Šta je novo?

Anime

Odličan je Paolo, povremeno ga gledam kad stignem. Ima video i za mangaku.

Inače, ovo mi je zapalo za oko, deluje mi da je kineska animacija u pitanju:

Po treći put odgledao Death Note, nakon par godina. Uživanje na max.
Totalna perfekcija i masterpis, pogotovo prvih 25 epizoda. REMEK DELO i najbolji anime svih vremena.

Monster je mnogo sporiji i nije za svakoga. Death note je napakovan, uzbudljiv, prepun preokreta... Monster ima nizak tempo, gradi tenziju do vrhunca. Sasvim slucajno je animiran u japanskom stilu, ali bilo koji format bi bio podjednako dobar.

Toliko je treš sezona da sam stigao da po prvi put odgledam Gurren Lagann i evo sad završavam brata Leluča Lamperuža poznatijeg kao Zero.
Preporuka za Code Geass ko nije gledao a gledao je Death Note i svideo mu se, postoje određene sličnosti između glavnih likova.

Aktuelno pratim samo Oshi No Ko 2 i slajma, iako je scenario u slajmu sezona 2 razdvodnjen na nivo Igre Sudbine sa TV Prva ili Male neviste... mada mene još uvek drži (slajm, ne igra sudbine).

Monster je bolji, Death Note je dobar do određenog momenta, kao što je Legend of the Galactic Heroes dobar do određenog momenta. Razlika je što u slučaju Death note, smducka jedno 33% anime, a LoGH nekih 25% epizoda baš i nemaju neku poentu. Razlog u oba slučaja isti.

Mislim da će mi uskoro, od popularnih anime, ostati da pogledam samo ono što nikada nisam hteo da gledam a to je:
  • Dragon Ball i nastavci
  • Naruto i nastavci
  • One Piece (to sam počeo ali me brzo smorilo)

Osim toga tu je brdo nekih manje poznatih i opskurnih anime koje nisam gledao poput Texhnolyze što sam počeo i vrlo brzo batalio.
Ili totalno treš isekai serijali kakvih ima tona.

Poslednja izmena:
  • Dragon Ball i nastavci
  • Naruto i nastavci
  • One Piece (to sam počeo ali me brzo smorilo)

Osim toga tu je brdo nekih manje poznatih i opskurnih anime koje nisam gledao poput Texhnolyze što sam počeo i vrlo brzo batalio.
Ili totalno treš isekai serijali kakvih ima tona.
Za ove tri preračunaj koliko ima epizoda i koliko ti treba vremena za to, pa onda odluci da li želiš toliko da provedeš pored ekrana.

Klinac je vec neko vreme navucen na OP, cita knjige, o figurama i igricama da ne pricam.
Ispao sam iz price, koliko je ovaj gore link "bezbedan" za gledanje u Nemackoj? Nije tipa Popcorn i slicno gde mogu popiti kaznu za torrent i slican sadrzaj?
Ja ne bi riskirao bez dobrog VPNa. Uvek je tu sigurica, Crunchyroll.

Ja sam odgledao One Piece bez ijednog preskoka i sa svim specijalima i nije mi bilo mnogo. Valjda mi je legla, ne znam.

Sad mi je veće mučenje što gledam jedu epizodu nedeljno.

Мени је Наруто бољи за пар класа од ОП. Тај оп сам почињао пар пута и не да ми није легло него бих га сад нагрдио 🤗 ( ал нећу због љубитеља ). Али то ваљда иде ко шта воли :)

Нарута гледаш до " Паина " после и не мораш а то ти је само неких 300 епизода 😂

Ima svakakvih ljudi. Koji ih vole i koji ih ne vole, ali sa jednim pravilom se svi slazu.
Shonen jump se obavezno gleda sa uputstvom za preskakanje filera ;)
Tako sam odgledao Bleach, dok sam HunterXHunter pogledao u celosti.
Ali One Piece sa 1100 epizoda ili Dragon Ball/Naruto sa tupavim dijalozima baš nešto i ne mogu da se nakanim.

Tako sam odgledao Bleach, dok sam HunterXHunter pogledao u celosti.
Ali One Piece sa 1100 epizoda ili Dragon Ball/Naruto sa tupavim dijalozima baš nešto i ne mogu da se nakanim.
Не зна човек шта би ти рекао али за Наруто један од најбољих разлога зашто свет треба уништити је минимум разлога да би погледао серијал а опет то не можеш да погледаш на ЈТ скраћено па кажеш јасно ми је. Мораш да разгулиш све епизоде и после свих ти смрти, дијалога, несреће ти можда и буде јасно зашто Акацуки жели то што жели. Али кад неко уђе у нешто са предрасудама онда не вреди ни објашњавати.

Naruto je odlican i kraj price. Ko tek treba da odlgeda, ne gleda sa filerima i onda je malo kraci.
Dragon ball, sta reci, crtani naseg detinjstva. Duzi nego sto treba, ali ima dragon ball kai za one koji tek krecu. Skracena verzija, mozda cak i remaster. Preskociti gt i ostale stvari nakon Z, a krenuti opet od super cini mi se.
Nego, na netflixu je krenuo terminator zero anime. Animacija je odlicna, prica onako, nije losa ideja, time travel kao takav otvara razna vrata, ali uvek bude plot holova. Ovde je ideja da se sve vreme vrtimo u krug, dodjemo do 2022 i vracamo se nazad pa odatle ispocetka apokalipsu. Nerviraju me naivni momenti. T1000 je prejak prema sporednim likovima, a onda tek nesto jaci od obicnog coveka protiv glavnih likova. Bas mi ubija vajb kada se tako nesto desi.
Ima nekolicinu scena iz prvog i drugog dela, mali omaz, poput policijske uniforme sa belim slemom, nasmeje me kada primetim.
Sve u svemu, nije strasno za propustiti za okorele terminator fanove, ali ok je za odgledati.

Ninja Kamui - prvi anime koji pogledah posle nekog vremena..apsolutan banger po meni :D

Jedva sam završio Ninja Kamui. Pad u kvalitetu između prve i poslednje epizode je ogroman.

Serija - Virgin Punk. Izlazi početkom leta 2025-te.

Ispade scam.
Tim koji je trebao da napravi anime, Eclipse, se pravda da zbog originalnih nosioca prava na ip Berserk (studio Gaga) ne sme da se upušta u tu avanturu da ih ne bi tužili. Međutim, animatori koji su radili na fan-trejleru kažu da su vlasnici samo potrpali pare od donacija u svoje džepove i obustavili sve radove na seriji posle napravljenog trejlera. Kako čitam - nisu ni planirali bilo šta dalje od trejlera da rade i navodno to nije prvi put da su tako nešto radili.

Šteta. Da li ćemo ikada dobiti dostojnu Berserk ekranizaciju? Posle ovog ispada deluje kao nemoguća misija :(

Šta fali seriji iz 1997?

Vrh Dno