Браво, све речено.Ni ta hipotetički prokopana ulica nije isparila. Možeš proći kroz nju pešaka, biciklom ili motorom, zar ne.
Ti brkaš pojam mape i situacije u saobraćaju, pa i softvera. Pa i osnova live sistema, da ih tako nazovem, su opet statičke mape, situacija se menja shodno zbivanjima na putu.
Putem interneta primaš samo delić svega što taj sistem ima na raspolaganju. Međutim, desi li se iz nekog razloga prekid komunikacije ostaješ bez ičega.
Prednost softvera koji koriste elektronske mape smeštene u tvom uređaju jeste to da ne zavisiš od interneta niti od bilo koga ili čega drugog. Itekako važno u mnogim realnim situacijama. Ako se ti krećeš uglavnom po urbanim sredinama, nije tebi potrebna navigacija, samo izveštaj. Ima mnogo takvih korisnika i njima GMaps završava posao.
Zanimljivo je da većina tih korisnika, osim što su veliki zagovornici takvih nazovi navigacija ne ume da koristi ni oči ni mozak 😁
Putna infrastruktura se uglavnom ne menja na dnevnom nivou, jelte, često ni na kvartalnom, a preko 95% toga ne menja se decenijama. Neće danas da se napravi nova ulica ili most, potrebno je ohoho vremena.
Za realtime situaciju u kompletnom saobraćaju potrebna su ogromna sredstva - infrastruktura, kamere, serveri ... poprilično skup poduhvat. I prilično škakljiv sa stanovišta privatnosti.
Google je to uslovno rečeno rešio praćenjem (kahm, špijuniranjem) uređaja, znam takođe da tu njegovu bazu 'ladno kradu neki drugi (Yandex npr). Sa druge strane ni to nije 100% tačno, naravno. Lično se uverio desetinama puta da bude i skroz pogrešno
Sve u svemu, koristite šta god želite ili šta mislite da odgovara vašim potrebama.
По мени, то примарно ни не раде навигације, навигација ми је уређај за нешто друго.Ako ne mogu da vidim dojavu za patrolu u žbunu, ne moram ni da koristim navigaciju..
Ako hoćeš Die Beste za kamion onda kupuješ i njihov uredjaj TomTom GoExpert plus ili TomTom Professional urj iGarmin Dezl možda malo jeftiniji. Na oba su ti doživotno ažuriranje mapa i imaš live traffic bez potrebe za internet konekcijom. Po meni je to realno nahnadno bacanje para ako ti već nije stigao TomTom uz samo vozilo kao fabrička navigacija.Pročitao sam oni polemiku, vidim da pominjete Tom Tom GO Expert: Truck GPS, je l' to to za kamiondžije u Evropi? Mislim Die beste? Nedavno me burazer pitao pa da mu preporučim ako je dobra.
I ako neko zna aktuelnu ceni pošto vidim da je in app plaćanje.
Malo preterujete sa tim da stalno nesto pisti. Ko je koristio waze preko, gde ima zaista puno vozaca i korisnika iste, znaju o ocemu pricam.Браво, све речено.
Навигацију користим да ме одведе до улице или места за које заиста не знам где је, а не да ми сваки дан свирка и пишти јер је ту семафор, знак или пружни прелаз...
По мени, то примарно ни не раде навигације, навигација ми је уређај за нешто друго.
Burazer traži za telefon. Kupio je ranije dva Garmina, poslednji babaroga, sa kamerom, praćenjem traka... ali mu ne leži nešto i uvek neki problem. A ovo mu treba na telefonu da lako prebacuje adrese i koordinate it aplikacije u aplikaciju. Čovek baš i nije informatički potkovan (ovde sam politički korektan), nekako je savladao kopiranje adresa sa fotografija (AI) i ubacivanje u i između aplikacija, još da treba ručno da upisuje u standalone navigaciju, ne bi valjalo. Ovo mu verovatno treba kao kontrolna app za rutu ili navođenje na samom kraju. Ali ako je preskupa, što kažeš, ne znam da li mu se isplati.Ako hoćeš Die Beste za kamion onda kupuješ i njihov uredjaj TomTom GoExpert plus ili TomTom Professional urj iGarmin Dezl možda malo jeftiniji. Na oba su ti doživotno ažuriranje mapa i imaš live traffic bez potrebe za internet konekcijom. Po meni je to realno nahnadno bacanje para ako ti već nije stigao TomTom uz samo vozilo kao fabrička navigacija.
