Šta je novo?

Android navigacija i mape

Kako su u ovim verzijama koje su na PS rešili pitanje različitih rezolucija? Ili je možda verzija za određeni telefon pa je rezolucija fiksna.

Generalno je mess sa rezokucija najveći "pain in the ass" sa iGO Primo.

Prosto, postoji za uređaje sa HD rezolucijom i bez, a i može da se edituje sys.txt fajl i navede rezolucija ...

Poslednja izmena:
Znam kako ide ručno.

Razvlačim iGO još od 320x240 preko 480x320 do 1920x1080 (a za jedno metar dana i na 2560x1440).

Ne znam kako su to uradili sa ovom verzijom na PS kada skidaju ljudi sa različitih telefona/rezolucija.

Edit: Očito nikako- Čitam sad komentare na PS i ne radi ni na jednom krštenom telefonu (S4, S2, LG G2, ..) Očigledno zbog rezolucije.

Znam kako ide ručno.

Razvlačim iGO još od 320x240 preko 480x320 do 1920x1080 (a za jedno metar dana i na 2560x1440).

Kako?! Ja sam se igrao malo sa sys.txt-om unosio neke rezolucije ispod [rawdisplay], medjutim nikakvog efekta, ko da nista nisam pisao. :) Po defeaultu stoji smao driver=engine i to je to...

Zanimljivo, a meni je npr. Na S5 trebalo 10 min. Za sva podesavanja ...I inicijalna, da radi bas kako zelim.

Kako?! Ja sam se igrao malo sa sys.txt-om unosio neke rezolucije ispod [rawdisplay], medjutim nikakvog efekta, ko da nista nisam pisao. :) Po defeaultu stoji smao driver=engine i to je to...
Nije samo sys.txt. Mora i data.zip da bude odgovarajući.

btw, kod meni ispod driver=engine stoj

screen_xy="800_480:1280x720/720x1280:fullscreen"

Poslednja izmena:
Ne znam da li je do mapa ili do programa ali nocas sam psovao Sygic za sve pare. Dopao mi se izgled i odlucio sam da ga koristim i odem na more sa njim i vodio me nekim glupim putevima. Evo sada, sa destinacije gde jesam, ukucam rutu da odem do Nea Moudane, Sycic mi nudi jednu jedinu opciju i to onu najgoru, iGo nudi 4, pise koja je najlaksa i totalno je u pravu, Navigon je zadovoljavajuc. Vidite slike..

I jos nesto, pri ulazu na obilaznicu sygic mi se zaglupio oko koordinata, prosao sam petlju koka izgleda nije na mapi ucrtana, on se zablokirao, morao sam da odem na BACK dugme i da se vratim na mapu da bi se opasuljio gde sam, proslo je min 30 min od toga...

Pogledajte prilog 148591Pogledajte prilog 148592Pogledajte prilog 148593
Mene je iGo prosle godine besprekorno vodao tuda, a ove godine Nokia Maps i Garmin. Mislim da je Nokia Maps na Windowsu ubedljivo najbolji Navi program, mada i ovaj na Symbianu nije za bacanje. Android makinu se nisam ni trudio da upalim -.-

Dobro je da si nas obavestio da nisi ni palio android. Ne bi ocekivali to od tebe :trust:

Ne rade svi programi lepo na 2500x1600, barem nisu radili kad sam poslednji put probao...

Zar nije ta malo bajata, imaju Here mape Q1 2014 za iGO. :)

Vodila se duga i mučna rasprava o tome kako Here mape nemaju dosta brojeva.

Zar nije ta malo bajata, imaju Here mape Q1 2014 za iGO. :)
Jeste matora, ali još uvek najtačnija. Kad se zaglavis u nedođiji na putu koji je po here mapi asfaltiran... a ustvari nije. Onda ti nije bitno koliko je mapa stara, dal ima sve brojeve i sl. Jednostavno dosta ulica nije lepo ubeležen i zavedeno.
Po meni ova Serbia_R3_Contrast_2012.07_120910.fbl za po srbiji, a gmaps za detaljnije pretrage po gradu.

