Šta je novo?

[Android] Domace aplikacije?

vylota

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 5600X, WRAITH
Matična ploča
GA B450 DS3H
RAM
2X8 GB DDR4 3200
GPU
ASUS GTX 1660
Storage
M2 SAMSUNG 980 EVO PRO 512, WD GREEN SATA II 1TB
Zvuk
INTEGRISAN
PSU
LC POWER 600W 2.31
Kućište
COOLER MASTER
Monitor
SAMSUNG TV/MONITOR T27D390EW
Da li ce uskoro neko mozda da okaci kompletan spisak svih domacih aplikacija za android aparate? Bilo bi korisno, jer nam svima trebaju, ima ih vec puno,. ali i dosta njih ne vidi market, bar kad je Tattoo u pitanju, sto bi programeri mozda mogli da isprave, zar ne :)?
Nigde jos nisam video da je neko napravio aplikaciju za pretragu adrese, mozda sinhronizovanu sa google maps, jednostavno da se ukuca trazena adresa ulica i broj, tacka a i tacka b, pa da se nadje ruta, i npr udaljenost kad bi se islo peske, ili cak mogucnost da sam korisnik nacrta sebi rutu koju bi zapamtio i dao joj neko ime kao favourite. Bez potrebe da se ukljucuje gps cak...
A sta cemo sa TV programom...c,c,c. niko da se seti da napravi prostu stvar...
pozdrav

Da ponovim :)

Srickie - igra uz koju proveravate poznavanje geografije Srbije
FREE je i moze se naci na marketu (kao i sve aplikacije pravljene za VIP android izazov).
Screenshot:
srickie.screenshot.1.png

QR Code:
chart

Poslednja izmena:
Evo i ostalih za koje znam:

Ne diraj zicu
chart

Meteos Srbija
chart

Socijalista
chart

BG Parking
chart

Parkiraj! Beograd
chart

Serbiamap.Mobile
chart

Menjač
chart

Sms Poruke
chart

988 Pomocnik
chart

Vip Bioskop
chart

ArsAnd
chart

klopaj!
chart

Belgrade GSP helper
chart

Bg Noteworthy
chart

Jel mozes da okacis ovde .apk fajl za Srickie, da ne dajem bezveze 70-80 dinara da ga skinem sa Marketa? tnx.

@Nabukodonosor: aj' daj mail na PP, pa saljem mailom.

evo jos koja aplikacija:
GeoSpot
chart

Vesti
chart

BeoGSP
chart

Srpski Kalendar (Serbian Cal)
chart

Beograd Bioskop
chart

Poslednja izmena:
Ne mogu sada da probam, javicu

Hvala za kodove, ali to ne znaci da kad ih skeniram, da ce biti na marketu. Tvrsim da, one 3 aplikacije koje sam naveo u prvom postu nisam nasao na marketu. Verovatno nisu optimizovane za HTC Tattoo, ne znam sta bi drugo moglo da bude?!.
pozdrav

ps
razocaran sam brojem aplikacija za VIP izazov, ocekivao sam bar 100 komada ako ne i vise, obzirom na vredsne nagrade...

Poslednja izmena od urednika:
U pravu si, postoji problem vezan za Tattoo i Market.
Problem je nastao kod developera koji su aplikacije razvijali na Magic-u ili Hero-u, a testirala ih na Emulatoru u 320x240 (Tattoo rezolucija).
Tehnicke detalje je Alex_bg napisao ovde
Pretpostavljam da su aplikacije prijavljene na VIPov konkurs vec sredjene...

Preporucujem da radi preglednosti ovo ostane thread za listu domacih aplikacija, a da diskutovanje o pojedinim aplikacijama bude izmesteno u poseban thread ili threadove...

Elem, pojavila se nova "domaca" aplikacija.

BeoGSP (LINK ka bench-postu sa autorovim opisom aplikacije)
chart.png

Poslednja izmena:
Dovoljno je ukucati u market , "serbian" , "srpski" ili "igra" pa se moze dobiti prilican broj srpskih aplikacija , inace BeoGSP nije nova, ja je videh odavno :)

@vylota

ako sam te dobro razumeo ti zelish neshto sto vec postoji , to ti je google maps :) u njemu imash to shto dobrim delom hocesh za mapu , a ono pretrazivanje ulica i broj zajedno to cesh teshko videti negde , mada ko shto rekoh selektujesh dva pointa from map rucno + peshice u googla mapama i eto ti to shto si hteo.
za tv program , e to ne postoji koliko znam :)

Poslednja izmena:
adresa...

