Šta je novo?

Android navigacija i mape

Nema znaka, ali ovo je takodje kaznjivo - jer ima znak zabrane blokiranja raskrsnice. Policija veoma cesto tu vreba ove sto skrecu desno iz Kneza Milosa, pa bi verovatno reagovali.

Čuj dozvoljeno, ovo što predlaže gmaps je suicidan manevar :)

ma suludo bi tamo bilo izvesti polukruzno (interesantno da nema znaka)
Ali ova varijanta na nekom drugom mestu deluje potpuno legitimna zar ne?

Nije.
Ako je zabranjeno da se skrene desno, onda je zabranjeno. Ovo što je nacrtano u mapama nije ni polukružno okretanje. Polukružno bi bilo da se recimo pre samog ulaska u raskrsnicu iz Kneza Miloša, uradi polukružno (180 stepeni) i onda se time vrati u Kneza Miloša ka Kralja Milana. Ono što su nacrtali je neko okretanje za 270 stepeni :)

Btw, evo jedan pomalo zanimljiva fotka sa street view :) link

Poslednja izmena:
Ne mora polukruzno da bude uvek 180 stepeni, u svakom slucaju (pod pretpostavkom da nije zabranjeno polukruzno) ovim manevrom bi svojim vozilom promenio smer kretanje i fakticki onda ne krsis znak zabrane skretanja u desno jer dolazis iz drugog pravca.

Ovaj manevar jedino ima smisla kada se vrsi skretanje u desno.

Meni ovo deluje kao sasvim regularan manevar, koji ne krsi propise (u navedenom slucaju krsi), i ako ga prvi put vidim.

Verovatno je to negde na zapadu uobicajeni manevar pa ga je google samo primenio ovde.

Poslednja izmena:
Ko se usudi neka proba :) Iz Takovske za skretanje levo u Bulevar postoji poseban semafor sa strelicom, a koji je zatvoren za vreme dok je otvoren semafor koji propušta saobraćaj pravo (Takovka-Kneza Miloša i obrnuto), tako da bi ovim manevrom praktično prošao i kroz crveno svetlo. Ova raskrsnica je loše rešena, a to se može videti logovanjem u mapmaker.
Inače, na toj raskrsnici je ranije google davao regularno desno skretanje iz Kneza Miloša u Bulevar. Videćemo kada će i ova greška biti ispravljena.

Poslednja izmena:
Hehe ovo definitivno nije najbolje mesto za probanje ovog manevra.

Sigurno je pomenuto, ali cisto da pohvalim navigaciju HERE na play store-u. Izuzetna besplatna navigacija.
Skoro u potpunosti menja iGO koji koristim vec vise godina.

Nedavno su izbacili potrebu za logovanjem da se skinu mape. Hvala bogu.

Jedina razlika koju sam do sada primetio je prihaz raskrsnica, tunela i sl na iGO, dok na HERE mapama je prosta map, sto ne mora da bude presudno.
Presudan je problem sa memorijom koju stalno imamo na telefonima, a iGO veci od HERE.

Takodje, HERE mape se mogu lakse stavljati/brisati.

Problem je samo što su Here mape za ovaj deo Evrope, a pogotovo Srbiju dosta lošije (u pogledu pokrivenosti, preciznosti i detalja) od TomTom mapa. Najveca prednost iGo-a po meni je što možeš da staviš praktično bilo koje mape.

I mape se ili plaćaju, ili si ilegala.
Here su užas u Sofiji, po Srbiji nisu pravile problem.

Ima Igo mnogo vise opcija i podesavanja,ali po meni glavna prednost igo navigacije je sto ima medjutacke. Dok god here to ne ubaci, Igo ce mi biti no1.

Ma da, iGO je ne zamenljiv i meni. Nego me je iznenadilo da ima nesto free tako dobro. Za Srbiju se u sustini moze koristiti i google maps, on mi se isto mnogo svidja, samo sto treba net.

Većina dodatnih opcija iGo-a mi nisu nešto značajne, međutačke bi dobro došle, ali ih lično ne koristim. Navigaciju koristim da vidim okvirno gde se nalazim i da se snađem u gradu koji ne poznajem. Pre svega su mi bitni kvalitet i detaljnost mapa, a Here mapa za Srbiju, a i ostale balkanske zemlje, nije dobra.

Here & tomtom - sve to ide u igo nextgen pa se menja prema potrebi :)

Mogu čak i lokalni provajderi - npr Contrast za Srbiju ...

Jel moze link ka igo navigaciji, jer vidim da u prodavnici ima vise verzija?

Kao što rekoh, krajnje glupo. I namerno tako urađeno.

Gigabajt i po za pola Srbije, sitnica. ( :

Gde pise da je gigabajt i po? Pise may take up to, u stvarnosti je oko 250 MB

A da Google ne bi da *****ava, bilo bi download normalno države.

Vrh Dno