Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Upravo tako, testirajuci brzinu sa i bez kabla je nebo i zemlja.

Sent from my D6603

Upravo tako, testirajuci brzinu sa i bez kabla je nebo i zemlja.

Sent from my D6603
Stavi sva tri uredjaja na metar- 2 m od rutera I vidi brzinu downloada za sve .vidi za mini m8s (bas me zanima predpostavljam da je manja od 10)Kod mene je ok I preko wifi kad je ruter u istoj sobi ,dal uredjaj ima externu antenu ili nema uopste nije bitno (moze cak da se desi da ima slab prijem u odnosu na uredjaj bez externe antene)

Poslednja izmena:
Ne mogu na metar, dva ali mogu na 5 i 4,tj mini m8s mi je u spavacoj na 5m a mxlll G na 4m u dečijoj. I GT1 na kablu.
Pusticu slike sa speedtest ookla aplikacije cim stignem.

Sent from my D6603

53b2028f96183f370d62a93bf674b8d3.jpg

GT1 na kablu savršen odziv na kodiju i iptv,hd, fhd, uhd stiming radi besprekorno.

32207fa33519adbe876773a03e2caa40.jpg

MXIII G na 4m udaljenosti od rutera, kodi radi u hd, u fhd se muči ( poznati cache problem ) iptv radi ok, sa hd programima se muči isto.

028da54edac5a6a537f1a2bce9c69cd7.jpg

Mini m8s na 5m od rutera katastrofa!
Koci kodi,iptv, jedino je sd kvalitet zivahan bez kočenja ostalo je diskutabilno.
Toliko o wifi kvalitetu na ovim boxovima.
ps nije ruter u pitanju jer na ps3/4 multi, striming radi bez problema.

Sent from my D6603

Corax kad ce ta recenzija?

Zbog nepredviđenih okolnosti, ne znam kad, ali potrudiću se da bude u skorije vreme. Nemam TV trenutno tu gde boravim. :) Stigao sam da ga isprobam na 20ak minuta, da utvrdim da sve radi kako treba i to je to.

Mini m8s na 5m od rutera katastrofa!
Koci kodi,iptv, jedino je sd kvalitet zivahan bez kočenja ostalo je diskutabilno.
Toliko o wifi kvalitetu na ovim boxovima.
ps nije ruter u pitanju jer na ps3/4 multi, striming radi bez problema.

Sent from my D6603

Probaj da ga okrenes naopako

Ima direktnu vizuelnu liniju sa ruterom na 5m bez zidova ☺️ naravno kada su vrata otvorena. Probacu da ga okrenem naopako ☺️

Sent from my D6603

Da se i ja malo ukljucim u diskusiju.
Posto mi je otac od skoro u penziji, postao je veliki filmofil jer, jelte, ima vremena na pretek.
Iz tog razloga odlucio sam da mu uzmem neki android box. Posle mnogo trazenja izbor je

Amazon fire tv stick.
2 razloga:
1. Mali je i zgodan, ubodes ga u hdmi i on se ne vidi
2. Aplikacije su vec prilagodjene za tv (nema budzenja)

Instalirao kodi i ulango tv

I to je sve sto treba nekom nezahtevnom korisniku

Da napomenem da hvata wifi na 5m bez problema

Placen 35e

Послато са Lenovo Z90a40 уз помоћ Тапатока

Da li je moguće da proveriš video out? Da li baca sliku ? Imam stari projektor koji ima video in ili vga, nema hdmi :(
Phantom, nažalost, ne mogu da isprobam. Ovaj AV kabl što imam ne ulazi do kraja u box i nema slike na TV-u. Pokušao da guram malo jače, ali neće. Izvini. :/

Ovaj sam izvojio na Aliji, pa ako si mozda probao D3GO, mozes li da mi potvrdis da li radi?

Radi D3Go bez problema. 2.5Mbps je bitrate. Nekad pusti kanal u lošem kvalitetu (500-700Kbps), a onda za par sekundi (nekad za 2-3sec, a nekad za 10sec) podigne na 2.5-2.6Mbps. Reč je o SD kanalima. Nemam HD kanale da isprobam (mada mi nije palo na pamet da probam RTS HD/Digital, kako se već zove sada).

Poslednja izmena:
Hvala na info! Sutra mogu da ga porucim onda :)

Inace to sa startovanjem u losijem bitrejtu radi i na kompu.

Nema na čemu, brzi.

