Šta je novo?

Android mobilni - preporuka

vrobec

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2002
Poena
675
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X3D + Thermalright Silent Assasin 120 SE
Matična ploča
MSI Tomahawk B450
RAM
Kingston 3600MHz DDR4 2x16GB
GPU
XFX Speedster Quick RX 6700 XT
Storage
Kingston KC3000 1TB, Samsung 980 500GB
PSU
Cooler Master v850
Kućište
Chieftec Dragon Midi Tower
Monitor
AOC 24G2SPU
Miš & tastatura
Logitech MX518, Logitech K120 keyboard
Ostale periferije
XSX, PS5, NSW, LG C3
Tablet
Xiaomi Pad 5
Mobilni telefon
Xiaomi Mi 10T Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Planiram da kupim neki Android mobilni do nekih 150 €, koji ce mi trebati za:

- navigaciju (Igo, Garmin ili neki slican program)
- poneku igricu (Angry Birds... :D )
- slusanje muzike

Ako postoji ovako nesto, molim Vas predlozite. Moze i polovno do naznacene sume.

Hvala!

Ako gledas novo, najbolje ti je Sony Ericsson XPERIA X8, imas na oglasima nove sa 2 godine garancije za 155eur.

Takodje glas za SE X8, ima ih na oglasima po dobroj ceni, samo me zanima da li je neko naleteo na njega u crnoj izvedbi?

OK, hvala na brzim predlozima za ovo kratko vreme. :)

Nego, bih Vas pitao za komentar u vezi donjeg teksta, koji sam pronasao kao rezime testa na http://mobilnisvet.com/mobilni-test/2657/Sony-Ericsson/XPERIA-X8

Ovaj uređaj se razlikuje od drugih jefitnijih Android rešenja po veličini ekrana i rezoluciji. U pitanju je jedan od prvih uređaja u okviru svoje klase koji nudi ovakve karakteristike. Istovremeno sa ovim uređajem predstavljeni su i modeli kao što su Motorola QT5, LG Optimus One P500. Po pitanju softvera SE je i dalje autsajder jer je Optimus One već u prodaji sa instaliranim Android 2.2 OS-om.

Na žalost, nedostatak interesovanja od strane programera učinio je nemogućim stvaranje kompletno dobrog rešenja. To je vidljivo u korisničkom interfejsu. Na primer, galerija je suviše jednostavna i gubi od standardne u okviru Androida 2.1(zašto je ona onemogućena?) Svi proizvođači nude opcije za upgrade bežičnim putem ali za X8 ste prisiljeni da koristite PC. Ovakvih nedostataka je mnogo i pokazuju da SE ne može da kreira nove karakteristike dovoljno brzo. Godinu dana nije malo da se dodaju ekvilajzeri plejeru. Kao posledica svega ovoga morate biti pažljivi kada birate ovaj uređaj. Ukoliko vam se sviđa ono što je u njemu, napred, ali nemojte očekivati update-ove ili druge slične stvari. Ukoliko oni budu ponuđeni to će biti sreća za vas ali ih ne očekujte brzo.

U narednim mesecima videćemo mnoge druge Android uređaje sa sličnim cenama i karakteristikama. Pozitivna strana ovog uređaja je originali dizajn koji je vedar i privlači pažnju. U prodajnom pakovanju imate daljinski upravljač i kvalitetne slušalice. Ja ne bih dodao ništa drugo. Telefon se može kupiti kao običan telefon da biste stekli prvi utisak o Androidu i želite da bacite nešto novca. To je zaista šteta obzirom da će ovaj model biti popularan samo u vrlo kratkom vremenskom periodu i zatim nadmašen od drugih ponuda. On ima potencijal ali nije zadovoljavajući po pitanju cena i karakteristika.

Da li se nesto promenilo u smislu softverske podrske?

Da li postoji jos neki model koji bi dosao u obzir?

Kada su radili taj test, X8 je u sebi imao Android 1.6, a sada ima da se ubaci i 2.1 verzija...

Sta kazete za HTC Magic, kakav je u poredjenju sa X8?

Ipak je za neku nijansu X8 bolji, ali ono sto tebi igra kljucnu ulogu, je sto X8 ima radio, posto si napisao da ti je bitna muzika...

Pa neznam za taj x8 štaje i kako je ali magic je posebna priča.Pa samo na ovom forumu imaš toliko tema o njemu da nebi mogo da ih pročitaš ni dva dana da čitaš.I za Magic ima 2.2.1 a sprema se i ....

Hvala svima na preporukama. :)
Danas treba da mi stigne Samsung I5700.

Vrh Dno