Šta je novo?

Android News aplikacija i REST API

nikola25

Cenjen
Učlanjen(a)
01.03.2012
Poena
170
Planiram da napravim native android aplikaciju koja bi dobijala podatke preko REST API-a. Trebala bi mi pomoć iskusnijih programera oko najboljeg načina da se to izvede. Postaviću par pitanja ali i neke sugestije bi dobro došle.

• Da li je dobra praksa dinamički učitavati kategorije vesti i neke statičke strane koje postoje na glavnom sajtu (ovo se odnosi na meni aplikacije)? Ako bi bilo dinamički kako je najbolje keširati možda SQL Lite?
  • Ako korisnik izabere neku kategoriju vesti da li mu prikazati odmah 30 vesti ili možda 10 pa kada stigne na dno ponovo zahtev za još 10?
  • Kada se ode na neku vest da li mu prikazati sadržaj kao html koji je unet u admin-u sajta?

Gledao sam tutorijale za Volley Library i deluje mi da ima sve što mi treba za ovakav tip aplikacije. Ako neko ima iskustva sa njom značilo bi mi ako može da mi kaže svoja iskustva.

Najbolje je sve dinamicki, jer je kasnije lakse za odrzavanje. Kesiraj kako hoces al preko sqlite imas vise mogucnosti.
Listu produzavaj po potrebi tako je bolje a i brze
Kako ces prikazati je kako hoces tj zavisi od dizajna

Zanimljive biblioteke imas na android arsenal
a mozes da koristis i gotove frameworks kao android bootstrap ili ignition ili droidparts

Nazad
Vrh Dno