Šta je novo?

Android navigacija i mape

hvala puno! :) imam već taj fajl i samo sam dodao ove linije

edit: znate li možda na koliko metara po defaultu upozorava? ja na poslednjoj verziji Prima nemam u warnings podešavanja za speedcam, ima samo za upozorenje o brzini ali sam pogledao u system.ini fajlu i vidim da je speedcam_warning=1 tako da je to uključeno

Poslednja izmena:
...ček ček, ja NEĆU da vidim natpise Nemačkih gradova na ćirilici. I to nekoj, kanda Bugarskoj.

Dakle, kako da vratim da nazive mesta oko mene budu na engleskom, ili bar originalnom lokalnom?

najjednostavnije i najbrze, prebaci ceo program na engleski.

kVu
Metara stavi koliko hoces. u sys.txt fajl promeni deo [warning] sa ovim dole tekstom. I ne zaboravi, moras imati audio fajl na putanji iGO\ui_android\audio
Evo je ti jedan audio fajl pa probaj. Promeni txt u wav

[warning]
speedcam_enabled=1
speedcam_warning=1
speedcam_continuous_approach_beep_when_tonal=0
overspeed_min_speech_repeat_delay=-1
overspeed_min_tone_repeat_delay=-1

; S P E E D C A M - C A T : 0
[speedcam_category:0]
approach_beep_distances="300"
approach_beep_spoken_type=sound
approach_beep_sound="Fixed_Camera"
overspeed_spoken_type=sound
overspeed_sound="Fixed_Camera"
min_frc=-1
use_road_speedlimit=1

Prilozi

• Fixed_Camera.txt
    23.4 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
izvinjavam se, radi i u aplikaciji.. potrebno je prvo da uhvati gps pa se tek onda otvaraju ta podešavanja za speedcam i sve ostale kamere.. hvala na trudu u svakom slučaju :)

Na Zte sam koristio iGO my way i dobro je radila. Mape su bile iz 2011 godine. Sad sam prešao na iGO primo i ubacio najnovije mape iz Q4 2012. Na zte sa iGO my way sam u BG bez problema našao "Šiš ćevap" a sad sa novom IGo primo nisam mogao da ga nadjem. Koja je to sad fora?
I šta je fazon kad sam iz BG-a ukucao NS iako imam nove mape sa onom novom obilaznicom iGO me upurno vodio na lakat krivinu onu u Zemunu. Kako ovo ispraviti?

Poslednja izmena:
1. Ubacio si mapu ali ne i poi-e
2. Moguće da si ubacio NQ a ne TOPMAP (Contrast) Srbiju

Prilozi

• uploadfromtaptalk1370969776955.jpg
    uploadfromtaptalk1370969776955.jpg
    60.3 KB · Pregleda: 192
Ubacio sam i poi ali mape su NQ Probaću da skinem TOPMAP.

Znači za Srbiju treba da skinem TOPMAP a šta je sa ostalim okolnim državama? Koje mape skinuti za njih?

Poslednja izmena:
Skini TOPMAP za okolne države,a ako hoćeš celu Evropu mora Navteq.

Ajmo po stoti put. NQ mape su (verovatno) najbolje za zapadnu Evropu, mada su i Teleatlas (Tomtom ih je kupio pa mogu biti i tako obeležene) dovoljno dobre. Za istočnu Evropu (sa Grčkom) najbolje su lokalne mape koje se zajedno zovu Topmap a svaka zemlja ima svog proizvođača (Srbija je npr Contrast). Začkoljica je u tome što su sa Topmap mapama kompatibilne Teleatlas mape a Navteq nisu (barem ne u kopnenim graničnim prelazima, trajekti rade) što znači da ako izmešaš nekompatibilne mape, rutiranje između (nekompatibilnih) država neće biti moguće ali će u samim državama raditi.

Ajmo po stoti put. NQ mape su (verovatno) najbolje za zapadnu Evropu, mada su i Teleatlas (Tomtom ih je kupio pa mogu biti i tako obeležene) dovoljno dobre. Za istočnu Evropu (sa Grčkom) najbolje su lokalne mape koje se zajedno zovu Topmap a svaka zemlja ima svog proizvođača (Srbija je npr Contrast). Začkoljica je u tome što su sa Topmap mapama kompatibilne Teleatlas mape a Navteq nisu (barem ne u kopnenim graničnim prelazima, trajekti rade) što znači da ako izmešaš nekompatibilne mape, rutiranje između (nekompatibilnih) država neće biti moguće ali će u samim državama raditi.

Ako satavis TopMap Srbije, Bosne i Hrvatske dobices buckuris. (neko zauzima i sto nije njihovo) Tako je i kod Garmina.
Ako Je Srbija TM a ostale dve iz Navteq-a to je jos bolja kombinacija.
Ne pravi se ruta od Vardara do Triglava. Vec se nabrajaju i druge tacke. Ni jedna navigacija ne funkcionise tako, pljas Adresa i vozi pet dana.

