Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Гомила боксова има AV излаз, тако да је могуће повезивање на старе телевизоре огдоварајућим каблом. Нпр - av 3.5 mm на 3x činč

Ima sada baš svakakvih audio adaptera/konvertora .
Uzeo sam jedan HDMI to SCART sa AE, i radi.
Cena ja smešna, ispod 10$, slika baš treba da se uskladi podešavanjem svega i svačega na obe strane ali zvuk je odličan.
Dobro za igranje i oživljavanje prastarih TV.

zahvaljujem se na odgovorima. EON moze da radi na bilo kojem sa Android OS?

moze li preporuka za neki box koji radi kako treba u tandemu sa crt tv-om?

EON moze da radi na bilo kojem sa Android OS?
naravno da ne. al' to vidi u temama za EON aplikacije u podforumu "online servisi"

retko ko koristi CRT televizor danas tako da teško da neko može da da takvu preporuku. realno, besmisleno je pored jeftinih 32" LCD televizora

Pozdrav svima. Da li postoji neki android box koji bi mogao da se spoji na crt televizor putem scarta recimo?

Koriscen bi bio samo za EON na vikendici u kojoj se boravi samo preko leta..
Kao sto ti rekose, nije problem box da se spoji na stari CR TV

Ono sto ne rekose je da je izlazna cak i najmanja moguca rezolucija prevelika za bilo koji CRT,
jer o tome vise niko ne vodi racuna, i ako ces dobiti potpuno sve upotrebljivo
bukvalno ne moze da se koristi jer je sve presitno zbog rezolucije na starom TV

Od 5.0

Prilozi

• Screenshot_20250707_205540.jpg
    Screenshot_20250707_205540.jpg
    154 KB · Pregleda: 106
Ne bas,zavisi koji sistem taj tv koristi.

Ukratko, previše sitnih eksperimenata se,
NE ISPLATI, aritmetikom koja dolazi na kraju

samo da podelim, kupio sam s Temu-a Tanix W2 Android TV Box Android 11.
Radi oke, deluje mi da nema mnogo opcija za neka dodatna podesavanja, npr nekako google play store je zakljucan, u smislu ne vide se sve aplikacije. Isto tako ne moze da se stavi novi lancher, nego ima neki svoj. Radi EON na njemu, sto mi se najvise svidja moze da se podesi da jedna aplikacija se pali na startup-u, dakle cim se upali uredjaj, pali se EON. Oko 3000 dinara i brzo je stigao...
Pitanje: da li iskljucujete iz struje ove uredjaje ili samo gasite na daljincu i to je to?

Samo na daljinac.Tanix ima neki njihov Alice ui koji je,bar meni,čudan.Flešni slimbox i dobićeš klasičan android TV interfejs.

samo da podelim, kupio sam s Temu-a Tanix W2 Android TV Box Android 11.
Radi oke, deluje mi da nema mnogo opcija za neka dodatna podesavanja, npr nekako google play store je zakljucan, u smislu ne vide se sve aplikacije. Isto tako ne moze da se stavi novi lancher, nego ima neki svoj. Radi EON na njemu, sto mi se najvise svidja moze da se podesi da jedna aplikacija se pali na startup-u, dakle cim se upali uredjaj, pali se EON. Oko 3000 dinara i brzo je stigao...
Pitanje: da li iskljucujete iz struje ove uredjaje ili samo gasite na daljincu i to je to?
Slimbox flešuj i ne isključuje se iz struje samo standby gašenje.

Pa popravis dizajn ko ja i uzivas :)

Ne samo dizajn, popravi se i samo funkcionisanje box, naročito za taj tanix w2. Bez slimbox je krš software. I neke stvari i ne rade.

To je s905x5m, slabija verzija... Ali bićeš zadovoljan i njim, siguran sam. Plus je Onn dobar box bez gluposti.

Poslednja izmena:
Doneo mi drugar iz Amerike, jos u decembru su kupljeni za 30$. Savrseno kako radi, bukvalno sve klizi. Sad mi je zao sto nisam uzeo i najnoviji Onn 4k plus.

Prilozi

• IMG_20250722_101510659~2.jpg
    IMG_20250722_101510659~2.jpg
    527.3 KB · Pregleda: 69
Jeste, sve ukupno je bolji pro, ali plus je daleko manji (na primer moze da se zalepi sa zadnje strane televizora) i mislim da je procesor brzi kod plus modela.

Cudo nema na oglasima...?

Definitivno najzanimljiviji uređaj koji može da se kupi

Vrh Dno