Šta je novo?

Android navigacija i mape

Da, Navteq (sada Here) ostaje Nokijin, do daljnjeg.

...s' obzirom na blesav razvoj svega oko Nokie, nije isključeno da će se i to promenuti, ali za sada, Here => Nokia

Je li probao neko te nove mape? I koji vam je "izvor", gpsunderground?

Ја сам пробао нове, али на Навигону, и промене су минималне.
У екстензији у којој ради Навигон, претходна мапа Србије Q2.2013 била је тешка 11.485kb а нова Q3.2013 12.580kb. Значи, и за iGO не треба очекивати више!

I zvanicno MS nije kupio Navteq/Here, bivsi Nokia-Siemens, i jos par nekih delova kompanije...

I zvanicno MS nije kupio Navteq/Here, bivsi Nokia-Siemens, i jos par nekih delova kompanije...

"Nokia će zadržati i svoje patente, a Microsoftu će izdati 10-godišnju licencu za korišćenje, dok će Microsoft njima dati prava za korištenje patenata njihovih HERE usluga. Nokia će Microsoftu garantovati i opciju da zajedničke dogovore o korišćenju patenata učine trajnim. "
IZVOR

Ja sam ovo shavatio da "ode" i HERE.com, a ako nisam dobro shavatio pise "Microsoft njima dati prava za korištenje" . Sad ja bas ne razumem ali kako neko ko nije vlasnik moga stana daje meni pravo da ga koristim. ;)

Vlasnik Here-a je Nokia. Ali neke tehnologije u korenu Here-a, još iz vremena dok je sve to bio nezavisni Navteq su MS-ove.

Vlasnik Here-a je Nokia. Ali neke tehnologije u korenu Here-a, još iz vremena dok je sve to bio nezavisni Navteq su MS-ove.

Hvala za precizan info znacikako neko ko nije vlasnik moga stana daje meni pravo da ga koristim Moj je stan a njegov pod s parketom :)

Hvala za precizan info.
kako neko ko nije vlasnik moga stana daje meni pravo da ga koristim

Znaci:Moj je stan a njegov pod s parketom :)

Al si nasao poredjenje...svaka ti cast :d

Мапа Србије Q1.2013. je 6.962kb a Q2.2013. je 7.251kb.

da li je moguce ubaciti i go mape srbije u navigaciju prestigio 5050 geovision koja ima neki budjavi softver tj. mape navitel.?

da li je moguce ubaciti i go mape srbije u navigaciju prestigio 5050 geovision koja ima neki budjavi softver tj. mape navitel.?
Aко ти је навигација Навител, мапе iGO не можеш убацити, нису компатибилне са ОС-ом!
Напиши која ти је верзија Навитела. Претпостављам да ради под Windows Mobile и мислим да би могао да убациш последњу верзију Навитела (R 7.5.0.200 for Windows Mobile) а после и мапе Q2.2013.
Можеш да пробаш са апдејтом саме навигације:
http://download.navitel.su/update/NNU/WINDOWS/NNUSetup.1.0.8.0.zip

Poslednja izmena:
a ako bih kypio neku navigaciju sa i goom srbije mogao bih da apdejtujem to na i go evrope

Ne uspevam da poteram iGo na 1920x1080. Odmah nakon instalacije, uredno startuje program, ali samo prvi put. Svaki sledeći put prijavi problem sa rezolucijom i/ili skinom. Pretpostavljam da je sys.txt u pitanju, jer je, kao, data.zip koji imam dobar.
Bio bih zahvalan za svaku pomoć :)

a ako bih kypio neku navigaciju sa i goom srbije mogao bih da apdejtujem to na i go evrope
Зависи коју навигацију узмеш. Унутра ти није само карта Србије. Можеш да убациш накнадно коју хоћеш једино што треба да видиш чије су мапе, Navteq, TomTom или TopMaps.