Vidi, nisam proveravao. Sa Garmina se sećam toga tipa granica na Dunavu ali dok se granični prelazi poklapaju baš me briga za livade (Za Srbiju NQ nije dovoljno dobar pa pretpostavljam da nije ni za druge države "istočne" Evrope. Za tranzit je ok). Jedino, skoro sam imao situaciju, vožnja samo po (užoj) Srbiji ali iGO me navodi preko Prištine (nijedna tačka rute nije na Kosovu) sro bi bilo logično da smo normalna ili jedna država (realno) a ne bih baš rado išao dole. Da sam imao NQ mapu taj problem ne bih imao jer se tu Kosovo tretira kao druga država. Ovako sam morao odokativno da stavljam via Kraljevo.

Poslednja izmena:
Vidi, nisam proveravao. Sa Garmina se sećam toga tipa granica na Dunavu ali dok se granični prelazi poklapaju baš me briga za livade (Za Srbiju NQ nije dovoljno dobar pa pretpostavljam da nije ni za druge države "istočne" Evrope. Za tranzit je ok). Jedino, skoro sam imao situaciju, vožnja samo po (užoj) Srbiji ali iGO me navodi preko Prištine (nijedna tačka rute nije na Kosovu) sro bi bilo logično da smo normalna ili jedna država (realno) a ne bih baš rado išao dole. Da sam imao NQ mapu taj problem ne bih imao jer se tu Kosovo tretira kao druga država. Ovako sam morao odokativno da stavljam via Kraljevo.

Vidi ovo sto si napisao je sve obrnuto. Da bi tekst bio jasan umesto Navteq zameni sa TomTom(TeleAtlas)

Ne razumem. Misliš na Kosovo, to je nebitno za temu a i nisam siguran da li uopšte postoji detaljan Teleatlas za Srbiju. Ako i postoji verovatno je magistrala, autoput i put za Vršac. Svakako nebitno za temu. Moj zaključak je, da ne širim, za zemlje za koje postoji lokalni proizvođač tzv Topmap mape (gde spada i kompletna SFRJ), ubeđen sam da je najbolje koristiti njih a ne ni NQ ni TA mape. Za zapadnu Evropu da li NQ ili TA, kako kod koje zemlje. Preovladava mišljenje da je NQ bolji. Nećete zalutati ni sa jednim ni da drugim, s'tim što se Topmap uklapaju sa Teleatlas mapama. I još, Topmap mape su pisane lokalnim pismom tako da ako nemate prerađen iGO a hoćete da ih čitate na latinici morate da pređete na engleski interfejs.
S'tim da je Grčka ovde istok pa i za nju ide Topmap i ako radite rutu za tamo a mapa i Srbije i Grčke su Topmap tj Contrast (Srbija) i Epsilon (Grčka) da bi ruta radila ceo put i Makedonija mora da bude Topmap tj u njihovom slučaju mislim da je Navigo (ili da stavite Teleatlas ako uopšte postoji). Ako stavite NQ, rutiranje ne radi.

Poslednja izmena:
"Za Srbiju NQ nije dovoljno dobar pa pretpostavljam da nije ni za druge države "istočne" Evrope. Za tranzit je ok"
NavteQ 2013.q1 i Contrast 2012.07 ne bih se usudio da presudim. "Mozda" navteq. Tranzit ima samo TomTom a ne Navteq.

Contrast
Karta Crne Gore je toliko losa da je za mene neprihvatljivo (nisam Crnogorac) vec sto za jedno letovanje mogu da unesu celu CG i da budu mirni narednih 10 godina. Ne slazem se da je navigacija od mesta do mesta vec od adrese do adrese. Znam, valjda da dodjem do Sutomora ali kad dodjem da ne pitam u svakoj ulici gde je Vuka Karadzica 3. Bolju kartu CG ima i Navteq i Navitel.

TopMap
Nisu usaglasene mape. Ne postoji proizvodjac TopMap vec prodavac (vec pisao). Ne uklapaju se mape Srbije, Bosne i Hrvatske. I ne moze da se zada ruta od Priboja do Rijeke.

NavteQ
Srbija iz Contrasta i sve ostalo od NavteQ moze da radi.

I oko pisma. Ja tek sada vidim da mi kao narod imamo jednu veliku srecu sto koristimo i sto nam je podjednako isto Cirilica i Latinica. To je pre svih uvideo Microsoft uvodjenjem Serbin cirilica i Serbian latinica. Gledam kako se drugi narodi muce sa pismima. Bugari tolikih problema imaju sto pojma nemaju latinicu da ne mozete da zamislite.

