Šta je novo?

Android i geotaging...?

Sallee

Slavan
Učlanjen(a)
15.03.2008
Poena
319
Interesuje me da li je moguce da htc-om slikam negde neku sliku i da kada je slikam ona bude nekako ubelezena gde sam je slikao (nekim programom) pomocu gps-a (gps bi bio ukljucen sve vreme) i kasnije recimo kada dodjem kuci prebacim preko wifi-ja sliku na flickr, panoramio itd... i slika bude ubelezena tacno gde je slikana kada je prebacim preko wifi-ja na flickr ili panoramio... ako tako nesto ne postoji koji je najbolji program za tako nesto, vidim na pomenutim sajtovima ima gomila slika iz Srbije i sve su lepo obelezene gde su slikane...

Poslednja izmena:
Koji HTC imas? Zar nemas u podesavanjima kamere da ukljucis geotagging? I ukljuci GPS i ostale lokacijske servise u podesavanjima.

imam geotagging u podesavanjima evo sada sam nasao!!! wildfire s

Pa mora da ima. Pogotovu novi HTC telefoni. :)

Probao sam sa ukljucenim geotagom i ukljucio sam gps slikao neke slike i sada uploadovao na net preko mobilnog i daje mi staru lokaciju, kao da sam te slike slikao kuci a ne 20km dalje... ali nisam bio ukljucio mrezu znaci telefon je bio u airplane modu... ?

Nije uhvatio gps fix, zato nije mogao da odredi lokaciju. Ujedno, ugasio si mrezu, tako da nije mogao da odredi lokaciju preko repetitora. Nije ni cudo sto ti nije upisao ispravnu lokaciju. :)

Ne salim se ozbiljan sam, znaci za geotaging je najvaznije da je prijem mreze signala ukljucen... takodje iako mi je bio ukljucen gps nije gore izbacio ikonicu kao mala antena koji se konektuje.

Kao prvo, ajde procitaj svoja dva poslednja posta ponovo.

Zatim, nadji na wiki sta znaci airplane mod.

Drugo, da li stvarno mislis da dobijas notifikaciju svaki put kad je gps upaljen zbog bilo cega??

Pa ja tako vecinom drzim telefon (na offline) ispise airplane mode on... ne vidim sta je tu problem

U airplane modu su ugaseni svi radio prijemnici i predajnici. Telefon koristi agps tehnologiju koja omogucava brzi gps lock uz pomoc stanica mobilne mreze. Ako nema mreze telefonu ce trebati 2-3 minuta da uhvati gps. Na mom starom 3gs gps nije radio u airplane modu.

Nije uhvatio gps fix, zato nije mogao da odredi lokaciju. Ujedno, ugasio si mrezu, tako da nije mogao da odredi lokaciju preko repetitora. Nije ni cudo sto ti nije upisao ispravnu lokaciju. :)
Зар не би било могуће да пронађе локацију преко интегрисаног GPS пријемника? :)
На телефону држим искључен пренос података (ако нема бежичних мрежа у околини могу да преживим без интернета) па ипак преко интегрисаног GPS пријемника телефон брзо и доста прецизно проналази локацију. У питању је HTC Dream.

Poslednja izmena:
Prenos podataka nije bitan. Jednostavno telefon stalno skenira etar i pronalazi vise stanica i svaka stanica moze da mu da svoju lokaciju pa cak i spisak satelita koji su vidljivi na toj poziciji. Ti podaci su besplatni i telefon ih moze preuzeti i sa stanica koje pripadaju drugom opetateru.

Pa ja tako vecinom drzim telefon (na offline) ispise airplane mode on... ne vidim sta je tu problem

Nikakav problem, osim što tada telefon nema svoju primarnu namenu, a ni većinu ostalih namena... Šta uopšte može da se radi sa telefonom u airplaine modu?!

Зар не би било могуће да пронађе локацију преко интегрисаног GPS пријемника? :)
На телефону држим искључен пренос података (ако нема бежичних мрежа у околини могу да преживим без интернета) па ипак преко интегрисаног GPS пријемника телефон брзо и доста прецизно проналази локацију. У питању је HTC Dream.

Upravo to sam i rekao. Nije uhvatio GPS fix. A on je ubacio i telefon u Airplane mod, tako da ugasio svaku nadu za dobijanje podataka o svojoj poziciji. :)

Ja sam sada probao na Xperia ray i GPS radi u Airplane modu (probao na Google Maps i iGo). Po meni nema razloga da ne radi, GPS je prijemnik, ne vrši slanje nikakvog radio signala, prema tome nema potrebe ni da se suspenduje u Airplane modu.

ok, i meni radi gps u offline modu recimo kada idem na google maps ili igo ali za slikanje to je nesto drugo uopste ne izbacuje ikonicu pored baterije za povezivanje kao kada se povezuje za igo ili google maps...

Sad sam isprobao, radi geotaging u flight modu, samo mu treba duplo vise vremena da fiksira, oko 15 sekundi.

Ma naravno da radi GPS u flight modu. Ali problem je sto je on verovatno ugasio GPS (ili nije stigao da uhvati fix), a posto je u flight modu, telefon mu je upisao lokaciju gde je poslednji put bio ukljucen radio (za mrezu). To je sa onom preciznoscu od 200m. Valjda sam sada bio jasan. :)

Sasvim jasan i potpuno u pravu :)

ok, i meni radi gps u offline modu recimo kada idem na google maps ili igo ali za slikanje to je nesto drugo uopste ne izbacuje ikonicu pored baterije za povezivanje kao kada se povezuje za igo ili google maps...

Na samsungu izbaci u levom gore uglu gps ikonicu, možda i tebi negde u interfejsu kamere pokazuje
device-2011-10-06-154817.png

Ma naravno da radi GPS u flight modu. Ali problem je sto je on verovatno ugasio GPS (ili nije stigao da uhvati fix), a posto je u flight modu, telefon mu je upisao lokaciju gde je poslednji put bio ukljucen radio (za mrezu). To je sa onom preciznoscu od 200m. Valjda sam sada bio jasan. :)

Hm, onda Wildfire ima prilično loš gps čip kad ne može da fiksira poziciju 20km od momenta uključivanja :) Pobrisao sam test slike, ali na osnovu ovoga što je još uvek ostalo rekao bih da kod mene posle prelaska u flight mode i uključivanja gps-a telefon redovno vrši update pozicije jer se lokacija na slikama razlikuje. A možda i HTC radi na drugačiji način, ne znam.

Ne kod mene to nema, nema gps ikonice kada ukljucim kameru iako mi stoji enable na gps u podesavanjima... inace probao sam i moj htc mora da ima mrezu i onda ubacuje koordinate sto znaci da iako mi je ukljucen gps nema neke vajde izgleda... takodje sam otvorio google maps i odmah me je nasao za sekundu ali gps ikonice nema niti je otvarao, dok kada mi je telefon u offline modu i kada odem na google maps on odmah pokaze gps ikonicu i krene da se povezuje :)

Poslednja izmena:
zanima me gde pise gde je slika slikana?

Pogledas na kompu pomocu exifa ili na telefonu otvoris sliku u galeriji pa ides menu, more, show on map.

nemam opciju shoe on map.

Nazad
Vrh Dno