi usledio bankrot. To mi je nekako nelogično, kako je moguće da industrija radi sa gubicima, na primer solana? Više košta da radi nego da ne radi. I tako neke slične stvari. Građenje vojnih jedinica košta čitavo bogatstvo. Da bi se ova igra uopšte igrala uspešno potrebno je pronaći balans između broja stanovnika i proizvodnje. Čim se debalansira odmah krene na dole. Postoji fora da se promeni cena proizvoda i time poveća prihod, ali onda nije neki izazov, jer u tom sličaju AI počinje da bukvalno štancuje sve živo. ;)
Za Vladana.
Taj exp nemam, imam sceanrio "Metropol" i "Marquis", prvi je nešto teži od 6MB, a drugi 2MB.

Da potrebno je gasenje industrije. Ja sam gasio lanac od rudnika do radionica alata. Moj fazon je nabucas storage sa preradjenom rudom koju koristis za proizvodnju oruzja a pogasis proizvodnju kovacnica i rudnika. Kasnije gasis naizmenicno u zavisnosti kakvi su ti planovi.

Imam i ja ta 2 scenaria ali nigde nema expanzija, tj. nisam nigde mogao da pronadjem. :) sadrzi mislim 12 novih gradjevina, moguce je board-oviti neprijateljske brodove, bolja grafika, pirati, blago. Ne secam sta jos ima. Video sam screen shotove i napalio se. :)

Nazad
Vrh Dno