Šta je novo?

Android market problem

Vuk_

Slavan
Učlanjen(a)
01.07.2007
Poena
380
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700 X + Antec A400i
Matična ploča
Gigabyte Aorus Elite B550
RAM
2X16 GB Kingston Fury
GPU
Manli GeForce RTX 3070
Storage
2TB Kingston SSD
PSU
Thermaltake Smart SE 730W
Monitor
27' LG IPS 1920X1080
Miš & tastatura
Razer Naga + Sandberg FireStorm
Laptop
Lenovo T460S
Mobilni telefon
Xiaomi Mi 11 T Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Koju god paid aplikaciju da probam da kupim, dobijam poruku: "This item cannot be installed in your device's country", a obavestenje sa leve strane se automatski promeni u "This app is incompatible with your phone". Jel' ovo neki problem do marketa, ili sta? Do sada sam najnormalnije mogao da kupujem stvari. BTW, phone je Samsung i5800gt sa 2.1 droidom.

Google je uklonio Srbiju sa liste zemalja iz kojih se paid market apps mogu kupiti.

Auhh :( Postoji li sad neki nacin da ih "prevarim", mozda sa promenom lokacije u telefonu? Stvarno bih voleo da downloadujem "Beautuful Widgets" i "WidgetLocker " za moj phone. :(

Ako ti je telefon rootovan, instaliraj market enabler.

Kada odem na stranicu neke aplikacije u Google Play, ne vidim recenzije koje su napisane za tu aplikaciju, tj. kod nekih vidim samo one koje su očigledno pisali naši ljudi, a kod drugih nema nijedne već se samo vide brojčane ocene.
Jasno mi je da ovo ima veze sa lokacijom, jer se javlja samo kad otvorim stranicu iz Firefoxa, u kojem su mi svi Google servisi ćirilični i na našem jeziku. Kada otvorim iz Opere, onda se stranica ispisuje na engleskom i mogu da se vide sve recenzije.
Veoma glup potez Googla. Ispada da ako dolaziš iz jedne zemlje, onda nemaš prava da čitaš šta su stranci pisali o nekoj aplikaciji. Ili možda misle da ne poznajemo strane jezike, već da bi trebalo držati se svog?

Ako nisam jasno objasnio problem, evo različitih izgleda potpuno iste stranice:

skrinsotfirefox.jpg
Firefox vidi da mi je lokacija u Srbiji, Google Play je na srpskom i ne vidi se nijedna recenzija, čak piše da još nema nijedne recenzije.

skrinsotopera.jpg
Opera ne vidi da sam iz Srbije, Google Play je na engleskom i vide se sve recenzije.

U dnu stranice promeni jezik na English US i pojaviće ti se. Ekstremno glup potez Google-a, ali ***...

Radi li vam market ovih dana?Vec nedelju dana ne uspevam nista da skinem sa marketa,normalno krene download,dodje na 100% i tako stoji u nedogled,nikako da krene instalacija:(

Ma da koristim market unlocker pa i da razumem,ali ne.Telefon nije rutovan i pokusavao sam da skinem par besplatnih programa.U prvi mah misleo sam da je do aplikacije,ali probao sam 10-tak i ista prica.Kacio sam se i na Wi-Fi ali dzaba.Na kraju sam morao da se "snalazim".

Resio problem.Obrisao kes i update i ponovo pokrenuo i azirirao market.

Google slavi 25 milijardi downloada i nudi najprodavanije aplikacije sa popustom od 75% i više.

Naravno većina nas Kambodžana će opet ostati uskraćeno...

Šta mislite, da li bi vredelo kad bi počeli masovno da se žalimo i da ih zasipamo mailovima? Meni su rekli da "rade na tome da omoguće kupovinu u Srbiji" ali to je verovatno klasična žvaka da me skinu sa ... dnevnog reda...

Naravno da ne bi vredelo.
Misliš da nisu alavi na kintu? Garant je to maslo min finansija, kao i za paypal.

Vrh Dno