TomTom mape za iGO su poboljšana verzija Contrast-ove mape (od njih kupili tu 07.2012 mapu) ...

Danilo ne nasedaj na te price. Nije tacno da je TomTom unapredio poslednju Contrastovu mapu. Eno ti dokaza par strana unazad, tamo gde smo poredili pokrivenost brojevima okoline BG Arene. Ni contrast nema sve ali TomTom nema nista.

Zašto bi iko (čovek koji je odgovoran za dosta sadržaja na netu u vezi navigacija) lagao u vezi toga?

Osim toga deluje logično, a i one konkurse na infostud sajtu sam video ;)

Neka koristi ko šta hoće, moj je izbor HERE + TomTom ;)

Zašto bi iko (čovek koji je odgovoran za dosta sadržaja na netu u vezi navigacija) lagao u vezi toga?

Osim toga deluje logično, a i one konkurse na infostud sajtu sam video ;)

Neka koristi ko šta hoće, moj je izbor HERE + TomTom ;)

To smo vec raspravljali, uz duzno postovanje prema BD ipak nema nikakvog dokaza o saradnji Contrast/TomTom. Necija logika se slaze s tim da je jedan TomTom-ov oglas na infostudu o uposljavanju jednog coveka na jedno radno mesto (koje nema nikakve veze sa Contrastom) potvrda saradnje ovih dveju firmi ali moja se ne slaze. Pustimo tu vrstu logike, bitni su fakti - mape se bitno razlikuju I po pitanju adresa TomTom su losije pa se nikako ne moze tvrditi da je TomTom kupio I poboljsao poslednju verziju Contrast mapa ...neku drugu mozda ali poslednju 100% ne.

Naravno da ce svako koristiti ono sto mu najvise odgovara, mi ovde na kraju krajeva uporedjujemo mape i ustanovljavamo razlike na osnovu kojih ce ljudi donositi odluke ...cisto sumnjam da je nekome bitniji zakljucak na osnovu nekog oglasa od sopstvenog zakljucka na osnovu stvarnih GIS podataka.

Da BD je izvor, pitaj ga sam ako meni ne veruješ (i traži neki dokaz jer ja nisam ) ;)
To što npr mape ne poklapaju 100% ništa ne znači - sadržaj se menja i dodaje stalno...

Što se mene tiče 90% vremena koristim ove HERE Q1.2014, a TomTom ponekad...
Najvažnije je da svako ima mogućnost izbora!

Google ima daleko najtačnije mape, steta sto nemaju offline navigaciju na nivou cele države.
To stoji, samo Google živi od njihovih servisa na netu i pitanje je da li će ikad nešto da promene po pitanju navigacije...

Jedino ako ih ova saradnja Samsunga i HERE mapa ne natera :)

Poslednja izmena:
Meni je google navigacija ocaj zivi,dzabe tacnost kad je ui retardiran...skoro me silom prilika vodila app na iosu do nekog outleta blizu berlina, doslo mi da placem, rekao sam vise nigde bez igoa starog dobrog!! I da i na gmapsu sam skrenuo i isao putem redovno dok je isti pokazivao kao da taj deo puta ne postoji tj vozio sam po "njivi"!

vise nigde bez igoa starog dobrog!!

Slazem se, ubjedljivo najbolja navigacija za Andr je iGO. Npr NAvigon me nikad nije odveo gdje treba i kako treba, dzaba mu najsvjezije mape, kad je program los, gubi se ko dinar. Sygic je isto dosta dobar skoro kao iGO, samo da malo updateuju NT mape stare godinu dana :)

Evo nešto vezano za Gmaps...prvi su imali, mislim, isključenje kod buvljaka sa mosta preko Ade, a sada prvi su presekli put, tj, nadvožnjak kod Batajnice za auto-put za Novi Sad, koji je stvarno srušen...pogledajte...
inače petlju kod Batajnice će biti zanimljivo pratiti, kada se završi, kojom će brzinom da se ubaci u mape...imam utisak da se Gmaps biti najbrži....