Sve Topmap:
Contrast Srbija,
Navigo Bosna i Hrvatska, Priboj-Rijeka...

a što se tiče rutiranja Contrast Srbije i NQ okoline bio si u pravu. Probao sam, radi u toj kombinaciji uz upozorenje da koristim mape različitih proizvođača (čemu to upozorenje uopšte!?). To ranije definitivno nije bilo moguće. Otkada radi ne znam, sad već treba proveravati koje konkretno mape odgovaraju više i po adresama i po poi, najbolje uz pc varijantu iGO.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1371151812794.jpg
    uploadfromtaptalk1371151812794.jpg
    83.1 KB · Pregleda: 182
  • uploadfromtaptalk1371151842127.jpg
    uploadfromtaptalk1371151842127.jpg
    141 KB · Pregleda: 184
Poslednja izmena:
Sad sam poredio NQ i TopMap mape nekih od zemalja sa kojima se graničimo (Hr, Bih, CG, Mk + Grčka) i moram da priznam da su NQ (q4.2012) izgleda detaljnije od Topmap. Testirao sam istovremeno na dve pc igo app i reko da odradim rutu Beograd-Pefkohori u kombinaciji Contrast Srb, a Mk i Gr NQ. Ruta je izračunata: Srbija - Bugarska (NQ isto) - Mk - Gr. Obrišem Bugarsku kad poruka da nije moguće odraditi rutu. Očigledno da je do samog programa što sada mogu da se kombinuju jer mi je igo za PC neki stariji a na telefonu mi je Primo gde ruta sa ovim mapama uredno radi (valjda, proveriću još jednom). Znači sad izbor mapa zavisi i od verzije iGO koju imate tako da obratite i na to pažnju.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1371237786588.jpg
    uploadfromtaptalk1371237786588.jpg
    86 KB · Pregleda: 169
Poslednja izmena:
Proverio i na telefonu. Ipak ista situacija kao na pc. Srb(Contrast) i Mk(NQ) nisu povezane i nemoguće je odraditi rutu (znači nije do verzije app). Hrvatska i Bosna jesu. Ostaje fakat da su im NQ verzije bolje odrađene pa sami birajte koja kombinacija vam bolje leži.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1371245492545.jpg
    uploadfromtaptalk1371245492545.jpg
    54.4 KB · Pregleda: 154
Proverio i na telefonu. Ipak ista situacija kao na pc. Srb(Contrast) i Mk(NQ) nisu povezane i nemoguće je odraditi rutu (znači nije do verzije app). Hrvatska i Bosna jesu. Ostaje fakat da su im NQ verzije bolje odrađene pa sami birajte koja kombinacija vam bolje leži.

To sam i napisao. Ruta se pravi iz delova. Srbija, Makedonija-Grcka granica, Graniaca-Odrediste.
Ne treba stavljati ni da su sve Navteq mape. Postoji jos jedna fora. Sve da bude ruta a granice medjuodredista. To je zbog granicnih prelaza koje se ne poklapaju. I cim predje granicu onda vata medjuodrediste-sledeca tacka.

Sad sam ubacio NQ Srbija i odma izbrisao, za Pirot jednu ulicu pokazuje da je jednosmerna u suprotnom pravcu, u blizini te ulice ima još 3 jednosmerne koje nisu ucrtane kao jednosmerne. Dok je u Contrast sve ok.

Srbija naravno i dalje samo Contrast

Poslednja izmena:
Kod mene držim Srbiju i Contrast i NQ, samo preimenujem u nešto bzvz. ekstenziju one koju ne želim da koristim. Kada putujem po Srbiji, Contrast, kada ću preko granice, "enablujem" NQ a "diseblujem" Contrast.

...što je naravno bzvz. jer kada putujem preko granice, naravno da kroz Srbiju, doći do grane znam i bez navigacije, gde god to bilo. Ali eto, volim da imam sve vreme rutu pred očima. :p

... samo preimenujem u nešto bzvz. ekstenziju one koju ne želim da koristim....

Volim kad se ljudi snadju. Ali evo u iGO primo ima one profile pa Sve podesis i stoji ti pod Profiles 1. Onda pod Profiles 2 stavis Navteq mapu i ynaci samo menjas profile ;)

Jel ima neko da mi da Igo primo za S2, imam jedan ali kad povežem u kola na cd preko 3.5mm zvuk je užasno slab. Muzika se čuje kako treba pa mislim da je do aplikacije

Ćale uzeo Alcatel X'POP, skinem ja iGO Primo, međutim ni posle 10 min ne nalazi ni jedan satelit. Da li postoji mogućnost da nešto sa samim iGo-om nije u redu? Da li postoji neki univerzalni GPS fix za sve telefone ili nešto slično? Šta predlažete da pokušam da uradim?

Ako ti nije mobilni net uključen ili bar da si zakačen na Wifi može dugo da potraji to. Probaj da se zakačiš na Wifi ali naravno budi na otvorenom...

Vec ne mogu sve da ih pohvatam, ali ako je u tom Alcatelu kao sto mislim da jeste MTK (pozdravi se sa GPS-om). Skoro svi do jednog imaju problem. Neki su resavali tako sto su otvorili telefon i lemili.

Nazad
Vrh Dno