Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Gasi aplikacije iz pozadine koje se ne koriste. Kocku nikada ne gasim, pitanje je i da li moze, nikada nijedna app nije izbacila. Koristim par nekoliko servisa, kodi i moonlight redovno i ona koja se koristi radi perfektno. Ako duze koristim jednu, onu koju sam ostavio u pozadini ce mozda i da iskljuci, mislim da androidi to rade od 4.0 verzije.

Ljudi prije nekoliko dana dobio stigo je Chromecast with Google TV (4K) kupen i Njemackoj. Sada imam problem jer ne daje YouTube u aplikacije, a kad probam da download-ovam iz Play Stor-a kaze mi da aplikacija nije odobrena za moj region, sto je non-sense jer je imam i na mobilni i na drugi TV sa Google TV (Grunding). YouTube kids je izlistuje bez problema.
Sta moze da bude problem, jer ima neko resenje?

Na koji si region prijavljen?

@nikola2004mkd

Na koji si region prijavljen?
Makedonija.
Hvala, pogledacu ovo. Mislio sam kako je google-ov product nema da ima nikakav problem sa aplikacije. Kako sam uzeo i Stadia kontroler iznenadjen sam da ne mogu da povezim ni kontroler. Ne izlistuje ni Stadia app (koja je ugasena sada) koja je bila neophodna za povezivanje.

Narode kako stoje stvari po pitanju ovix boxeva koji mu dođe najbolji?
Mislio sam da idem na Nvidia Shield Pro ali mi se čini malo prematora za današnje vreme.
Interesuje me da 4k radi bez štucanja i da se aplikacije i sistem redovno ažuriraju, mada uglavnom koristim YouTube.

Poslednja izmena:
  1. У ком смислу прематор? Шилд свој посао обавља одлично, а и даље је вероватно најпотпунији/најбољи андроид бокс.
  2. Које апликације? Који конкретно 4К видео? Ако је на та два питања одговор Јутјуб, онда можеш било шта да узмеш.

Pa mislim u smislu da je hardverski premator (3 godine beše star?)
Što se tiče aplikacija YouTube je glavni, možda Twitch, Vimeo itd. Možda i Eon da može da se instalira i da to sve radi korektno u 4k.
Bitno mi je, što nisam napomenuo, da podržava sve moguće video i audio standarde jer ovaj moj Panasonic TV ne podržava dts, itd.

Ako je YT primarni onda bilo koji recimo cgtv 4k ili firetv stick 4k/max za 50/60$. Sad je skoro bio popust ja mislim da je još uvek. Shield pro 2019 "starkelja" jede sve formate sem hdr na YT i av1.

Hdr nije primarno za mene jer mi ga tv ne podržava. Što se tiče tih stikova, neko mi je već preporučio neki Xiaomi ali posle saznam da štuca na 4k YouTube a mani drugo. Sad ne znam šta to stikovi podržavaju ali trebalo bi da ima barem usb port za gde mogu eksterni hard disk da nakačin.
Wi-Fi se valjda podrazumeva.

Mi stick 4k ne stuca,mozda obican mi stick.

Zavisi i od tvog budžeta i želje. Ako želiš da potrošiš 150eur, onda shield.
Ako hoćeš optimalno za te potrebe, onda mi stick 4k ili fire tv 4k max.
Valjda uskoro dolazi prime day pa se očekuje da fire tv budu na popustu 50%. Uglavnom je najbolje uzeti iz nemačke. Ako nemaš nikoga lično, šverceri rade za 20%.

Ima li sanse da i novi fire cube 3G bude na popustu?

Ovo mi deluje kao do sada najsavrsenija sprava
najzad je neko integisao zvucnik, asistenta, media box, ima hardverske portove i ima digitalni audio izlaz

Nema. Za prime day nece biti sigurno jer su previše blizu datumi izslaska i prime day. Zapravo su verovatno penalili da prodaja tada počne.
Možda, ali vrlo malo veroatno bude neki manji popust za black friday/cyber monday. 20% je da pevamo od sreće. Ne bih računao da će biti značajnih popusta ove godine, a i za sledeću je pitanje jer prva polovina nije potrošačka sezona. Dakle, sledeća jesen je ono što se očekuje za dobre popuste.
btw, i 2g cube ima zvučnik, mada nije nešto wow. Takođe i asistent, media box...
Ti hardverski portovi, najvažniji ethernet je opet 100mbps i usb je 2.0.
Svakako fenomenalan uređaj.

