Šta je novo?

Android navigacija i mape

dovoljno, naravno...;)
meni se na prvi pogled nije svideo, ali privukle su me najnovije mape...verovatno cu ga ostaviti, pa cemo videti...
sygic je, za mene, br. 1, samo da izbace sveze mape...

Poslednja izmena:
Надам се да је ово више него довољно?
Nije

Већ сам писао да је то ствар укуса....
Moze li Navigon da bude na Madjarskom a glas na Rumunskom, Srpskom... Ne moze. Finansira ih Garmin pa prolaze... Navigacija nedoradjena... ne radi na velikom broju telefona...

А у Горажду, где нисам ни сањао, упозорење на камеру:
Da li stvarno verujes da u Gorazdu ima saobracajna kamera, a da u Srbiji ima preko 50?

I meni nikako nije legao Navigon. Sto kaze covjek nisam ni ja nasao podesavanja za nas voice, jezik...app izgleda jednostavno na prvi pogled ali nigdje veze. Mogu samo mape svjeze da je izvuku.

Nije

Moze li Navigon da bude na Madjarskom a glas na Rumunskom, Srpskom... Ne moze. Finansira ih Garmin pa prolaze... Navigacija nedoradjena... ne radi na velikom broju telefona...

Da li stvarno verujes da u Gorazdu ima saobracajna kamera, a da u Srbiji ima preko 50?
Шта теби није јасно?
Какве везе има да ли је језик телефона на том и том језику са самом навигацијом. Ко финансира, заболе ме све док ми ради посао.
Ајде, наведи, на којим телефонима не ради да и ми знамо.
У горажду, баш на тој раскрсници стоји камера ати ако не верујеш, пут под ноге па се увери.
Чисто да знаш, када идеш из правца Вишеграда, са леве стране пре скретања на мост стоји на стубу!
Ако ти треба још нека информација, ту сам!

I meni nikako nije legao Navigon. Sto kaze covjek nisam ni ja nasao podesavanja za nas voice, jezik...app izgleda jednostavno na prvi pogled ali nigdje veze. Mogu samo mape svjeze da je izvuku.
Језик навигације је везан, прати, за језик телефона. На жалост српски нису убацили у софтвер навигације па по дифолту иде на енглески. Ако пребациш језик телефона на хрватски и навигација ће прећи на хрватски!

U prilog onome sto je zx16 napisao za jezik.

uploadfromtaptalk1376348927420.jpg

U v4.9.1 je ispravljen bug sa glasovnim navodjenjem. Sada se cuje normalno.

Ne znam , po meni je glupo odradjeno, cuj da mijenjam jezik telefona i to hrvatski :D Ja ne znam koristiti telefon na drugom jeziku osim ENG. Navika, jednostavno ne znam neke opcije sta znace kad se prevedu!

da li Navigon ima i gde se nalazi simulacija rute?
imam utisak, kada je ruta izabrana, da tu ima malo mogucnosti za izmenu, korekciju rute...mozda nisam video...trazio sam i user manual za android, da tu pogledam, ali ga nisam nasao na njihovom sajtu...

da li se negde moze videti sadržaj mapa i drugih fajlova /pre svega mapa/, kao kod IGO?
zasto pitam? skinuo sam 4.9.1 narodnu verziju i instalirao, skinuo direktno mape preko telefona...e sad imam i Igo sa NQ mapama 2013Q1...primetio sam da kod Navigon mapa se ulice pisu, npr: Aleksinackih rudara ulica, a kod Igo Ulica aleksinackih rudara....poenta je da je to tako bilo i kod Igo, ali, hm , nisam siguran, da li zakljucno sa proslom, ili cak pretproslom verzijom i vise nije...takodje, proverio sam jednu ulicu, sire podrucje Beograda, kod Navigon-a nema kucnih brojeva na pocetku te ulice, kod IGo ima, da li bas od ove ili cak kod prethodne, nisam siguran...po meni, ova Navigon mapa je starija od Igo mape...inace, velicina Navigon mape je 11.233.073 bajta /Igo 7.128.592 bajta/....Sygic nisam uporedjivao, njega imam na Nexus 7 /nije kod mene/, ali videcu da tokom pre podneva i njega ubacim na Gnexus, i da uporedim...

