Šta je novo?

ANKETA: DA LI IMATE nVIDIA MATICHNU I ATI GRAFICHKU ???

A-Rage

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2003
Poena
604
Interesuje me koliko ljudi je uzelo nVidia matichnu plochu sa ATi grafichkom kartom i kakvi su im utisci o toj kombinaciji?

Poshto sam chuo (od jednog dilera, but ofcourse :) ) da je ta kombinacija dosta nestabilna i problematichna, malo sam se zabrinuo - ali sam ipak na kraju uzeo:

ASUS A7N8X-X (X Series) nForce2 400

club3D Radeon9200 128mb 128bit

I dok mi se procesor pregrevao (zbog slabog ili neispravnog hladjenja) 95% igara mi se zapucavalo (errorovalo), blokiralo ili restartovalo mashinu.

Sad sa boljim hladjenjem opet imam neke tripove - uglavnom novije igre (koje zahtevaju DirectX9.0) puknu ili restartuju mashinu (HALO). Znachi samo 2 igre koje trenutno imam, sve ostalo mozhe da se igra po ceo dan...

Znachi napishite:
1. koju matichnu plochu i grafichku kartu imate (ili ste imali)
2. kako vam radi nVidia+ATI tandem
3. ako imate probleme navedite ih (i navedite na shta sumnjate)

UPOZORENJE!!!
Nechu da se topic pretvori u prepucavanja izmedju dva tabora (nVidio*ika i fanATIka), stoga bih ZAMOLIO svakoga da klevete i filozofiranja ostavi za buduchu politichku karujeru!!!

HVALA unapred!

PS: Ne znam da li je bio opis moje matichne ploche na Benchmarku, ali bih rekao da je jaaako slabog kvaliteta, dosta problematichna i siromashna opcijama (kao i sve ostale ploche iz X serije). O nForce 400 chipu ni da ne govorimo - mislim najvechi fazon u nForce-ovima je bio Dual DDR, on bez toga nije to... lichi na kastriranog machora.

UPOZORIO bih svakoga da doda josh oko 15-25€ za Abit ili Soltek sa Dual DDR-om...

Plochu sad planiram da menjam za jedan od navedenih!

PSS: Sa grafichkom kartom sa dosta zadovoljan. Poshto mi ne treba nishta vishe, meni je i vishe nego dovoljna...

Abit NF7-S i Gigabyte 9600pro, i sve radi apsolutno savrseno.

Pozdrav

Jos jedan Abit NF7 (Mag. 216)+Club Ati 9600pro (460/700) radi pouzdano bez ikakvih problema. cheers

Asus A7N8X-X + ATI 9100 Sapphire,
Asus A7N8X-X + ATI 9200 Sapphire,
Asus A7N8X-X + ATI 9200SE Asus...

Naravno da sve radi bez ikakvog problema...

A-Rage je napisao(la):
...
PS: Ne znam da li je bio opis moje matichne ploche na Benchmarku, ali bih rekao da je jaaako slabog kvaliteta, dosta problematichna i siromashna opcijama (kao i sve ostale ploche iz X serije). O nForce 400 chipu ni da ne govorimo - mislim najvechi fazon u nForce-ovima je bio Dual DDR, on bez toga nije to... lichi na kastriranog machora.

UPOZORIO bih svakoga da doda josh oko 15-25€ za Abit ili Soltek sa Dual DDR-om...
...

Zasto mi se cini da ne znas mnogo o racunarima? O:)

Abit NF7S + ASUS 9600XT. Za sada bez problema.

A-Rage je napisao(la):

Plochu sad planiram da menjam za jedan od navedenih!

PSS: Sa grafichkom kartom sa dosta zadovoljan. Poshto mi ne treba nishta vishe, meni je i vishe nego dovoljna...

Gorepomenuta Asus A7N8X-X i Club3D Ati9700, radi k'o zmaj. Inace, moze ti se lako desiti da se grdno razocaras kad zamenis plocu za neku sa dual DDR-om, tj. da dobitak u performansama ne bude ni izbliza onoliki koliki ti izgleda ocekujes.

