Šta je novo?

Android

• Začetnik teme Začetnik teme Stator
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Stator

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
650
Dakle google je pustio SDK u javnost za Android. Tipa davace 10.000.000$ za najbolje projekte.

http://code.google.com/android/

Evo primera Hello world programa

Kod:
public class HelloAndroid extends Activity {
    /** Called when the activity is first created. */
    @Override
    public void onCreate(Bundle icicle) {
        super.onCreate(icicle);
        TextView tv = new TextView(this);
        tv.setText("Hello, World");
        setContentView(tv);
    }
}

Da li je neko probao doticni framework? Mene je bas zaintrigirao, ali nikako da odvojim malo vremena da ga probam.

Probali su dvojica kolega sa mog fakulteta (MATF) i nisu se baš oduševili. Kažu da i dalje pati od nekih 'dečjih' bolesti. O čemu se konkretno radi ne znam da kažem.

Nek naprave oni nesto sto ne pati od decijih bolesti pa cu prihvatiti njihov komentar. Nisam pogledao na sta lici to, ali od google nikada nisam video da su nesto lose napravili tako da... Ja mislim da imaju i para i vrhunske programere i softver dizajnere koji znaju zasto je bas to tako moralo da izgleda.

Heeej, nemoj mene da napadaš. Samo sam preneo mišljenje. Nisam probao, tako da ne mogu da kažem ništa sa svoje tačke gledišta.

Sa druge strane nemoj ni potcenjivati, jer jedan od te dvojice kolega je ostavio pozamašan broj veoma uspešnih radova iza sebe, a i dalje vrlo aktivno radi. Njegovo mišljenje uvek shvatim veoma ozbiljno kada je bilo šta vezano za IT u pitanju.

Nisam nikog napadao, osecam da 'fale smajlovi u mom postu 🙁.
Mozda se njima nije svidjao dizajn, ali da nesto od google-a pati od decijih bolesti........ 😀

Video sam po webu kako govore o bagovima i nedostatku dokumentacije. Ali isto tako govore kako framework definitivno ima potencijala.

I o .NET-u su pricali svasta, a da ne pricam cega sam se sve nacitao o XNA frameworku..... Tako da ti komentari su nista, bolje da ih ne cistas, ostanes pametniji 🙂

Jedine komentare koje uvazavam je na nekim blogovima kada neki ljudi (koji su ostavili dosta stvari iza sebe) lepo ispisu text od pola kilometra i lepo sve objasne sta kako i zasto.

Nazad
Vrh Dno