Ne uspevam da poteram iGo na 1920x1080. Odmah nakon instalacije, uredno startuje program, ali samo prvi put. Svaki sledeći put prijavi problem sa rezolucijom i/ili skinom. Pretpostavljam da je sys.txt u pitanju, jer je, kao, data.zip koji imam dobar.
Bio bih zahvalan za svaku pomoć :)

Која верзија је у питању?

Зависи коју навигацију узмеш. Унутра ти није само карта Србије. Можеш да убациш накнадно коју хоћеш једино што треба да видиш чије су мапе, Navteq, TomTom или TopMaps.

pa koje su mape najbolje od ovih sto si naveo a da nisu mnogo skupe ?

Poslednja izmena:
pa koje su mape najbolje od ovih sto si naveo a da nisu mnogo skupe ?
TopMaps, пошто су то карте локалних провајдера. У нашем случају то је Контраст.
Цена зависи од хардвера, а које су мапе убачене у навигацију...колико сам до сада виђао, и највећем броју су Navteq.
Но и то није проблем, ако ти не одговарају, замени их са TopMaps.

Izasao je novi Sygic. ZX ima li novih Navteq mapa za Sygic :S

Izasao je novi Sygic. ZX ima li novih Navteq mapa za Sygic :S
Да, изашао је али ништа посебно.

Шта је ново:

REAL CELEBRITY VOICES
- Original voices of Homer Simpson, Mr. Burns & Snoop Dogg
- Available as in-app purchase in My Sygic

- New Foursquare search available from the map
- More comprehensive & better looking Traffic
- New Groupon deals and Park.me available in U.S.

На жалост од нових мапа Navteq још ништа?!

Poslednja izmena:
Moram da ispricam svoju ispalu. Skinem ja nove Navteq mape, krenem da ih ubacim, kad u IGO folderu imam 2 foldera sa mapama, Map i Map NQ. Posto IGO cita samo mape iz Map foldera, ja sam sve vreme koristio Tomtom mape. Srecom sam ubacivao ove nove NQ mape, inace ko zna kad bih primetio.
Imam i pitanje, posto je instalacija koju sam skinuo ocito imala sve duplo (sa NQ dodatkom, koji naravno aplikacija ignorise), osim mapa i POI, buildings i ostale... da li su POI, speedcams i ostalo koje daje NQ bolji od Tomtom, da li i te da pobrisem i stavim ove Navteq?

Da ne tražim po temi, jel su izašle ovogodišnje Topmap mape za iGO?

Znači ima novija Srbija od ovog?
Serbia_R3_Contrast_2012.07_120910
Koja je oznaka i hvala.

Znači ima novija Srbija od ovog?
Serbia_R3_Contrast_2012.07_120910
Koja je oznaka i hvala.
Фора је у томе што су објавили мапе 2013.03 а у пакету је и даље иста мапа Србије?!
У том пакету је једино свежа мапа Мађарске (из априла) и још пар земаља из јануара а све остало из прошле године?!

Moram da ispricam svoju ispalu. Skinem ja nove Navteq mape, krenem da ih ubacim, kad u IGO folderu imam 2 foldera sa mapama, Map i Map NQ. Posto IGO cita samo mape iz Map foldera, ja sam sve vreme koristio Tomtom mape. Srecom sam ubacivao ove nove NQ mape, inace ko zna kad bih primetio.
Imam i pitanje, posto je instalacija koju sam skinuo ocito imala sve duplo (sa NQ dodatkom, koji naravno aplikacija ignorise), osim mapa i POI, buildings i ostale... da li su POI, speedcams i ostalo koje daje NQ bolji od Tomtom, da li i te da pobrisem i stavim ove Navteq?

Uzmi lepo mapchanger pa menjaj po potrebi nemoj da brises nista

Ma nije problem, nisam obrisao stare, samo sam ih premestio iz IGO foldera. Sta da radim sa POI i ostalim folderima, da li je Navteq i u tome korisniji?

Vrh Dno