Šta je novo?

Android na sluzbenom telefonu

ducka

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
675
Rekoh da pitam za tudja iskustva i ideje.
Kako ste resili upotrebu Androida na službenom telefonu.

-Da li koristite isti google nalog kao na privatnom ili ste jednostavno napravili novi gmail za službeni telefon?
-Da li imate objedinjene kontakte ili potpuno odvojene?

Godinama unazad su mi svi kontakti na gmail accountu. I privatni i poslovni. Oduvek imam naviku da novi kontakt ubacim u privatni Gmail i jednostavno mi je sve na jednom mestu. Od nedavno sam na privatnom telefonu objedinio Hangouts i sms. Na sluzbenom telefonu bi mi odgovaralo da koristim objedinjenu bazu kontakata i npr. google calendar, ali ne bih da koristim gmail, i hangouts koji su mi povezani sa privatnim google accountom.
Kako ste vi to rešili? Koje su Vaše navike.

Verujem da će službeni telefon završiti sa sopstvenim gmail nalogom pa da povremeno prebacim novopridodate kontakte sve u jednu bazu, ali rekoh da pitam i za tuđa iskustva.

Poslednja izmena:
Mnogo je lakse da samo iskljucis GMail i Hangouts sync na poslovnom telefonu? Posto G contacts mogu da imaju priiiilicno karaktera (nema onih limita kao na SIM/phone kontaktima), sve drzim u istom nalogu, samo su poslovni kontakti uvek sa poslovnim sufixima.

Kod mene su upravo sufiksima i razdvojeni kontakti, a naravno da mi se Gmail ne syncuje. Hangouts bih koristio ali je problem sto su mi na privatnom telefonu objedinjeni sms-ovi sa hangoutom. Te sms-ove ne bih hteo na svom službenom telefonu.
Biće mi interesantno da čujem kako su i drugi ljudi rešili ovakvo korišćenje.

Da li ima još korisnih saveta na ovu temu? Uskoro mi stiže službeni android i ne znam šta da radim....

Vrh Dno