Problem u google maps je sto ne prepoznaje brojeve u nasim ulicama za razliku od npr IGO, koji je doduse profi gps program. Bez toga je Gmaps skoro neupotrebljiv u beogradu. Sta mi vredi sto cu naci omladinskih brigada kad ne zna gde je koji broj a ulica onolika :)?!
Sto se tice TV programa, ja koristim na pc-u link ka krtstarici gde je solidan tv program, ima i linkova ka tv stanicama, doduse to mogu da napravim i na mobilnom kao bookmark... mada bi bilo lepse kad bi bar sportklub ili arena sport napravili svoje widgete.
Meni je pocinjanjem ovog thread-a i bio cilj da bude samo za domace aplikacije, mislio sam da je to bas bilo potrebno s obzirom da je njihov broj veci.
pozdrav

Ideja za aplikaciju koja ce sa net-a skupljati TV program i prikazivati ga u nekom lepom obliku na mob-u je super.

Da bude nesto kao newsroom npr...

Apliakcija za TV da bude u fazonu aplikacije newsroom, u kojoj mozete rss feed sa raznih mesta smestiti na 4 stranice. Probajte pa vidite. Isto tako bi trebalo da mozete da poredjate ominljene tv stanice i za svaku pogledati program.
Ajde programeri, nije valjda tesko :)).

Ne bi trebao da bude problem, pošto za iPhone postoji nešto slično a dobra stvar je što stream ide preko yxflash player-a koji postoji i za android.
Evo primer:

http://exyutv.blogger.ba/

Po VIPovoj vesti, poslate su 64 domace aplikacije.
Medjutim, u ovom threadu nismo ih izlistali ni 30.

Ako nadjete jos neko, napisite...

Blair-Zamyatin Project

Evo, overite i moje čedo :)
chart

Generalna namena je praćenje kretanja uređaja preko GPS-a i slanje izveštaja na mail-ove. A ima i još perk-ova kao razmena lokacija SMS-om, nadgledanje promene SIM-a i sl...

Svaki komentar je dobrodošao...

Verzije aplikacija

Pozdrav svima!

Nadjoh se u nedoumici, pa imam jedno pitanje za sve koji ucestvuju na takmicenju VIP Android izazov. Elem, kao uvod evo dela prepiske sa VIP-om, pocetkom februara:

"Verzija aplikacije poslata Vip-u najkasnije do 31.1.2010. će biti uzeta u obzir prilikom testiranja od strane žirija i ona se ne sme razlikovati od verzije na Android Marketu.

Period od 31.1.2010. pa do 1.3.2010. predviđen je kako za rad žirija tako i za uspešno pojavljivanje aplikacija na Android Marketu. Nakon 1.3.2010. Vaša aplikacija može dobiti nove funkcionalnosti."

Ono sto meni nije jasno je da pojedine aplikacije koje su prijavljene za takmicenje menjaju funkcionalnost, odnosno, dodaju im se nove opcije, izlaze novije verzije itd. U svetlu odgovora koji sam dobio od VIP-a, postavljam pitanje: kako? :)

Dobro si upucen i zaista je tako! , ortak koji ucestvuje na izazovu mi rece da je takodje pitao VIP i isto su mu izricito rekli da NE SMEJU da se unapredjuju/menjaju aplikacije do zavrsetka izazova.

Tako da novu verziju aplikacije je bilo moguce samo objaviti u slucaju da bi aplikacija bila kompatibilna na svim telefonima i vidljiva na Tattoo market aplikaciji i to je VIP dozvolio jedino da se izmeni!, a svi ostali koji su dodali , ispravljali i unapredjivali nesto van tog okvira su definitivno prekrsili pravila, a takvih koliko vidim ima nekoliko , naravno ne pitam se ja nista ovde , samo pokusavam da rascistim nedoumicu.

Svaki developer koji sazna za bug-ove u svojoj aplikaciji i može da ih ispravi a ispoštuje ovo VIP-ovo "pravilo" treba smesta da skoči sa nekog mosta...nevezano da li će aplikacija biti diskvalifikovana ili ne...

Sharpoid

Napisi aplikaciju u JavaScriptu koristeci editor na sajtu sharpoid.com, podrzani API (stranica 'Pomoc') i date primere... dokumentacija je slaba, ali raste :)

Program se ucitava u Sharpoid klient koji se prethodno downloaduje sa Marketa u telefon.

