Šta je novo?

Android sa jakom baterijom

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Pozdrav...

Dakle, stvar je u bateriji...Mob mi je non stop online, skype, gmail itd...A ja bi da mi telefon izdrzi bar 2 cela dana u tom stanju.

Imam Galaxy S Mini S5570, i sto se tice velicine ekrana itd - sasvim zadovoljavajuce, ali mi treba blago jaci mob po pitanju rama.

Sa druge strane, imam i Galaxy S i9000, i sve je to lepo....ali mu veliki ekran i procesor ubijaju bateriju...

Dakle, gmail, skype, igo, fm, nesto izmedju S5570 i i9000 ali da odvaljuje baterija? 🙂

To ces tesko (nikako) naci...btw i9000 ima amoled display,ti ekrani su mali potrosaci...u danasnje vreme smart telefoni ako izguraju od jutra do mraka uz takvo koriscenje koje tebi treba je jako dobar rezultat... Jedino da nabavis neke eksterne baterije i da sa njima izvuces tu autonomiju...

Meni Xperia ArcS sa ukljucenim Skype-om stalno izdrzi 3-5 dana a brightness je uvek na 100%. Xperia S ce malo teze ali na Gingerbread ROM-u moze 2 dana da izadje.
Naravno, gasim ih u airplane mode kada spavam.

Bez Data, SXS izdrzava 6 dana, a ArcS i 10-ak.

Ali kome treba Android sa baterijcinom, RAZR MAXX. Ili, po meni bolja solucija, dodatna baterija koja se drzi na externom punjacu i samo zameni kada treba. Neki telefoni cak ne moraju ni da se gase jer ako su na punjacu, moze baterija da se zameni uzivo na brzinu.

Poslednja izmena:
Koje "ovo"?🙂

2100mAh su verovatno najjace a da nisu debele, posto nekoliko telefona ima 2100mAh.

Manje brini o bateriji a vise od konkretom modelu telefona. Dzaba i 5000mAh ako softver crpi bateriju 🙂

Mislio sam da okacim link sa dx.com sa tom baterijom, al` sam odustao da ne krsim pravila 🙂

Da softver crpi - crpi 🙂 Stavljen je CyanogenMod 9.0.0, 4.0.4..

Ima li neki tool za optimizaciju battery lifea, i pomaze li stogod da se downclockuje? 🙂

Ne, najveci problem, i mozda cak jedini pravi problem na Androidu su Wakelocks. (partial wakelocks). Tipa videces da ako ostavis telefon bez icega, probe radi, trajace bukvalno 10x manje ako neki glupi app koristi bespotrebno partial wakelock.
Primetim da recimo Google Maps, koji uopste i ne koristim, niti sam ikada pokrenuo, na SXS/ICS pravi ih dovoljno da ne mogu da izdrzim 3 dana normalno. CPU ide sasvim korektno u deep sleep, i jedva ode i 10 minuta van Deep Sleep-a sve to vreme, ali baterija ode. Bez displeja, bez data protoka, bez synca i cega ne vec, bez poziva - cisto proba da je ukljucen i da sedi na mrezi. GB - no problem.

e ovo mene nervira...

20% - Dischargin

3h 41m 22s on Battery

Mediaserver - 71%
CPU total 16m 53s
Keep awake 2h 54m 27s

Jel' to neka Xperia? MediaServer ume da zaglupi na nekim ROMovima (poneki stock, poneki ne, poneki custom, poneki ne...) toliko "dobro" da se desi ovo sto si primetio.
Doduse, vecina problema je na ICS-u 🙂

Sto se Razr MAXX tice, dzaba mu i 100.000mAh baterija ako ima wakelocks 😉
e ovo mene nervira...

20% - Dischargin

3h 41m 22s on Battery

Mediaserver - 71%
CPU total 16m 53s
Keep awake 2h 54m 27s

Pa *** ako imas kintu onda razr maxx ako ne onda rezervna baterija i kraj price. Instaliraj better battery stats da vidis da li nesto bespotrebno zdere bateriju.

Nazad
Vrh Dno