Krivo mi je što nisam mogao i Phantomu da pružim informaciju iz prve ruke. Nego setih se da imam negde još jedan AV kabl, pa ću ga potražiti i probati ponovo u toku nedelje.

Inače, Nexbox A95X radi vrlo lepo. Kad se uzme u obzir cena, celokupan utisak je da je veoma dobra kupovina. Verzija od 2GB pruža više komocije u multitaskingu sigurno, pošto kod modela sa 1GB vidim da je RAM konstantno na 70-80% popunjenosti. Par aplikacija se otvori i ubrzo krene da ih učitava iznova, ali za manje zahtevne korisnike sasvim dovoljno. Recent app meni nisam uspeo da otvorim?

Nego, ima li neko informaciju kako naterati box da prikazuje statusnu liniju? Nedostaju mi notifikacije. Stigne neko obaveštenje, oglasi se zvučno, ali ne znam ni šta je stiglo. Pustim da se skida fajl preko browsera, ne znam ni da li je završio (da je počeo sa skidanjem prikaže se toast obaveštenje). To je ujedno najveća zamerka na ovaj box. Nisam probao da promenim launcher, pošto mi se ovaj fabrički dopada i praktičan je za TV.

Poslednja izmena:
Phantom, nažalost, ne mogu da isprobam. Ovaj AV kabl što imam ne ulazi do kraja u box i nema slike na TV-u. Pokušao da guram malo jače, ali neće. Izvini. :/

Radi D3Go bez problema. 2.5Mbps je bitrate. Nekad pusti kanal u lošem kvalitetu (500-700Kbps), a onda za par sekundi (nekad za 2-3sec, a nekad za 10sec) podigne na 2.5-2.6Mbps. Reč je o SD kanalima. Nemam HD kanale da isprobam (mada mi nije palo na pamet da probam RTS HD/Digital, kako se već zove sada).
mislim da ima i neki free hd kanal za probu,N1 hd na primer.Probaj da vidis koliki strim vuce i da li je slika fluidna.
Za kabl promeni raspored,zuti stavi na crveni ili beli.

Poslednja izmena:
EDIT

Nista naruci cu na kraju ipak GT1 sad je na akciji 56$ i jos sa mojim popustom od poena sto imam izaci ce me oko 43$ na Gearbest-u. Vidim po vama da je to za sad najbolji izbor i da nema nista drugo sto bi ste mi mogli preporucili. :)

Nego samo ako moze neka preporuka za Air mouse i da li je bolje mozda uzeti neki sa tastaturicom? Mada imam bluetooth misa i tastaturu mozda mogu i sa njima ga kontrolisem za pocetak. :)

Poslednja izmena:
Meni je lakše sa Bluetooth mišem i tastaturom ali praktičnije je taj Air Mouse. Odličan deal na GearBest, javi utiske kad stigne. :)

Znam da je prakticniji, a i da nemam brdo uredjaja na stolu. :) Nego zato sto ce mi biti u dnevnoj sobi da ne drzim bas na stolu i misa i tastaturu. Zato sam mislio neki air mouse da narucim. :)
Ako imate preporucite mi neki dobar ili da li ima neki koji radi preko bluetooth-a? :)

Inace da li preko GT1 moze da se pusti 5.1 zvuk, vidim da ima opticki izlaz, ili samo stereo?

Krajem novembra stize najezda uredjaja sa rk3399 :).Jedno malo upozorenje za clanove koji su kupili ili planiraju da kupe tv box kod nas ,slucajno sam naleteo na forumu liberelec za jedan uredjaj baziran na s905soc naziv uredjaja mxv ili transspeed ili mxqplus svi isto izgledaju samo im se logo razlikuje clone pcb.jpg The seller sells fake. after the removal of the console is confirmed. 2 memory chip 512мб each. no support from the official site of this top. this firmware android-tv player is cheating. From the statement of 2 gb of ram, 1 gb only real. (nanya NT5CB256M16BP-DI (256*16)/8) = 512 mb).3-4 prodavca su ovaj uredjaj prodavali ili prodaju i dalje na kp

2 gb.jpg

clone pcb 1.jpg

Poslednja izmena:
Generalno gledajući 90% android boksova su nečiji lažnjaci.Ne zna se proizvođač,tvorac firmvera i tako redom.
Kineskih pravih brendova možda ima desetak,a ovih drugih na stotine i hiljade,ništa čudno.
Ovaj pomenuti ima pravu memoriju ,samo je neko slagao njen kapacitet,ništa čudno,možda su njega slagali pa on svoje kupce ili to radi namerno.Uvek pogledati broj pregleda oglasa i brend uređaja proveriti na nekom stranom forumu specijalizovanom za android boksove.