Ja sam lično probao-vozio i na iGO Truck offline, Mio isto offline, RoadLords u online režimu dok je nije kupio EuroWag. Bile su tu još neke aplikacije dok nisam probao Sygic Truck.
Nekako mi je ona najviše legla jer koristi TomTom mape (po meni najbolje rutiranje za tu vrstu posla), ima live traffic za koji ti je potreban internet. Cena za doživotnu licencu i 3 godine ažuriranja mapa je negde oko 9000 sa popustom plus licenca za live traffic godišnja ili doživotna. Probao sam i licencu za radare nisam bio oduševljen i otkazao. Pisao sam U 4 vozila su mi Samsung Galaxy Tab A7 lite LTE tablet sa sim karticom Mtel Austrija i instaliranim Sygic Truck ali kako se menjaju vozila prelazim na TomTom koji mi stiže uz vozila.
Nadam se da sam ti pomogao.
ESIM i koristim redovno. Vidiš, za mene su i Sygic i GMaps đubre kada je navigacija u pitanju, tako da zato koristim neka druga rešenja. U tome je lepota izbora - svako će imati različite potrebe, drugačije probleme i zahteve koje navigacija treba da ispuni, zato nekima odgovara full offline, full online, Sygic, Waze, TomTom, Here, Magic Earth, itd.Sad možeš da uzmeš jeftino eSIM paket bez da izađeš iz sobe i koristiš ga za bilo koju zemlju.
Ja imam plaćeni Sygic i ne koristim ga godinama jer nema šta da traži pored Google Mapa.
Ako offline mape nisu problem (tačnije internet) nijedna navigacija nije ni blizu Google Mapa, da ne pričamo o instalacijama, informacijama jer GM je više od klasične navigacije - pa samo dostupan javni prevoz u celom svetu je ogromna prednost, a gde su druge opcije... Waze može biti interesantan zbog nekih funkcija, ali i on je u vlasništvu Google-a.ESIM i koristim redovno. Vidiš, za mene su i Sygic i GMaps đubre kada je navigacija u pitanju, tako da zato koristim neka druga rešenja. U tome je lepota izbora - svako će imati različite potrebe, drugačije probleme i zahteve koje navigacija treba da ispuni, zato nekima odgovara full offline, full online, Sygic, Waze, TomTom, Here, Magic Earth, itd.
To ti govori covek koji ima placen Sygic i koji isti ne koristi jer mu se pokazao losijim od waze i koji redovno placa roming, ne redovno ali godisnje 4 puta, 3 puta u Francuskoj i jednom Grcka, jer se tamo najbolje osecam na letovanju.^i ovo sve priča kolega koji koristi free Waze, eventualno free GMaps. 🙂
I to drugim korisnicima, od kojih su mnogi platili Sygic, TomTom, ili šta već.
Btw., ko ne zna, mnoge GPS aplikacije imaju free online mape, dok se offline/download plaća. Postoji razlog za to, a razlog sigurno nije jer je online opcija bolja.
Čekaj kolega, ti smatraš da zato što GMaps ima milijarde korisnika, među kojima sam i ja, svi treba eksluzivno da koriste ovu aplikaciju u svim situacijama? 😀Mislim o čemu pričamo, milijarde korisnika 🙂
Koristim ga odavno da pronađem brojeve ulaza u zgradama, nijedan drugi nije ni blizu tačan.Yandex je za BG najprecizniji, zato ga i koriste taksisti i dostavljači ali evo skoro naiđoh na neki noviju ulicu, Yandex je nema a GMaps ima!?
Meni ograničenja znače i u Srbiji, što je još jedan od razloga što izbegavam GMaps - nemaju ovu funkcionalnost kod nas.Za putovanja u strane zemlje mi isto znači prikazivanje trenutnog ograničenja, nekad se čovek prestrojava, kamioni su tu, pogotovo u Nemačkoj i lako se preskoči neki znak a kazne prijatne.
Niko da pomene Apple mape?
Nisam objavio da bi nekom preporučio da koristi kineske mape u Srbiji, već kao kuriozitet. Nema potrebe da skačeš kao opečenNaravno. Ali su samo za Kinu, ne objavljujte ovakve gluposti kada su neupotrebljive za ostatak sveta
Treba da vidite Yandex za Rusiju i integrisani servis Alisa. Neuporedivo bolji od bilo čega ostalog, usudio bih se i reći bolji od Apple servisa u USA
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari