Šta je novo?

Anime

Odlicne vesti, mrcio se... :)
Trazim neki action adventure anime da odgledam ovih dana a nista mi ne pada na pamet (iako stoji pozamasan broj drugih u backlogu), taman da odgledam Arslan Senki-ja pa da krenem sa Kingdom-om...

Vinland Saga je isto odlican, ko nije odgledao neka odgleda (Dr. Stone i Mugen no Junin takodje)

Ima li kakvih dobrih u najavi za predstojecu sezonu?
Btw kakav je Psycho Pass posle prve sezone - vredi li nastavljati?

Arslan je takodje vrhunski, nadam se da ce i njega nastaviti.
Nikako opet da krenem Vinland Saga, jer su mi prve 2 epizode bile dosadne, ali moracu.

Od novih, gledam Plunderer, Infinite Dendrogram, Orphen, zavrsio prvu sezonu Darwin's game...

Ja odgledao napokon One Punch Man-a :D Ceka se 3. sezona...valjda ce je biti :d

I kako ti se cini 2. sezona?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Nisam primetio neku preteranu razliku izmedju prve i druge sezone sto se price tice, animacija manje vise..svidja mi se satiricnost serije :D

Završih Vinlad Saga. Odličan!

Ima da pratim sad Madaru gde glumi :). Odgledao Naruto, Drifters, sad i Vinland a između bio Dororo tako da mi je to sledeće.

Poslednja izmena:
Kako vam se svidja Tokyo Ghoul...mene pocinju da nerviraju likovi koji stalno kukaju, a pritom se oko njih vrti prica..koja je poenta tih emocija ?

I kako ti se cini 2. sezona?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Sto se mene tice, malo je bilo Saitame i njegovih tuca...ok, malo su se fokusirali na druge likove, ali cak i kad pokazu njegove tuce, ne pokazu protivnika kako se raspadne od udarca, nego secnu taj deo i samo pokazu kako izlgeda na kraju, a nema cari u tome... :D

Doata je losiji opm u drugoj, ali je to ocekivano od svega sto neko preuzme od Mad House-a...oni uvek iskidaju i napuste.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

I meni je lošija druga. Jedini hajlajt odnos Saitame i Kinga :D

Poslednja izmena:
Posto nije bilo nekih "jacih" preporuka za avanturistiske presaltovah se na backlog listu i odgledah 2 krace starije:

King of Bandit Jing (nije mi jasno kako se bolje nije probila, odlicna anime serija)
Katsugeki Touken Ranbu (meh, samuraji, demoni, time travel, not great not terrible)

Ostale Last Exile (steampunk), Now and Then Here and Now, Mardock Scramble (bio ubedjen da sam je odgledao)... Pa onda se bacam na ono sto su predlozile kolege Xepoj87 i anime... :d

Poslednja izmena:
Lasto Eksajlo jedna od omiljenih, jako kul koncept i dizajn.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

znaci ne verujem, napravili su mangu o internet exploreru :) Najludja ideja posle mange o Putinu :)

Poslednja izmena:
Ljudi, potreban mi je info vezan za Robotech/Macross.

Ovo vadim iz secanja, te ne zamerite ako sam pobrkao nesto.

Kao klinac, dok je na...mislim RTJ/RTB ili 3K, gde god je to furalo, pustan Robotech. I u jednom trenutku, posto se zavrsila saga, pusten neki Robotech/Macross, gde se dva aviona, crveni i plavi razdvajaju na pola i spajaju na neki nacin u jedan, kao neka vrsta testa za prototip.
Pre nego sto se zavrsila ta scena, crtani je odjednom prekinut i vise nikada nije pustan.

Ubih se trazeci na google-u, ali nista.

Ako se neko seca, neka baci info koji to deo Macrossa/Robotecha u celoj sagi.

Racunajte, to je bilo 80-ih godina, kada je pustan. Mozda nesto pred kraj 80ih.

Poslednja izmena:
A to je ovo što su Ameri sami izmišljali. Nisam nikad gledao preko prvog serijala. Ali eto, nađeno. :D

Poslednji Macross Frontier koji sam glerdao mi je bio super :D u duhu originala

EDIT: Pa sad vidim da je izasao i Macross Delta :D (off to the torrents...)

Mislio sam od tri originalne. Macross Zero, Macross Plus, Frontier i Delta su sve dobre na svoj način. Mecha dizajn je posebna priča, užasno su skupi, Fokkerov VF-1S sam dobio od supruge za rođendan, bio je preko 120 evra iako je prijateljica donijela avionom. Kad sam bio u Tokiju prošle godine samo sam blenuo iza stakla u sve nove modele iz Frontier i Delta...

High Score Girl
Osvezavajuce :) Square Enix Manga setio sam se da sam je nekada i citao :) Ima na Netflixu :)

@Zechs
Imas cak i Macross Delta film koji je u duhu DYRL-a i Macross Frontier filmova.

Takodje imas i specijal za Frontier, Macross FB7 gde ekipa iz Frontier-a gleda kasete Macross 7-ce, sam specijal je u kontinuitetu filmova, sve je uglavnom retrospektiva 7ce sa njihove strane, najbitnija slad cele stvari je mini koncert gde pokriju 2-3 pesme Basare:
https://www.youtube.com/watch?v=ewPUJf1gK3M

Naruto Shippuden:

Plus:
Muzika, borbe, karakterizacija vise nego zanimljivih likova, do samog kraja zainteresovanost sta ce biti sa Saskeom i Narutom u konacnoj bici.

Minus:
Nekad toliko klisea da su krvarile oci, nezadovoljan sam krajem tog pomenutog, skoro 15ogodisnjeg rivalstva Saskea i Naruta koje su gradili, fileri, fileri i jos filera, odugovlacenje.

Pogledano sa velikim uzivanjem do samog kraja, ali i bez preterane uvucenosti i "zaraze" sobzirom da je to dosta naivan, skoro pa namenjen deci anime, koji gadja najsiru mogucu mainstream publiku.

Naruto Shippuden:

Plus:
Muzika, borbe, karakterizacija vise nego zanimljivih likova, do samog kraja zainteresovanost sta ce biti sa Saskeom i Narutom u konacnoj bici.

Minus:
Nekad toliko klisea da su krvarile oci, nezadovoljan sam krajem tog pomenutog, skoro 15ogodisnjeg rivalstva Saskea i Naruta koje su gradili, fileri, fileri i jos filera, odugovlacenje.

Pogledano sa velikim uzivanjem do samog kraja, ali i bez preterane uvucenosti i "zaraze" sobzirom da je to dosta naivan, skoro pa namenjen deci anime, koji gadja najsiru mogucu mainstream publiku.

Sa svim svojim manama odlican Anime :) Fora je da ga gledas vremenom sa klincima koji odrastaju kako Naruto tako i oni :) Generalno imho vrhunac je " Naruto vs Pain " ono posle je i moglo i nije moralo da se snimi ali valjda je moralo tako da dobijemo Madaru da vidimo u pravoj moci.

p.s. Kengan Ashura nije los crtac
p.s.2 Somali and the forest spirit takodje fina prica

ehh da i Netflix Castlevania je skroz ok za gledanjac

Poslednja izmena:
Pre bih Bleach, HxH ili One piece Preporucio od tih kilometarskih...

Mada uvek sam za one vanserijske od max 24/48 epizoda, gde je sve "all killer no filler" sadrzaj...

Kad smo vec kod HxH-a, ima li kakve najave za nastavak tj sledeci arc u skorije vreme?

Bleach je ipak reper za dosta Anime ako se pogleda duzina i kvalitet price, bar onog sto sam ja pogledao a to ipak nije malo, doduse mozda sam subjektivan. Nisam nikako mogao da odgledam One Piece a pokusavao sam u par navrata .. subjektiva verovatno.

Pri kraju mozda malo kvalitet opada kod Bleach-a ali i dalje ostaje odlican anime. Tematski od drugih mi je svojevremno najbolje legao...
HxH rekao bih da je jedan od retkih koji odrzavaju kvalitet od pocetka do kraja, ako ne i poboljsava se kako prica odmice...
One Piece, previse filera, mada je glavni storyline navodno i dalje dobar... Ja sam odavno batalio, previse arc-ova i sve na isti kalup...

Pre bih Bleach, HxH ili One piece Preporucio od tih kilometarskih...

Mada uvek sam za one vanserijske od max 24/48 epizoda, gde je sve "all killer no filler" sadrzaj...

Kad smo vec kod HxH-a, ima li kakve najave za nastavak tj sledeci arc u skorije vreme?

Ima nade., ali ne bih drzao dah :)

Hunter x Hunter je vrhunska serija i bas zato sto nije preduga(148 epizoda), uspeli su da bude konstantno na visokom nivou.

Bleach je negde u poslednja 2 ARC-a postala monotona u odnosu na pocetak, gde je bila nerealno dobra.
I dalje sam uzivao do kraja, ali se video pad kvaliteta.

One Piece i dalje gledam i to je liga za sebe po duzini, verovatno najduza Anime serija ikada :)

A Naruto je takodje bio super.

Od novih, Tower of God je dobra.

Poslednja izmena:
Naruto Shipuden da nije imao onoliko filera, bio bi jos bolji... :)
Ja sam ih samo preskakao... :)

Nazad
Vrh Dno