Poslednja izmena:
Generalno gledajući 90% android boksova su nečiji lažnjaci.Ne zna se proizvođač,tvorac firmvera i tako redom.
Kineskih pravih brendova možda ima desetak,a ovih drugih na stotine i hiljade,ništa čudno.
Ovaj pomenuti ima pravu memoriju ,samo je neko slagao njen kapacitet,ništa čudno,možda su njega slagali pa on svoje kupce ili to radi namerno.Uvek pogledati broj pregleda oglasa i brend uređaja proveriti na nekom stranom forumu specijalizovanom za android boksove.
Poenta je u tome da su napravili fake spec i da nasi ljudi to ovde kupuju a ne kod tih prodavaca na aliju,sistem laze pa onaj ko prvi put vidi neki od ovih uredjaja misli da je kupio uredjaj sa 2 gb rama .Cisto sumljam da neko ko se razume nije primetio.Kaze jedan clan freektaba da antutu vidi ovaj uredjaj kao da ima ravno 2 gb ram,a lik na libreelec forumu se cudi kako ga libreelec vidi kao uredjaj sa samo 1gb .Nije zlato sve sto sija ;)

Ja poručih ovaj novi Xiaomi Mi Box što su izdali za USA tržište. Našao sam iz Engleske jednu firmu koja šalje u EU (imam u Hrvatskoj rodbinu prijatelja), tako da ću oko 1. novembra imati i odraditi review.

Мени стигао Beelink Mini MXIII II стигао са кодијем и адоновима већ инсталираним, све ради филмови серије... Инсталирао и d3go, ради без проблема, првих неколико секунди иде лошији снимак али се онда поправи. Прикључен је на лан кабл, једино сам искључио у подешавањима HDR јер ми је слика много тамна са тиме.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Мени стигао Beelink Mini MXIII II стигао са кодијем и адоновима већ инсталираним, све ради филмови серије... Инсталирао и d3go, ради без проблема, првих неколико секунди иде лошији снимак али се онда поправи. Прикључен је на лан кабл, једино сам искључио у подешавањима HDR јер ми је слика много тамна са тиме.

A hd kanali? Nek te lepo sluzi...

Хвала, пробао ртс хд крену зелене коцкице али после неколико секунди иде нормално без сецкања. Остале хд канале ми пријављује не може преко ове мреже, јер иако сам прикључен на лан d3go препознаје као мобилни интернет. Такође пробао сам брзину преко лана и бежично ( рутер је на 2 метра од уређаја), на лану преко 35мб а бежично једва 6мб, а ја имам 50мб пакет.

Da ,koliki je strim na hd kanalima i da li je slika fluidna?
Još mi nije jasno kako D3go ne radi na belinku GT1.

Ja poručih ovaj novi Xiaomi Mi Box što su izdali za USA tržište. Našao sam iz Engleske jednu firmu koja šalje u EU (imam u Hrvatskoj rodbinu prijatelja), tako da ću oko 1. novembra imati i odraditi review.

Hteo sam i ja taj najnovji Xiaomi Mi Box da narucim, ali ga nema jos na Gearbest-u. To mi je bilo jedno bitno za kupovinu, jer sam imao nekih 12$ na poenima popust. :)

Nije valjda da niko nema nikakvu preporuku za air mouse i da li ima neka bluetooth verzija? :d

@nucleuswizard

Nek te dugo sluzi. Inace kakav je taj model u odnosu na GT1? I kako su se pokazali ti proecesori s905x?

На РТС ХД константно вуче 3.1МБ иде све флуидно, за oстале канале не могу да пробам. Што се тиче процесора, нисам могао више да гледам те је добар 905, те 905х те s912 него сам одгледао описе Red Skull на јутубу и изабрао овај јер је у једном делу описа рекао да му ради боље него GT1. Једино брзина бежичног је лоша као и код свих, пробаћу и на 5Ghz треба да ми стигне xiaomi Mi router 3, па јављам резултате.

Probaj N1 HD ,mislim da je free.Posto uvek ima onaj trčeći kajron ispod,dobar je za testiranje.
Koji net koristiš,uglavnom je svrha android boksa da baš preko lana otvara kanale koje inače otvara samo na sbb mreži.Neće baš sve da otvori ali neke otvara.

Poslednja izmena:
Vrh Dno