Poslednja izmena:
@deki30:
Не знам зашто али Навигон још увек при директном скидању мапа нуди мапе Q4.2012?
Мапа Q2.2013. тешка је 11.485кб. На форумима, где доста пишем о навигацијама, окачио сам торент за нове мапе пре више од месец дана.
Наравно, увек ће мо наћи замерке или пропусте али генерално, навигација је добра. Ево, обрадили су дивље насеље "Миљаковачке ливаде", убачена је камера у Борској улици и много тога. далеко смо ми од "обраде" као што су урадили, рецимо Словенију (14.582кб) или Словачку (32.417кб) или Бугарску (23.406кб).
За утеху Navteq нас је колико толико обрадио док нас Телеатлас и даље игнорише. Лично, очекујем да ће мапе JSC Q2.2013. руског Навитела бити најпрецизније јер нису политички обојене!

@zelvel:
joш ниси навео на којим то телефонима не ради Навигон?

Ne znam , po meni je glupo odradjeno, cuj da mijenjam jezik telefona i to hrvatski :D Ja ne znam koristiti telefon na drugom jeziku osim ENG. Navika, jednostavno ne znam neke opcije sta znace kad se prevedu!
Oнда немаш проблем, све ти је на енглеском језику?! То за Хрватски сам навео чисто да се зна да језик самог Навигона као и гласовног навођења прати језик телефона с тим што српски нису убацили (политички мотивисано) а јесу новокомпоновани Хрватски кога говори 2-3 пута мање људи него српски, а о словеначком и да не причам! Па Београд има више аутомобила него Словенија становника?!
И мени је на први поглед била мало "чудна" а сад ми је ок и прилично логична. Опет да додам, о укусима не треба расправљати. Хвала Богу, имамо више типова навигација па свако може одабрати према својим нахођењима.

Poslednja izmena:
A da to je taj ruzan interfejs zbog koga sam obrisao tu aplikaciju :D
Интересантно...
Да ли си у опште пробао навигацију?
Сигурно да није тако упеглана и функционална као Sygic али зато нуди свеже мапе што је најважније када је реч о навигацији.

izvinjavam se sto upadam kao padobranac ali imam jedan problemcic,
hocu da ubacim navigaciju iGOprimo_v9.6.7.235654 u neki krs tablet blueberry M-17 cija je interna memorija samo 4GB.
tablet je nov, tj. prazna mu je memorija ali kada hocu da mu instaliram navigaciju kaze da nema dovoljno mesta a instalacija je teska 1.2GB.
postoji samo jedan slot sa neku TF karticu koje kod nas izgleda nema u prodaji.

postoji li neko normalno resenje ili da odustajem od ovoga?
hvala unapred.

izvinjavam se sto upadam kao padobranac ali imam jedan problemcic,
hocu da ubacim navigaciju iGOprimo_v9.6.7.235654 u neki krs tablet blueberry M-17 cija je interna memorija samo 4GB.
tablet je nov, tj. prazna mu je memorija ali kada hocu da mu instaliram navigaciju kaze da nema dovoljno mesta a instalacija je teska 1.2GB.
postoji samo jedan slot sa neku TF karticu koje kod nas izgleda nema u prodaji.

postoji li neko normalno resenje ili da odustajem od ovoga?
hvala unapred.
Да ли он у опште има GPS, пошто јако мали број таблета има уграђен GPS?
Колико је теби од тих 4гб заиста расположиво? Накачи ти то на комп па види стварно стање меморије!

u opisu nisam nasao nista vezano za gps, pretpostavljao sam da je normalno da ima...
ma mislio sam da cu uspeti makar ovu TF karticu normalno kod nas da kupim pa cisto da probam ali je i to ovde nemoguce...

tablet je cale dobio na poklon pa bi hteo da ga koristi kao navigaciju.
sad videh da ova instalacija koju imam sadrzi mape cele evrope koje cu pobrisati i ostaviti samo srbiju pa mozda uspe da je sazvace...

Сад сам гледао по нету и колико могу да видим нема уграђен GPS пријемник па навигацију заборави. Tакође пише да подржава micro SD картице а њих имаш у свакој продавници компјутерске опрема.

