Šta je novo?

Android telefon do 220-240e

Pittsburgh

Slavan
Učlanjen(a)
01.07.2010
Poena
350
Pozdrqv. Drugarici je sinoc ispao neki stari Huawei i otisao je displej, pa bi sada kupila novi telefon. Zanima me koja je najbolje kupovina novog telefona u ovim rangu,sto od pouzdanog prodavca na KP(koji daje realmu garanciju) sto u nasim radnjama(sa takodje realnom garancijom).

Takodje, bih zamolio link ka korektnom prodavcu sa KP na PM, jer stvarno nisam jako dugo kupovao tamo, a pogotovo telefon.

Unapred hvala

G3 16GB/2GB nov sa 2god garancije u telenoru za 300e, ili polovan (ocuvan) G3 32GB/3GB iz telenora sa 10m garancije oko 250e-260e?

Poslednja izmena:
Brate Z2 sa garancijom u dobrom stanju za te pare nema...

Gde bre nema.. evo na KP imas 4 meseca star Z2 iz mts-a sa garancijom, u odlicnom stanju (naravno ne mogu da garantujem da je tako), cena 279e, verovatno moze da se spusti na 270e ako ti je frka za pare.
Lik iz AP (cuveni preprodavac) sa 100% poz. ocena ima Z2 star navodno nekoliko meseci sa 12 meseci nekakve garancije - 285e. Ima tu jos dosta Z2 od 240-300e, nemam vremena da listam sve oglase.

Z3 sam gledao pre par dana, bilo ih je sa garancijama za 300-330e, cak je bio i jedan Copper Z3 za 305e.

HTC M8 vec ima malo ''jacu'' cenu ali isto mozes da nadjes ok primerak do 300e.

Bolje svaki dan prati oglase makar cekao i 2-3 nedelje pa da kupis sto bolji telefon nego da uzmes nov G3.

Ako su pare problem onda ti se vise isplati da uzmes super ocuvan G2 za 200-210e pa da flesujes G3/G4 softver, radice veoma dobro i bolje od stock G3 + ima bolji displej i primetno bolju autonomiju.

Poslednja izmena:
G3 nije toliko los izbor za oko 300e sa full garancijom. Ipak ove kp garancije nisu neka sigurnost ako nisu preko operatera. Ima malo tamniji ekran koji trosi bateriju i tu je z2 bolji. Ali g3 ima bolju kameru ako ti znaci, i dobru podrsku na xda pa isto mozes da ubacujes romove koji mogu da poboljsaju malo bateriju i brzinu. Mozda da trazis z2 iz mts-a naleti neki nov za oko 300-320€.

Kp garancija bilo koje vrste = garancija operatera pa jos na tudje ime = garancija iz Kine.

Ni jedna ne vredi ničemu. Te pisane garancije "radnjica" bez fiskalnog pogotovo ne vrede ničemu.

Jedino čemu služe te garancije je za DOA uredjaje i sve bi trebalo da budu podjednako dobre za to.

Nije tacno. U servis mozes direktno sam da nosis,jedino ako ti odobre zamenu moba onda valjda treba da dodje covek na cije je ime ugovor da bi mu dali novi mob.

Kažem ja u nekim slučajevima. To što ti kažeš jeste delimično tačno, ili nije potpuno netačno. Svejedno kako se kaže.

Ali ok, recimo da je potpuno tačno to što si rekao. Treba da gledaš u pasulj pre nego što odneseš u servis, da li će biti zamene ili ne.
Ljudi kupuju telefone sa garancijom operatera na oglasima od ljudi iz drugih gradova, nekada sa drugog kraja zemlje. Pritom žive u ubedjenju da su kupili uredjaj sa garancijom kao da su ga lično iskeširali u legitimnoj prodavnici.

Poenta mog posta je da nije baš tako a ne da ulazimo u sitna crevca o garanciji operatera. Ima tema za to.

Poslednja izmena:
Kada sam kupovao telefone direktno od operatera nisam računao na tu garanciju. Pogotovo ne bih računao sada kada kupiš od nekog drugog a operateri (pogotovo vip i telenor) sve čine da ospore takve garancije.

Ali slažem se, dve godine pisane garancije lika sa kp je definitivno najgora garancija koju možeš da imaš. [emoji1]

Ako se tako može i nazvati taj papir.

Opet lupetanja od pobornika kineskih telefona. Garanciji na sony telefone mozes da ostvaris po imei broju. Drugaru 2 puta servisiraju SP i na kraju su mu dali novi telefon. Imao je garanciju operatera koja nije na njegovo ime. Sto se tice ostalih brendova vrlo verovatno da ces uz fiskalni racun ostvariti sva prava. Kad ti crkne telefon iz kine moz da se slikas. Em ti skupo da ga saljes nazad u kinu em carina zateze kad se nesto vraca, pa moras da pravis neke papire za re-eksport. Iskusio na sopstvenoj kozi.

Nije u redu da koristiš uvredljive reči ako se sa nekim ne slažeš.

Fkloznica je pobornik kineskih telefona pa se opet sa tobom slaže a ne sa mnom.

Neka je sve to i tačno što kažeš. Za poslednjih godinu dana sam kroz kupljene uredjaje iz Kine uštedeo više stotina evra u odnosu da sam kupovao Sony, pa makar i bez garancije, ili sa garancijom operatera. Što se mene tiče to je isto.

Iako ni jedan uredjaj nije imao ni jedan problem, uštedeo sam dovoljno da ih nekoliko bacim. Ako poželim.

Poslednja izmena:
Preterao jesam, ali ubiste da garancija nema funkciju.
Pitao bih te da ti je na nekom crkla ploca. Cena dela da stigne iz kine 150 eu, a ceo telefon 200. Ustedeo jesi, ali si verovatno nesto morao da zrtvujes zarad te ustede ;)
A, koliko uredjaja godisnje "potrosis" kad imas takvu ustedu? Ja jedva jedan telefon nabavih [emoji1]

Poslednja izmena:
5 telefona i 1 tablet sam kupio ove godine.
Nisam imao osećaj da sam nešto žrtvovao. Štaviše, ispunio sam sebi veliku želju. Po prvi put u životu sam kupio svaki uredjaj koji sam poželeo. [emoji2]

Poslednja izmena:
Kupovati telefon a brinuti jedino o tome "šta ako crkne"? 10 mojih zadnjih tel su polovni i uglavnom bez garancije i sve je bilo ok.
Hoces garanciju,hoces dobar/noviji tel a za 200e... NE MOŽE. Mora biti kompromis negde.

Inace,imam G2 u tiptop stanju,vec 7 meseci i prezadovoljan...kupio ga polovnng na KP.
Sledeci je S5...

Vrh Dno