Šta je novo?

ANKETA: DA LI IMATE nVIDIA MATICHNU I ATI GRAFICHKU ???

NF7-S + HIS 9200 (ne igram se puno pa mi je kod grafike najbitniji 2d, tv-out kao i DVI...sve ostalo je na drugom mestu) ;)

A-Rage je napisao(la):
...
BTW znam da nema puno valjde od Dual DDR-a...

Sada vec bolje zvucis...

A-Rage je napisao(la):
...poshto ovaj moj (A7N8X-X) jedva ima opcije za klokovanje, a i nestabilan je.
POSEBNO AKO PROC. DOSTIGNE 60°C, PA SE RESETUJE :?: :?

Neko vece mi se desilo da je kabl CD>SB zaglavio fan na cpu cooler-u, i desilo se da se masina resetovala...
Stalno se (posle par sekundi) iskljucivala, dok se nisam "setio" da proverim fan...
Nakon ukljucivanja, temperatura procesora je bila preko 75 st. celzijusa, sto znaci da je iskljucila na dosta vecoj temperaturi - nema govora o 60st.
Sasvim mi je dovoljno sto ploca radi savrseno stabilno na 200MHz FSB i sto nema bilo kakvih problema...

Eeeee pa kad mi se resetovao pogledao sam u BIOSu temp i bilo je od 60-65°C pa iz toga zakljuchujem da je ASUSov C.O.P. umesao u moje oslove (najbukvalnije :evil: )!!!

Mozhda greshim ali ako ti se 10 puta resetuje mashina i svaki put je u BIOSu preko 60° pa valjda to znachi neshto, je*em li ga!!! :evil:

Poshto sam manjao cooler, nemam takve tripove, ali se unapred brinem shta che mi se dehavati leti :eek: :eek: :eek:

Sad mi se resetuje jedino HALO i to na levim temperaturama i to posle 5-10-ak minuta igranja :cuss: al koga je*e...

Sve ostalo mi radi...

Nego shta mislite o ECS N2U400-A matichnoj plochi? :D

A-Rage je napisao(la):
...a neki su zaboravili da komentarishu svoju mashinu...
Tacno, eto ja :d.
Da se ispravim: NF7-S i ATi 9500NP (otkljucana) i sve radi extra dobro (a visoki FSB od 238 im nista ne smeta :mrgreen:, mada sam imao srece da dobijem takve otkacene komponente, ovo je izuzetak a ne pravilo).
A-Rage je napisao(la):
Tt 7+ cooler i stvar je resena, samo jos da ga kupis.
A-Rage je napisao(la):
Zna li naki "EXPERT" gde li se to iskljuchuje? :)
Jok (mislim - znam gde je to na mojoj ali ne i na tvojoj).

Abit NF7 2.0 + Sapphire R9600Pro i sve radi potpuno stabilno.
Ista grafička nije htela da radi na Gigabyte 7VAX-A (KT400A) pa se mašina stalno blokirala i resetovala u igrama. Zato sam i uzeo Abita...

A-Rage, smiri dozivljaje malo.
Nemas pojma i stvarno pricas kojesta.

Pozdrav!

Ima nas raznih, zaista... :mrgreen: cheers :rolleyes:

GA 7N400 Pro i GA 9700 Pro
Radi jako lepo.......

asus a7n8x(210fsb) his r9700pro@9800pro, @400core 700mem.
sve radi perfekno ni jednom nije puklo...

Epox 8RDA+ & 9000 BB ATI, Sapphire; 9000PRO BB ATI; 9200 Sapphire, HIS, Transcend; 9600 Sapphire, Club3D; 9600PRO Sapphire, Club 3D ;9700 ( 300/600 neki POWER MAGIC "hibrid" :mrgreen: ); 9800PRO power magic i power color, sve radi OK. Svaku od njih sam probao jedno nedelju dana, nije bilo razlike po pitanju stabilnosti, jedino po pitanju brzine.

Abit NF7-S + HIS 9600pro
pravili probleme dok nisam stavio poslednje drivere za nForce i za ATI. Zanimljivo je sto sam imao probleme sa driverima koji su skinuti sa atijevog sajta, po sam ih skinuo sa sajta proizvodjaca i sad to radi ko zmaj i avion zajedno.

Nf7-s i GA 9600pro prava zverka!!

A-Rage je napisao(la):
...

Nisi naveo koji CPU i CPU cooler...
Da li si siguran da ti je napajanje OK?

POSEBNO AKO PROC. DOSTIGNE 60°C, PA SE RESETUJE
E nije mi jasno kako uspevate da pregrejete te procesore :confused: :confused: :confused:
PA i da hocu takvo nesto , ne uspeva mi...

Anyway

EpoX 8RDA + 2theMAX R9600 PRO , Barton @ 2.3GHz i sve radi
savrseno ....... a sve je Overclockovano .....

A-Rage je napisao(la):
Eeeee pa kad mi se resetovao pogledao sam u BIOSu temp i bilo je od 60-65°C pa iz toga zakljuchujem da je ASUSov C.O.P. umesao u moje oslove (najbukvalnije :evil: )!!!

