Šta je novo?

Android tablet 8-10"

dule_ns

Cenjen
Učlanjen(a)
18.10.2011
Poena
154
Pozdrav.

Hteo bi da kupim novi tablet. Ideja je da bude 8" ali ako ima neki ok cena može i 10". Cena do 30000 RSD, da je što bi rekli noviji (izašao u poslednjih 6 meseci).

Video sam da ima zanimljivih acer, asus, lenovo koji bi upali u tražene parametre ali ne znam koje su im eventualno mane.

Ok nisam baš dobio neke predloge pa da malo proširim.

Tablet mi treba za igranje za klince i pomalo mene, ništa zahtevno. Ništa ozbiljnije od toga.

Ovo sam dosad našao:

10
Acer Iconia One10 B3-A10 25000
Asus ZenPad 10 - Z300CG 29000
LENOVO Yoga Tablet 2 8" 32000 ovo je malo skuplje od predloga

8
Lenovo IdeaTab2 A8-50 17000

Našao sam i LG G Pad 8.3 za 30000, malo je stariji model ne znam da li vredi.

Ako može neki komentar ili predlog za nešto drugo bio bi zahvalan.

Skoro sam uzeo Asusa, čak sam i postavio temu ali niko se nije javio... Moj model je samo C i razlika je samo u sim kartici i svim šta ona donosi kao i u neki 4k dinara. Android 5.0.2 i nadam se da će doći do 5.1

Asusovi tableti imaju problem sa auto shutdown-om ako je uopšte auto. Znaju da se isključe ukoliko se ne koriste neko vreme, preko noći. Na njihovom forumu ima dosta tema sa tim problemom. Kontaktirao sam podršku pa ću odlučiti šta dalje...

Kamera je loša naročito prednja ali to se već vidi u samim specifikacijama. Zadnja se i može ponekad koristiti u idealnim uslovima. Meni to ne smeta jer sa tom veličinom tablet i nije zgodan za fotografisanje, a ako slučajno zatreba tu je. Sad na skajpu ... a i tu mi ne smeta, možda i dobro dođe da se sve ne vidi :)

Baterija je onako, osrednja. Može da izdrži popodnevno igranje, 4-5h. Kad nema igranja može da dobaci dva dana, novine, fb i malo sufra.

Za sada nismo naišli na igru koja je zaštucala. Probane su neke vožnje i igre tipa Candy Crush Saga. Za surfovanje je jako dobar, naročito zbog veličine. Lično ga najviše koristim za yt i stvarno nemam zamerki. Kod kupovine je bilo bitno da je lep, meni ne ali sam nadglasan. Ekran je dobar i sam odziv dodira. Probao sam i film preko otg flesa i radi, čak i mogu da vidim titl :) Dolazi Asusovim launcher-om koji je meni skroz ok. Najbitnija stvar je da se ne greje il nismo uspeli ...

Da nema tog gašenja bio bi jako dobar, ovako gugl pa vidi šta ti je činiti.

Ja isto imam Asus ZenPad10 ali sa tim CG tj sa sim karticom, moj se ne gasi ni posle dva dana ne diranja, možda je problem u samom softveru ili je to sredjeno u verziji sa SIM karticom, a i stvarno ne greje se što je pravo čudo. Mene samo interesuje kako da se namesti da mogu i da pozivam sa njim, ovako mi radi samo Net i SMS ali bi bilo lepo da radi i Call jer bih ga koristio sa BT slušalicom ili interfonom, malo glupo od ASUS-a da nije omogućeno, a i nikako se ne može proveriti stanje ili aktivirati Skype, Viber ,... pa čak i aktivirati SIM karticu? Glušp zar ne. Ako je neko našao neki način za pozive neka mi odgovori. Hvala

I ko god da kupi ASUS neće se pokajati.

@iksde

Nisam ni znao da CG znači sim kartica, to mi ne treba. Međutim, ovaj od 10" sam video ili CG ili dock, što mi ne treba, pa ako možeš da mi napišeš gde si uzeo svoj (može i na PP ako je javno zabranjeno) bio bi zahvalan.

@dule_ns imaš pp

Dock košta +10k dinara, previše. Ima i verzija sa boljom kamerom ali je nisam kod nas našao.

@sefkarin Piše u specifikacijama data only, nema voip.

Čini mi se da candy crash ga gasi ako ostane u pozadini, nezove se džaba crash.

Vrh Dno