Ima i stari zvucnik ali kazu da ne moze da svira
to je valjda zvucnik samo za asistenta?

Ja ne znam sta google ceka, ne ume da napravi slicnu stvar?
proizvodjaci su stipse

Google ako napravi ode na preko 200e 😄
Ja cu mozda pazariti Cube ako bude neki osetniji popust, kazem AKO.

Ja imam shield 2015 i 2017 i dalje sve besprekorno radi. Tako da sto se tice matorosti to nema dilemu. Bio je tube 2019 u mediamarkt 110 eura. To je top kupovina

Nema zašto ne bi mogao Shield da melje sve, Tegra je jak čip.

Pored Nvidia shield, izbor mi je spao i na novi Amazonov fire cube i Mecool KM6 Deluxe.

Kakav crni Mecool...njega ne bih ni stapom :) Biraj kocku ili shield :)

@Miskonius Budi ti prvo zamorče da testira ovu igračku? :D

Kod:
https://www.homatics.com/products/box-r-4k-plus?variant=43212469698796

Ima par njih box r na reddit-u baguje samo tako. Treba vremena da se to upegla iako je hardver solidan.
Ovo je "early access sale", samo stick-ovi nema kockice.

Prilozi

• Screenshot_20221011_104831_Chrome.jpg
    Screenshot_20221011_104831_Chrome.jpg
    64.2 KB · Pregleda: 32
Kakav crni Mecool...njega ne bih ni stapom :) Biraj kocku ili shield :)
Kocku, ako se rešim za nju, ima da vidim tek za mesec i po možda dva. Kocka je, mora da priznam za sad najkompletnija od svih, jer ima i dodatni hdmi-in što smanjuje potreban broj hdmi portova za uređaje mada se kod drugih to rešava hdmi switchom. Takođe sam čuo da sa kockom dolaze i spam Amazonovih reklama. To može da se zaobiđe ali moram da se bakćem sa launcherima i p***e materine.
Za Shield nema šta da pričam, samo je problem AV1 i moj subjektivan osećaj da Shield ne bi trebalo da košta 240 evra.
Za Mecool KM6 Deluxe svi imaju samo reči hvale jer gotovo sve da ima i da je, što bi se na starosrpskom reklo "future-proof"! 😁
@shamanNS za ovu tvoju egzotiku ne nađoh nijednu recenziju na YouTube, samo neki Česi...
@Antara ovo je dostupno krajem oktobra
All-new Fire TV Cube, Hands-free streaming device with Alexa, Wi-Fi 6E, 4K Ultra HD https://a.co/d/5cLIiOr

Ево топ 5 боксова/штапића према мом избору, а које сам имао прилику да пробам:
  1. Amazon Fire Cube 2nd Gen. - једе малу децу
  2. Nvidia Shiled 2019 Pro - исто једе малу децу, али се не слаже са TCL телевизорима баш најбоље
  3. Amazon Fire Stick 4K Max - одличан штапић, обавезно узети када је на акцији
  4. Xiaomi TV Stick 4K - да, иако сам имао лоше искуство са тим уређајем, моја препорука
  5. Beelink GT King Pro - исто једе малу децу, али је на листи на петом месту јер нема ништа од сертификата
Ћоми и шилд имају андроид ТВ 11, амазонке имају 9-ку исто АТВ. Они су сигурни по питању софверских надоградњи и имају све потребне сертификате за стриминг сервисе. Али, као што неки кажу - без краља не ваља 😁. Нема ништа наведено, поготову неће добијати званичну надоградњу, андроид је "обичан", али зато (коме треба или ко жели) може се инсталирати Slimbox ATV или обичан. А Slimhouse га редовно надограђује.
А пошто је ово технички форум а не Ана и слични форуми, сматрам да је овде добар део корисника "писмен" да одради замену фирмвера, инсталира апликације на амазон уређаје и слично. А то су ствари које се наводе као "недостатци" наведеним уређајима.

Nazad
Vrh Dno