Šta je novo?

Android tablet > WiFi > Notebook > usb 3g modem > Internet

nagard

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2004
Poena
755
Da li je moguća takva kombinacija i šta mi za to treba?

Znači da sa laptopa izađem sa nekim usb 3g modemom na net, a da Android tablet ide wifi-em do laptopa te odatle takođe na net ?

Može ako imaš Win7 na sledeći način:

1. Ubodi USB modem u laptop, konektuj se, desno dugme na instalirani wireless adapter među svim adapterima i šeruj ga na Microsoft Wireless Adapter
2. Da bi to što si odradio imalo efekta, moraš da se diskonektuješ i rekonektuješ na net
3. Pokreni sledeći nedokumentovani servis Win7 (najbolje pastuj ovo odozdole u AP.BAT fajl koji ćeš da napraviš iz Notepada):

@echo off
netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=free_internet_:D key=uganda12345
netsh wlan start hostednetwork
pause

Isto tako možeš da šeruješ bilo koju konekciju na WiFi. Naravno, možeš da staviš koje god hoćeš ime i šifru. AP će biti WPA2 enkriptovan. Gore u primeru imaš kako je kod mene, a šifra je takva jer sam šerovao modem kad sam bio u Ugandi da bih imao net i ažuriranje i na telefonu (GPS i slično).

Takođe možeš jednu WiFi da šeruješ dalje, tj. ako imaš neki WiFi AP koji ima jako loš prijem, ostavi laptop tamo gde imaš prijem, šeruj tvoju WiFi konekciju na Microsoft WiFi Adapter opet, restartuj konekciju i pokreni servis preko ovog BAT fajla. Koristi internet telefonom ili tabletom udobno. ;)

Bravo nidzo za post. Interesantno, probaću čim dođem do modema.

Probo, odlično ovo radi, čak i na starteru. Jedino nejasno malo greška oko passworda, command prompt nigde ne kaže da mora da bude najmanje 8, nego nešto bezveze. Ali je proradilo.

Ej nidzo, nešto mi ne radi sa ovim 3g modemom. Konektuje se tablet, asli od interneta ništa. Gde ovo treba da uradim:

desno dugme na instalirani wireless adapter među svim adapterima i šeruj ga na Microsoft Wireless Adapter

pod manage nema te opcije...

Nađi konekciju koju je instalirao USB 3G modem. Nju treba da šeruješ na Microsoft Virtual WiFi Miniport (obično je u pitanju Wireless Lan 2 na računarima koji imaju samo 1 WiFi karticu). Tek kada to uradiš treba da pustiš onaj servis i to bi moralo da radi. Probao sam sa zilion USB modema i uvek je radilo. Jedino ako taj tvoj modem ne instalira network adapter da bi uopšte mogao da ga deliš, onda ne znam šta nam je rešenje.

ima adapter, ali na prperties nemam uopšte tab sharing. Ne znam da li je zbog startera. Connectify tek sa pro verzijom može da sharuje 3g modem...

Hm.

Jesi li administrator na sistemu? Imao sam sličan problem na Win 7 ultimate, ali ne mogu da se setim kako sam ga rešio. Mislim da sam samo prčkao po korisničkim profilima. Napravi novog administratora i vidi da li sa njim dobijaš tu opciju. Probaj da isključiš 3G konekciju iz softvera koji si dobio uz modem?

Takođe me interesuje, da li tu opciju imaš na drugim adapterima - recimo za LAN?

Nemam ni na jednom. Jeste, to je ograničenje startera, nema ICS. A connectify.me mi radi, free, sa wirelessom. A kad ubodem usb 3g modem, kaže tek sa pro verzijom. Ali ne kaže ništa za starter, mada mislim da bi connectify onda radio jer ide preko nekog svog layera...

Probao, kreira adhoc mrežu ali kod podešavanja ICS kaže insufficient privilegies, iako sam admin. Izgleda je MS zakrpio to kroz neki patch, funkcionisalo je do skoro kolko vidim... :(

Vrh Dno