Šta je novo?

Android i sakriveni SSID

Pera

Čuven
Učlanjen(a)
29.07.2000
Poena
630
Moja oprema  
Laptop
Lenovo T14 AMD G1
Mobilni telefon
Samsung S23
Pristup internetu
  1. Optički internet
Drugar je svratio večeras do mene i probao preko HTC Tatoo (Android 1.6) da se poveže na moj wireless. Uspeo je tek kada sam uključio broadcast SSID-a. Ono što me zanima je da li je još neko imao sličan problem, pošto nigde u opcijama i podešavanjima nismo pronašli opciju tipa "poveži se na mrežu čak i ako ne broadcast-uje". Pretraga google-ta upućuje i na sledeću temu - http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=1041 ali me čudi da ako taj problem postoji od 2008. da nije rešen do sada.

Ako wifi ne salje svoj SSID onda bi nekako rucno morali da popunite parametre konekcije i snimite je. Bar je tako na IPhone-u.

Pomislio sam da će tako proraditi, ali nije uspelo. Popunili smo sve parametre (mreža je otvorena i SSID sakriven) ali je Tatoo odbijao da se poveže dok god je SSID bio sakriven. Međurešenje bi trebalo postoji - instalira se Hidden SSID enabler ali koliko sam pročitao po komentarima ne radi svakom korisniku.

[offtopic]
Ako mislis da ti je skrivanje ssid-a dovoljan vid zastite wifia grdno se varas ;)
[/offtopic]

Mozda je taj problem zbog tatoo-a, posto on ima android 1.5 koji je otprilike iz tog doba. Ako su resili taj problem, to njega ne kaci, jer ima stari softver.

[offtopic]
Ako mislis da ti je skrivanje ssid-a dovoljan vid zastite wifia grdno se varas ;)
[/offtopic]

Mozda je taj problem zbog tatoo-a, posto on ima android 1.5 koji je otprilike iz tog doba. Ako su resili taj problem, to njega ne kaci, jer ima stari softver.

Tattoo ima 1.6 softver

Nazad
Vrh Dno