Po VIPovoj vesti, poslate su 64 domace aplikacije.
Medjutim, u ovom threadu nismo ih izlistali ni 30.

Ako nadjete jos neko, napisite...
Hmmm, zar na pocetku nije prijavljeno oko 225 aplikacija i 3x vise programera? Da li je na kraju prihvaceno samo 64 ili je 64 uslo u finalni izbor?

Sto se tice menjanja aplikacija, imao sam prepisku sa VIP-om pre nego sto je istekao rok za release na Android marketu i rekli su da aplikacija sme da se menja u slucaju da sadrzi bagove zbog kojih ne moze da radi, ali ce ziri uzeti u obzir aplikaciju koja je poslata VIP-u (sa sve bagovima, ako ih ima).

Hmmm, zar na pocetku nije prijavljeno oko 225 aplikacija i 3x vise programera? Da li je na kraju prihvaceno samo 64 ili je 64 uslo u finalni izbor?

Sto se tice menjanja aplikacija, imao sam prepisku sa VIP-om pre nego sto je istekao rok za release na Android marketu i rekli su da aplikacija sme da se menja u slucaju da sadrzi bagove zbog kojih ne moze da radi, ali ce ziri uzeti u obzir aplikaciju koja je poslata VIP-u (sa sve bagovima, ako ih ima).
Evo poslednje prepiske koju sam imao sa VIP-om:
Ukoliko u vašoj aplikaciji uočite neki nedostatak (bug) možete ga ispraviti i aplikaciju poslati ponovo na Android Market, naravno bez dodavanja novih funkcionalnosti.

Dakle, sve aplikacije će biti uzete u obzir sa skupom funkcionalnosti na dan 31.1.2010.

Dakle, tacno je ovo sto je Patton naveo. Sto se tice svih prijavljenih aplikacija, zaista ne razumem zasto VIP nije izbacio neku listu svih prijavljenih jer ko ce da gubi sate i sate po marketu trazeci aplikacije koje lice na srpski. I sam se iznenadih brojem konacnih aplikacija, ocekivao sam veci broj na kraju, ali kontam da je dosta ljudi odustalo ili zbog nedostatka vremena ili zbog onih 19$ koje treba platiti da bi se registrovalo na market. U svakom slucaju, jos malo i pobednik je tu! :)

Evo poslednje prepiske koju sam imao sa VIP-om:
Ukoliko u vašoj aplikaciji uočite neki nedostatak (bug) možete ga ispraviti i aplikaciju poslati ponovo na Android Market, naravno bez dodavanja novih funkcionalnosti.

Dakle, sve aplikacije će biti uzete u obzir sa skupom funkcionalnosti na dan 31.1.2010.

Dakle, tacno je ovo sto je Patton naveo. Sto se tice svih prijavljenih aplikacija, zaista ne razumem zasto VIP nije izbacio neku listu svih prijavljenih jer ko ce da gubi sate i sate po marketu trazeci aplikacije koje lice na srpski. I sam se iznenadih brojem konacnih aplikacija, ocekivao sam veci broj na kraju, ali kontam da je dosta ljudi odustalo ili zbog nedostatka vremena ili zbog onih 19$ koje treba platiti da bi se registrovalo na market. U svakom slucaju, jos malo i pobednik je tu! :)
Moja nema sanse da se nadje, jer ne lici na srpski, ali je lokalizovana na srpski, kako bi zadovoljila uslove takmicenja :D

I nije 19$ nego 19e, odnosno 25$ :)

64 aplikacije 14 nagrada, svaka cetvrta dobija... jipiii :eyebrows:

TV Vodic

U trenucima dokolice, napravih TV Vodic!

Potrazite ga na marketu pa dajte neki lep comment! :p

U trenucima dokolice, napravih TV Vodic!

Potrazite ga na marketu pa dajte neki lep comment! :p

Ja htedoh ali mi ne nalazi na marketu ni tv vodic ni tvoju prethodnu aplikaciju (gsp).
Ni po nazivu ni po publisheru ni po nicemu ;)
U pitanju je samsung galaxy sa androidom verzija 1.5 sto slutim da je problem. Jel neophodna novija verzija androida za tv vodic ili sta je problem?

Svaka cast za TV vodic! Dacu ocenu i comment na mrezi! Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno