Ja posedujem i tablet i minipc. Tablet quad core, mini pc dual core.
Prednosti tableta su prenosivost, ima svoj displej za razliku od mini pc-a koji zahteva monitor ili tv.
Ako planiras i igre bolje se opredeli za tablet, ne podrzavaju sve igre misa i tastaturu, a u vecini igrara potrebno je emulirati misa i tastaturu, potrebno je vreme za mapiranje svih kontrola za svaku igru ponaosob, govorim o onim igrama koje ne podrzavaju tastaturu.
U vezi tastature i misa, radice bez problema i na tabletu i na mini pc-u, za tablet ti je potreban otg adapter dok kod mini pc-a imas dva ili tri usb ulaza.
Ja sam bez problema uspario i sixaxis kontoler sa tabletom i mini pc-jem, na sledecem klipu imas moju prezentaciju android telefona sa mhl adapterom =>
http://www.youtube.com/watch?v=4K5TVx0ArYw
U vezi usb hdd-a, radice bez problema na tabletu i mini pc-u, jedino o cemu moras voditi racuna da hdd ima dva usb kabla, jedan za prenos podataka a drugi za napajanje samog hdd-a, ni tablet ni mini pc ne mogu da poteraju hdd, tako da je potrebno dodatno napajanje.
Mini pc je ustvari kao i svaki drugi android uredjaj sa jednom razlikom a to je nedostatak ekrana.
Moja jedina zamerka tabletu u vezi gledanja filmova je prikaz titlova na tv-u, nekada radi, nekada ne, testirao sam veliki broj aplikacija za reprodukciju videa i vecina ne podrzava titlove.
Nadam se da sam bio od pomoci.
Ako imas jos kakvih pitanja slobodno ih postavi.
Pozdrav.