Šta je novo?

Android navigacija i mape

@ Jericho: sigurno je to. Bilo bi baš lepo kad bi to ubacili u neku narednu verziju, prilično je korisna opcija.

Mada, pošto iGo-u (u principu) nije fokus na aplikaciji za mobilne telefone, pitanje je kad će (da li će) rešiti da ubaci tu opciju ;)

Sad sam proverio kod mene na mobilnom telefonu: ne nudi mi nikakve opcije, već direktno otvara Gmaps.
EDIT: heh, da, na telefonu imam instaliran samo iGo, ne i Sygic (on mi je na tabletu), tako da je logično što direktno otvara u Gmaps. Meni bi više odgovaralo da koristi iGo offline mape.

Poslednja izmena:
Moguce da su ubacili u ovaj novi IGO next-gen, koji tek treba da izadje, verovatno do kraja godine.

Igo je imao tu opciju još davno mislim na symbian-u da može direktno iz kontakta kad kliknem na adresu da otvori igo. Imali su i na androidu na samom početku ali su ukinuli ne znam zbog čega.

Igo na symbianu nije ni postojao, bice da si mislio na garmin.

Da na garmin. .sorry..
Mada mislim da je na nekoj ranijoj verziji radila ta opcija.

I ova mapa mi je malo čudna valjda je zadnja verzija. Npr. nema broj moje kuće samo ulica a prošla je imala. Kako vama radi ova mapa?

182a71ccc0a466e8bc43339f350a6252.jpg

Poslednja izmena:
Da, zadnja je verzija. Dobro da si rekao da nema broja, a prosla je imala...taman sam hteo da stavim ovu novu verziju....

Pogledajte vi te mape koje skidate da li su stvarno Q1.2014 sa iGO View 4.1.2.47 programom ;)
Bilo je primera da su samo preimenovali one starije i stavili naziv Q1.2014 - naravno sve to da bi zaradili od reklama i kliktanja ...

Pričamo o Q1.2014 mapama, POI, building - tu su se pojavile lažne verzije sa novim imenom, a kada se otovre sa iGO View programom u zaglavlju piše Q3.2013 ...

Skini zadnji iGO primo 9.6.29.404739 - [16.jun.2014] ...

+1 A ni imena opština u Nišu nisu dobra.

A Here 2013.Q4 naspram TopMap 2012.07 kada je Srbija u pitanju?

Ovde kao da se svi igrate gluvih telefona a pošto sam i ja jedan od onih koji misle da nešto nije u redu sa ovom novom HERE mapom ajde da pokušam da objasnim. Naime nova HERE mapa više nema kućne brojeve za ulice koje je u ranijim verzijama imala, pri tom konkretno za Pančevo mogu reći da sada nema kućnih brojeva za neke velike i bitne ulice, takođe moja ulica je mala ali je postojao moj kućni broj a sada nema brojeva uopšte za moju ulicu. Moguće da smo mi koji imamo probleme skinuli fake mapu, ali dok to sa sigurnošću ne utvrdimo pustite te fore: "Ko zna u kakvoj nedođiji ti živiš, normalno je da nema broja"!

Dajte neki primer adrese i broja koji ne rade, kako bismo i mi ostali mogli proveriti svoje verzije.

Moram da se ogradim jer sam sada stavio i prethodnu verziju HERE mapa (2013 Q4) i ona nema gotovo uopšte kućne brojeve za Pančevo. Nikada nisam koristio navigaciju u Pančevu jer tu živim ali izgleda da HERE mape uopšte ne pokrivaju većinu kućnih brojeva u Pančevu što je neozbiljno i smešno. Daću vam nazive ulica koje nisu male i bitne su u Pančevu pa probajte i vi da vidite da li ćete imati brojeve, čisto da razbijem nedoumicu da li koristim fake HERE mape ili su one ipak baš dosta problematične sa kućnim brojevima u određenim gradovima. Probajte sledeće ulice: Vojvode Radomira Putnika, Karađorđeva, Miloša Obrenovića...

^ Ja sam to uradio juče, kako bih otklonio nedoumicu. Nažalost, koristim pravu verziju. Niš je očajno pokriven u poređenju sa TopMap 07.2012. Neke ulice nemaju kućne brojeve, a opštine su potpuno pogrešne. I to sam samo preleteo i našao greške.

Da li ovako izgleda ta provera autenticnosti mapa HERE_2014.Q1?

Prilozi

• 2014-08-22_151720.pdf
    59.2 KB · Pregleda: 64
@Danilo Pantelić

Hvala na pomoći ali nešto se ne snalazim sa pokretanjem programa, ako može malo detaljnije objašnjenje? Takođe ako nije problem proveri adrese u Pančevu koje sam dao i da li imaju brojeve u mapama koje koristiš. Unapred hvala! :)

Pa vrlo je prosto - kliknete na ikonicu iGOView i on se pokrene - nema klasične instalacije ...
U programu sa leve strane nađete folder sa mapama i u sledećem delu odaberete mapu i on vam desno iščita neke osnovne informacije o fajlu ...

1.png

Jednostavno iGO navigacija je vrlo popularna i neki su hteli među prvima da izbace nove mape i tako zarade od posete i klikova pa su pribegli prevari da samo preimenuju stare Q3.2013 mape ... Zato je dobar ovaj programčić jer on iščita podatke iz mapa gde piše koje su i kada su napravljene ...

EDIT @boki78 - za ulicu Vojvode Radomira Putnika (a i ove ostale) mi nudi poprečnu ulicu pa nisam znao šta da stavim :)

Poslednja izmena:
Nema brojeva ni na jednoj od navedenih ulica.

Nazad
Vrh Dno