NetCat M-17 ne poseduje GPS čip. Imao sam ga na testu.

ah onda bataljujem sve, sad mi je lakse ;)

to za micro sd kartice je greska i to pisu uglavnom strucnjaci na nasim sajtovima, podrzava samo neku shit TF karticu.

sta da sam procitao micro sd i zaleteo se da kupim :wall:

hvala vam na pomoci i ustedi vremena :)

hvala za link druze, ali pogledaj lepo poledjinu, nadam se da ces moci da procitas da ne pise micro sd ;)

ne pricam napamet, kod mene je na stolu i ne postoji slot za micro sd vec samo za TF karticu. jedino ako ne prave isti tablet sa dve verzije memorijskih kartica...

sad mi nikako nije jasna namena ovog ,,uredjaja'', pa ja sa njim ne mogu bukvalno nista da odradim :d, dobro pa nije kupljen...

Prilozi

• 10562_Blueberry_NetCat_M-17_08.jpg
    10562_Blueberry_NetCat_M-17_08.jpg
    17 KB · Pregleda: 101
Poslednja izmena:
Jooooj...
извини али морао сам тако да ти напишем!!!!
TF је слот или кућиште у које убацујеш microSD картицу а не формат или тип картице!

TF tj TransFlash je pravi naziv za taj tip kartice. microSD je postao opšte-prihvaćen naziv i na tome je ostalo. Znači, TF card = microSD card

xexexe 'ladno sam pomislio da je to :lupko:
pa zasto ne napisu prosto micro sd kao sto se do sad pisalo... od kad se to zove TF?! nebuloze a ja ispao iz fazona kartica jer nemam uredjaje koji ih koriste, poslednju sam kupio za nokiu 6300 pre x godina...

svakako mi nece trebati bilo kakva kartica jer je uredjaj neupotrebiv i zahvalan sam jos jednom na razjasnjenoj misteriji :)

Poslednja izmena:
d kad se to zove TF?!

Oduvek.

Nije to loš tablet. Ekran je loš, malo je sporiji. Ali ima super podršku za multimedijalne formate (pušta i mkv sa titlovima i našim slovima (promeniti encoding)) i odlična mu je podrška za OTG (USB Flash memorije, gamepadovi, tastature).

Da ne spamujemo. Nema GPS čip. :)

TransFlash или TransferFlash је почетни назив за преносиву меморију. Kасније су се мењали формати, односно, физичке димензије!

Шта теби није јасно? Какве везе има да ли је језик телефона на том и том језику са самом навигацијом.
Neverovatno, brate kad zapnes za neku navigaciju ne pustas. Stavi na naviginu da MENI bude na madjarskom a GLAS na srpskom. Ne moze. A moze na free navigacijama koje koriste OSM mape. Sramota.

Ко финансира, заболе ме све док ми ради посао.
Ovo ti ne mogu odgovoriti. Neces me razumeti.

Ајде, наведи, на којим телефонима не ради да и ми знамо.
Imas navedeno i na njihovom sajtu. Bilo je ako nisu izbrisali. Ne radi na Galaxy Y, gio,.... iako stoji zvanicna podrska za rezolucije.

У горажду, баш на тој раскрсници стоји камера ати ако не верујеш, пут под ноге па се увери.
Samo da ti kazem, prosao sam 70 na sat. Prekjuce, nedelja nema nikoga. Ne podcenjujem, vec razumno konstatujem, da kamere koje "same beleze prekrsaj" u Srbiji ima 15 i to u Beogradu i NS, Nis nema. Da li mislis da GORAZDE ima a Nis sa 500.000 stanovnika nema, bez obzira na dve razlicite drzave. Kamere po Bosni su mahom za nadzor, da vide kad je guzva pa da posalju saobracajca na raskrsnicu. I znam da pola njih ne radi, cak i u Sarajevu a ne u pustom Gorazdu.

Ако ти треба још нека информација, ту сам!
Ne treba mi.

Narod je sve rekao ocjenom Navigona na Google Playu, koliko mu se svidja. 3.5, sto je veoma lose!

Vrh Dno