Evo nešto vezano za Gmaps...prvi su imali, mislim, isključenje kod buvljaka sa mosta preko Ade, a sada prvi su presekli put, tj, nadvožnjak kod Batajnice za auto-put za Novi Sad, koji je stvarno srušen...pogledajte...
inače petlju kod Batajnice će biti zanimljivo pratiti, kada se završi, kojom će brzinom da se ubaci u mape...imam utisak da se Gmaps biti najbrži....

Gmaps uređujemo mi sami preko http://www.google.com/mapmaker
Koliko smo vredni takve su nam i mape...

Zaintrigirali ste me tim primedbama o brojevima I moram da priznam nda sam ispo glup u ndrustvu. :(
Tacno je da tomtom I contrast znaju brojeve onih par navedenih ulica u Pancevu a da Here znaju za brojeve samo u jednoj od Obrenovica, ima ih cetiri pa ne znam bas za koju. Ponukan tim vasim tacnim tvrdnjama krenuh da uporedjujem provajdere na primeru okoline Arene sto je meni npr. Bilo bitno I dodjoh do sledeceg zakljucka - tomtom zna za jedan neparni broj vise od Here ali matori contrast ih oba ostavi u prasini, ne zna sve ali zna znacajno vise od druga dva. Zbog prirode posla ja cu se ipak downgrade-ovati na contrast a vi biste takodje trebali da odlucite u zavisnosti od licnih preferencija. Meni rutiranje nije vazno koliko su mi vazni brojevi pa zato pravim ovakav izbor. Oni kojima je bitno rutiranje ipak treba da kriste mladje mape jer zbog neucrtanih ili lose ucrtanih saobracajnica pre mogu da dozive neprijatnost ...za Pancevce, Nislije a I druge koji voze po Srbiji iz mesta u (nepoznato) mesto i bitni su im i brojevi verujem da je tomtom optimalno resenje a da je opet onima kojima je manje bitna sama adresa a jeste I'm bitno najbolje rutiranje pravi izbor Here. Nama koji najvise vozimo u vecim I bolje pokrivenim mestima I dalje bi contrast bio najbolje resenje.

U narednom periodu sam resio da malo proverim kakve su OSM mape, znam da aplikacije koje ih pogone nisu poredive sa iGO-om ali za krajnjeg korisnika koji nije prezahtevan mozda to I nije lose resenje.

EDIT: @jericho - proverio sam I u Here mapi ona tvoja trasa bude ispravno rutirana sa kratkom rutom.

@Danilo Pantelic - upravo jer sam i sam poverovao (a nisam proveravao) u te tvrdnje kako je TomTom kupio i UNAPREDIO poslednju Contrast mapu napravio sam epic fail nasalivsi se na racun ljudi iz Panceva i Nisa koji su u stvari bili 100% u pravu. Jel mislis da mi je bilo lako da priznam ono boldovano gore u citatu?
Da ljudi su bili u pravu, sto se adresa tice Contrast mape su za Srbiju najbolje!

Jedan mali savet. Kad idete negde potrazite lokaciju na kompjuteru, bilo da je to GMaps, Here, ili PlanPlus, vidite gde je to, upalite navigaciju na telefonu, rucno dodate Omiljenu tacku, i posle kad krenete, samo jedan klik da vas vodi do nje. Mnogo lakse i bolje nego da trazite: drzava, pa grad, pa ulica, pa broj, a moze da se desi i da nema broja...

Desilo se meni na contrastu da nema ni ulica u ns...radnicka cini mi se da je bila u pitanju!!

Meni je dovoljan dokaz to da na TomTom mapi nema ispravki koje sam (davno sad već pre nekoliko godina) pre zadnje izdate Contrastove mape poslao Contrastu i koje su uvrštene u tu zadnju verziju.
Što se tiče i Here i TomTom skoro sve lokacije koje su meni zanimljive su pogrešno obeležene pa čak i sa pogrešnim nazivima ulica.
Zaista je velika šteta što nemamo nove Contrastove mape jer je sve ostalo poluupotrebljivo.

Vrh Dno