Šta je novo?

Android telefon do 200 evra

nsAce

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
330
Pošto ne pratim tržište telefona već neko vreme potrebna mi je pomoć oko kupovine.

Ono što imam od zahteva:
- Cena: oko 200 evra +- desetak evra
- Ekran: 5,5 inča
- Rezolucija: 1080x1920
- Baterija i kamera da budu pristojne.
- Dual sim

Našao sam Asus Zenfone 3 Laser, koji više manje zadovoljava te zahteve, pa me zanima da li postoji još nešto što bi bilo u toj klasi ili možda još i bolje.

Poslednja izmena:
А може ли питање зашто пре иде препорука на Mi A1 умјесто на Redmi note 4?
Према спецификацији видим да су хардверски исти, а RN4 има бољу батерију и бољи screen to body ratio, мањи телефон а иста димензија екрана.
Mi A1 има бољу камеру и екран, или само зато што је новији модел?
Mi serija je viša u kvalitetnija, sve je bolje. Krenuću od zvuka, nekoliko klasa je bolji, nema problem i toku razgovora kao RM4 (pisali smo i pisali, ne bih da se ponavljam). Zatim nema probleme sa mrtvim pikselima i bolji je ekran. Izrada, izrada dosta bolja, mnogo lepši uređaj. Komponente su kvalitetnije i bolje u Mi seriji.

Mi serija je viša u kvalitetnija, sve je bolje. Krenuću od zvuka, nekoliko klasa je bolji, nema problem i toku razgovora kao RM4 (pisali smo i pisali, ne bih da se ponavljam). Zatim nema probleme sa mrtvim pikselima i bolji je ekran. Izrada, izrada dosta bolja, mnogo lepši uređaj. Komponente su kvalitetnije i bolje u Mi seriji.
Jel ovo važi i u poređenju sa redmi 5 plus npr? (ne sve, naravno, nego generalno)

Nisam koristio taj model i ne mogu da komentarišem. Znam da A1 ima Band 20 (proveri da li ima taj model), sigurno i bolji zvuk zbog ubačenog HiFi u A1 (recimo, LG V20 ima DAC koji je jako dobar, A1 je još glasniji od V20, ima razlike u kvalitetu, kod V20 je malo puniji zvuk, primeti se sa nekim dobrim slušalicama, ali ne toliko glasan kao kod A1, i na slušalicama i na zvonu, inače V20 držim za telefon sa odličnim zvukom).

Poprilicno slabiji cipset, manji ekran, slabija baterija, nema cist android, ima nougat, dok je na mi a 1 oreo, a bice i android P, 2x zum na zadnjoj kameru, portrait mode, mi a1 ima bolji svuk...itd, itd... :D

Ukratko, sve, osim ekrana koji je Amoled na C5, za ljubitelje Amoleda.

?
Imam kineza bez garancije, 4 godine pregurao i još uvek radi, sve original, kako to!
Coolpad F1

Sent from my LEX820 using Tapatalk

A sta je sa garancijom koja je kod Samsunga 2 godine a kod Kineza 1 god.? Nije zanemarljivo, to govori o dugovecnosti proizvoda.

To ne govori o dugovecnosti, nego govori o tome da samsung ima predstavnistvo kod nas, a kinezi ne i da samsung ima ovlascene servise ovde, a kinezi ne...ali koliko vidim, retko kad se desava da neki xiaomi ima takav problem da ne moze da se resi... :)

^^Ne nego se radi o nacinu nabavke i prodaje - ako je 100% legalno onda je garancija (minimum) 2 godine, ako je polulegalno onda je 1 godina. A moze i manje od te 1.

Pa zavisi. Mi note 3 je kompletniji uredjaj, u svakom pogledu, osim (nekome,vecini) u pogledu softvera, nekome smeta miui na mi note 3, meni je on uz limitless temu jedini vrh izbor pored cistog androida.

Sad razlika u ceni je tipa 70-75e. Jedino pitanje je da li to nekome mnogo ili ne, ko moze da plati, i treba da uzme. Ko ne, sta god, opet dobija vrh dral i odlican telefon za ulozen novac. Prosto, trenutno, u svojim cenovnim kategorijama, tesko da imaju pravu konkurenciju. Mozda Huawri sa brdo svojih telefona sa kirin 659 cipsetom za tipa 220-230e, stim sto posle iskustva sa calovim p10 litre, ja to pored Xiaomi-ja nikad ne bih kupio. Dobri su to budzet telefoni, da nema Xiaomi-a, lagano bi bili best buy, da nema Xiaomi-a:d A tek kad budemo imali global Redmi Note 5 za tih 220-230e jako brzo, haos. ;)

Poslednja izmena:
Može li u ovu priču oko 200€ da se ubaci nešto sa gorilla staklom? Meni je sve bez tog stakla deal breaker. Lep mi je LG Q6, sa cenom je tu negde oko 190-200€, ali svi znamo da mu je procesor/grafika slaba tačka. Ima li predloga nekih?

Mi A1 nema gorilla glass (odnosno negde piše da ima, a negde da nema). Mi Max 2 ima, ali je apsurdno velik, mada me privlači na neki uvrnut način :)

Poslednja izmena:
Ja bih na tvom mestu jurio LeEco Le Max 2. Zver od telefona. 5.7" 2K rezolucija Snapdragon 820 4GB/32GB. Jeste ekran malo veći i rezolucija, ali vredi. Baterija i nije neka, ali se napuni za 40 minuta (fast charging). Ima ga žena pa ga često čačkam.

Da ne otvaram novu temu, potreban mi je telefon za 250 do 300 eura.
Trenutno imam Galaxy S6 edge medjutim baterija mu je slaba sto mi jako smeta obzirom da dosta razgovaram, takodjer pojavila mi se pink linija preko displeja.
E sad, kod novog telefona mi je pored baterije jako bitna kamera jer volim da slikam, na trenutnom telefonu mi je dobra i u nocnim uslovima tako da ne bi razmatrao telefon koji ima slabiju kameru od s6 edge.
S7 edge ne bi uzimao jer vidim da imaju i oni problem sa displejom i famoznom pink linijom.
Naginjem malo prema Xiaomi-u ali ne znam koji bi model uzeo a da mu je kamera ista ili bar bolja nego s6 edge, mozda da se protegnem jos malo pa kupim Mi Note 3 ili da sacekam ovaj novi Redmi Note 5? Ako ima neko ko je bas upucen a da mu nije mrsko da me savjetuje, bio bi zahvalan.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

SD 660 ima marginalno bolji CPU od SD 636. Jezgra su ista, samo je nizi klok malo. Grafika je u vecini slucajeva nebitna.

S obzirom da ne postoji zvanican globalni rom za MN3 i da stariji telefon, manji ekran i baterija, isao bih pre na RN5. Doduse, kamera je bitna ovde, a trebalo bi da MN3 ima bolju kameru.

Poslednja izmena:
Postoji zvanican Global Stable ROM, nesto si pomesao...9.1.4.0 je oznaka.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Postoji, ali koliko sam video na MN3 temi bas retko dobija update. Kao takav, bolje da ne postoji pored CN ili nekog custom ROM-a koji se redovno azurira :D

Edit:

U pravu si, lose sam se izrazio :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno