Šta je novo?

Android smartphone, oko 150eur

ScaRFacE[RGF]

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
619
Posto je moj Alcatel Idol mini zavrsio u ves masini (ne pitajte kako i zasto), relativno hitno mi je potreban telefon za oko 150 eur, posto preko toga jako tesko mogu da se ispruzim. Izbegavam MeditaTek cipsetove, zbog nemogucnosti instalacije custom rom-a(naravno nije tako za svaki model, ali opet ne bih da rizikujem), tu muku sam vec imao sa prethodnim Alcatelom.
Nesto kao Moto G samo sa micro sd slotom. Znaci Dual/Quad core, 1gb rama (kamera nije toliko bitna), interna memorija takodje nije presudna, solidan ekran, preko 720p tesko da cu i naci za te pare.

Hvala

Ja imam Wayteq Talk5...5.5 incha, 1gb ram... 720p...quad...jeste Mt proces, ima i par romova za njega, ali nisam ništa dirao, odgovara mi ovakav, već je rutovan.. Na KP ima nov za 150e....

Za 150 jura morash da budesh spreman na kompromise. Moto G ti je telefon snova za tu lovu. Druga opcija je Xiaomi Hongmi 1s, josh nema mnogo romova na trzishtu jer je nov model, ali i on ima isti qcom kao Moto G i samo je pitanje vremena kad ce da se pojave. Bilo shta drugo je ili Mediatek, ili Broadcom (koji i nije neshto bolji) ili mnogo slabije.

I jesam spreman na kompromise. Ne smeta meni MediaTek kao SoC, ionako ne radim nista zahtevno, samo sam ljubitelj sto cistije verzije Androida, stock google, ne treba mi bloatware i ostale stvari, pa je mediatek malo ogranicavajuci sa te strane, bar za ovaj moj dosadasnji Alcatel nije izasao nijedan rom za vise od godinu dana. Moto G je san, ali mana mu je sto nema Micro SD slot, i to me uzasno nervira.

Poslednja izmena:
Samsung Galaxy S3. Ja sam svoj ovde na benchu platio 140eur polovan. Tel je odlican.
A ako je uslov da je nov, pogledaj LG L70, odlican je a mozes ga naci nov za 130eur a polovni(stari 2-3meseca) su oko 100eur. Pogledaj specifijacije oba tel na netu

Poslednja izmena:
Ja vec godinama kupujem polovno, narocito telefone jer svako kroz par godina promeni i par telefona, i jednostavno nemaju gde da nadju dom ti telefoni :(
A ne daje mi se nikad za novo, i nosim se mislju da ako je kod nekog radio godinu dana kod mene ce jos toliko, dok god ga cuvam i ne razbijam panele.

SGS3 za 140-150e u kutiji full za koliko se krecu je odlicna cena.

Xperia SP i LG L9II nikako. SP ima bagove, može da ti zapadne model sa šnj ekranom, i kamera je podbacila. A L92 ima neke probleme na kitkatu. Ja bih Hongmi 1s, nov sa garancijom od godinu dana 130 evra.

Xperia SP i LG L9II nikako. SP ima bagove, može da ti zapadne model sa šnj ekranom, i kamera je podbacila. A L92 ima neke probleme na kitkatu. Ja bih Hongmi 1s, nov sa garancijom od godinu dana 130 evra.

Iskreno, ekran bih pogledao na licu mesta, a kamera ne moze da bude losija od mog prethodnog Alcatela, a i sama mi je skroz nebitna. Sto se tice L9 II i kitkat-a, i to moze da bude do samog rom-a, koliko vidim na XDA sve je ok sa custom romovima, sto meni i odgovara.

I jeste i nije. Naravno, uvek je ok imati i stock rom da sluzi kao "backup" ukoliko custom romovi pocnu da zezaju, sto ume da bude slucaj. SP je i meni za sad na prvom mestu. Par ljudi je spomenulo i Xiaomi Redmi 1s, koji, iako mi se ne svidja izgled, izgleda prilicno mocno u odnosu na cenu. Sad, ne znam kakav je taj quad core u odnosu na dual core koji je u SP.

Pa da, ali koliko su funkcionalni, ima li bugova, šta radi šta ne. Imao sam xperia u, puno romova ali sve isto. Iste mane. Da ne smaram, ja bih uzeo SP. Samo vidi na licu mesta kakav je ekran, da nije neki od onih strokavih.

Pa da, ali koliko su funkcionalni, ima li bugova, šta radi šta ne. Imao sam xperia u, puno romova ali sve isto. Iste mane. Da ne smaram, ja bih uzeo SP. Samo vidi na licu mesta kakav je ekran, da nije neki od onih strokavih.

Ja imam SP od kada se pojavila kod nas, znaci oko godinu i po dana. Generalno telefon lepo radi, baterija zna da izbaci i po 5.5-6 sati sa ukljucenim internetom. Ekran jeste malo ispran doduse na mom modelu, a mozda je na kasnijim varijantama to sredjeno. Od 3 navedena SP imam, a LG ima burazer, pa o njima mogu da pisem. SP ima bolju izradu i stvarno je cvrst(ispadao mi je sto puta i nista mu ne fali), baterija drzi dosta dobro i nije mi nista bagovalo. LG imam veci ekran jer ima fizcke tastere, a tu je negde po velicini, dosta je laksi, ima ic, sam ekran je dosta lepsi (ips), ali po meni ima losiji kvalitet izrade i malo sporiji cpu i gpu. Sada na tebi je da odlucis sta ti je prioritet i sta zelis od telefona.

Vrh Dno