Epox 8RDA & ASUS Radeon 9600XT ki zmaj leti!!
P.S
ah ti dileri!!! Strasno!

Kratko receno ovde na forumu, bar koliko sam ja video, svako ko se bar malo razume u racunare :d i zna sta je trenutno najbolji odnos cena-performanse, kupio je:
- Abit NF7xx ili Epox 8RDxx
- XP1700+ ... XP2400+
- ATi 9500x tj. 9600x (us malo vise $$$ i 9700x tj. 9800x)

Nemoj da te bilo ko laze, ovo gore je definitivno Best Buy.

Abit NF7 i Club-3D Radeon 8500Pro rade odlicno, bez ijednog problema.

Epox 8rda+ & GeForce 2 ... rade igrice malo sporije zbog graficke ali sve super radi ako stavim GF4 npr

obrisite ovaj post nisam lepo procitao... sorry

Covek pita za kombinaciju Nv cipseta i Ati graficke...:p Ne za NF2 + GF2 :beat:

Elem, jos jedan srecan covek:

Abit NF7 + Club3d 9700@9700Pro

Rade k'i zmaj :smk:

Epox RDA+ + Sapphire 9200 ViVo 64 Mb 128 Bit

Nemam zamerke

EPoX 8RDA+
Gigabyte Radeon 9000Pro
Nemam nikakvih problema, osim da rade nije 9800Pro :)

8RDA+ & Sapphire 9700np@pro

Radi izuzetno ali samo do 210fsb. Sve preko toga blokira , posle vise dana trazenja resenja (na par mesta sam nasao da RDA+ ima NE kompatibilnost sa nekim 9700 ali nista dokazano ) odustao sam i sada radi kao sto rekoh na 210fsb.

P.S.

Siluro radio na 230fsb.

1. Abit NF7-S + BBA radeon 8500 (do pre 2 meseca)
2. Abit NF7-S + Powercolor Radeon 9800Pro (trenutno)

EPoX 8GDA3+ i ATI 9600 Sapphire

Wakizashi je napisao(la):
Abit NF7-S BBA 8500 apsolutno sve radi....
Ista meta, isto odstojanje i kod mene.

Gigabyte 7N400L + Asus 9600XT - sveze reinstaliran sistem sa 200 Magistralom i 2x256MB memorije radi savrseno! (Hvala Gedzo). Ovo je prosto pesma kada se nadju procesor i memorija koji su 100% ispravni (prodju pcprime i memtest testove). Mislim da je ovo prvi put u dugo vremena da nisam imao ni jedan problem pri instaliranju mashine (kad sam nasao odgovarajuci hardware). Tako da neka prica o nforce+ati kombinaciji da pravi probleme nije opravdana. Vise zavisi od izbora komponenti i instalacije sistema i drajvera pre nego sto ce ikad ta kombinacija hardware-ski da pravi probleme

Dva racunara: NF7-S 2.0 + Radeon 9800 Pro i A7V8X-X i Radeon 9600 Pro... Prvi na 220 MHz magistrali, drugi na 200 MHz, oba Radeona poprilicno overklokovana. Sve radi bez greske, ijedne!

Mislim da se moze izvuci zakljucak nakon ovog referenduma, da su te "prljavi, pokvareni i zli dileri" masno lagali....

Abit NF7-S i Club3D 9700 - OK

Paja je napisao(la):
...

Zasto mi se cini da ne znas mnogo o racunarima? O:)

Objasni, please???
Razumem se dosta u rachunare...

Hvala na saradnji svima, mada su neki promashili temu, a neki su zaboravili da komentarishu svoju mashinu...

BTW znam da nema puno valjde od Dual DDR-a, al biche od Abit-a ili Solteka, poshto ovaj moj (A7N8X-X) jedva ima opcije za klokovanje, a i nestabilan je.
POSEBNO AKO PROC. DOSTIGNE 60°C, PA SE RESETUJE :?: :?

Zna li naki "EXPERT" gde li se to iskljuchuje? :) (Ajde Pajo sad skakuchi i vichi ako si pameta)

Vrh Dno