Mozhda greshim ali ako ti se 10 puta resetuje mashina i svaki put je u BIOSu preko 60° pa valjda to znachi neshto, je*em li ga!!! :evil:

Da li si siguran da imas kooler uopste :d
ASUStek A7N8X DELUXE & Build by Radeon9800(@Pro)....trebam li da dodam da sve radi sjajno ;) !

PoZ

E ajmo momci, svi koji imju nForce plocu i ATI grafiku, obavezno prijavljuvanje ovde.

Mislim, dovoljno je bilo troje cetvoro, jel sad stvarno moraju svi da se "upisu" ?
Kombinacija jasno je radi bez problema, covek "got the point", ajmo sada lagano i na druge threadove :)

Makina Nr.2
EPoX 8RDA+
Club3D 9100

Sjajno radi :)

Ako hoces da ti normalno pomognemo, molim te napisi _tacno_ koji cooler/proc/napajanje imas. Pogledaj rast +12v pri opterecenju, baci eventualno neki shot. Probaj SpeedFan 4.09, ima "Chart" opciju za ploting.

Poz

ABIT NF7-S v2.0 + 2theMAX Radeon 9600PRO bez ikakvih problema, medjutim...
Pre ABITa imao sam EPoX 8RDA3G na kojoj sam probao istog radeona i Sapphire 9600pro i nijedan nije hteo da radi lepo. Drugar ima EPoX 8RDA+ i kod njega nije htelo da radi nista od radeona osim 8500 PBA, pa vidi!

Molim te, mislis da je opsti slucaj? Sigurno nije do neceg drugog?

GAnFPro2 + BBA 9600pro--- ok radi,mada je radilo bolje sa fx5700ultra,magistrala je isla do 235 ovako nece preko 215...

Mali HoBiT je napisao(la):
GAnFPro2 + BBA 9600pro--- ok radi,mada je radilo bolje sa fx5700ultra,magistrala je isla do 235 ovako nece preko 215...

Da li znas mozda u cemu je problem? Ja sto sam nacuo da (barem ono sto je mene interesovalo) prve serije R300 u mom slucaju 9700np A01 ne tolerisu visok FSB iako je na NF2?!? Sve preko 210 ima kocenja ali samo kada pustim igre dok ovako normalno radi.Moracu da probam nekog Abit-a :S ili Asus-a

I sad ce CAR da dodje po svojih 20 postova :mrgreen:

Milan je napisao(la):
...

Da li znas mozda u cemu je problem? Ja sto sam nacuo da (barem ono sto je mene interesovalo) prve serije R300 u mom slucaju 9700np A01 ne tolerisu visok FSB iako je na NF2?!? Sve preko 210 ima kocenja ali samo kada pustim igre dok ovako normalno radi.Moracu da probam nekog Abit-a :S ili Asus-a

pa oduvek sam imao probleme sa visokom FSB-om i ATi-em,jos dok sam imao via ploce pogotovo,jedono je radeon7500 trpeo 190 na KX-u,kada je doso 8500 nisam mogao da teram vise od 175...
ali eto,vremenom se naviknes :D

Elem Delimir ima GB 9000PRO i ABIT NF7-Sv2.0 i kod njega nema nikakvog kocenja u korelaciji FSB-graficka cak ni pri 235FSBa, sto znaci da radeoni verovatno nemaju nikakve veze sa time a sto se tice odnosa EPoX- radeon nesto nije kako treba tj. jednostavo se ne trpe tj. ima nekog konflikta, ali neznam da li ste znali da se EPoX i Kingston HX me morija takodje ne trpe. Da bi sve funkcionisalo kako treba revizija KHX modula treba da je 21 i visea sve ispod 21prve rev. je cista lutrija. To je zvanicna Kingston obavest.
Uzivajte!!!

MSI K7N2 Delta - L + BBA 9600Pro, i imam velike porbleme sto se grafike tice. Kao prvo mashina mi se redevno resetuje u Warcraftu, ali to sam skontao da treba da se predje na openGL umesto D3D, onda u Need4Speed-u mi se takodje resetuje, a nishta mi nije jasno zashto. Aj sad da mi neko pomogne ako zna do cega je. Korisitm drajvere nForce 3.13 i Ati Catalyst 3.10 )koliko ja znam to su zadnji)?

_/Neo\_ je napisao(la):
MSI K7N2 Delta - L + BBA 9600Pro, i imam velike porbleme sto se grafike tice. Kao prvo mashina mi se redevno resetuje u Warcraftu, ali to sam skontao da treba da se predje na openGL umesto D3D, onda u Need4Speed-u mi se takodje resetuje, a nishta mi nije jasno zashto. Aj sad da mi neko pomogne ako zna do cega je. Korisitm drajvere nForce 3.13 i Ati Catalyst 3.10 )koliko ja znam to su zadnji)?

Podigni AGP voltazu , isljuci ili ukljuci fastwrites i spusti AGP na 4X. Probaj bilo sta od ovog i najverovatnije si resio problem.

P.S.

kakav crni openGL i to na Atiju?!? Samo ti cepaj u D3D.

Nazad
Vrh Dno