Šta je novo?

Android do 200 eura (devojka)

Djilkosh_Ns

The King
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X3D & Thermalright Peerless Assassin 120 SE
Matična ploča
Asus TUF B550m - Plus
RAM
Kingston Renegade 4x8 3200mhz
GPU
Sapphire Pulse 9070
Storage
XPG SX8200 Pro 2TB + Kingston A400 480GB + aData SU630 480GB + SP A55 512GB
Zvuk
Integrale
PSU
Corsair RM650 Fully Modular
Kućište
Rajintek Arcadia III TG
Monitor
LG 27GP850-B
Miš & tastatura
Razer Basilisk v3 & Ajazz 820 Pro black / Silent Tactile Tom
Ostale periferije
Turtle Beach 600P
Tablet
Samsung A9+ 11"
Mobilni telefon
iPhone 16 Pro Max Black Titanium 256GB
Pametni uređaji
Apple Watch 10 Midnight 46mm
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Evo ovako...

Da je vise para, ja bi znao sta bih kupio, polovan mesec - dva star nexus i resio bih njoj, a pogotovo sebi muke :D Stvarno ne pratim low-mid segment i ne znam za sta da se odlucim.

Zagrejan sam bio za Alcatel 997 i onda cujem neke linije se pojavljuju, bug sa zvukom (ode na slusalicu, a ne loudspeaker) itd... To je jedini kojeg sam malo onako detaljnije pogledao... Tacno mislim da bi me odrobijala kada bi videla da joj nov telefon ne radi (jer ja znam sve, ja sam birao) pogotovo da se stvore neki defekti.

Uslovi:

- Telefon ako moze da bude beli, bilo bi lepo, onda da ne bude kockast u smislu 90 stepeni uglovi.
- 200 eura je max, ni dinar vise!
- Telefon moze i polovan da bude do mesec, dva, ali da se uklapa u tu cenu.
- Dual core ili neki jaci single (koji mora da sljaka za sve pare)
- Pozeljno da moze na JB da se update-uje

Pucajte :D

Moja sestra ce za par dana da kupi Sony Xperia-u J zato sto je fensi. :D Rekao sam joj da obrati paznju na generalno losije performanse, ali ona ge je probala i kaze da joj je skroz OK. Dobice JB za par meseci koji bi znacajno trebalo da ga ubrza. Ima ga u beloj boji i Sony-ev skin ima generalno odlicno odradjenu social integraciju (do nivoa Walkman playera), sto je vecini devojaka bitno. :) Cak ima i LED notifikaciju za Facebook i slicne stvari. Mislim da kosta skoro tacno 200 evra ili nesto malo manje.

Serveto zaobišao bih zte i huawei, ne znam ne mirišem se sa njima, a i kasnije će joj (čitaj meni :D) trebati root da joj ubacim neki kršten custom ROM

Sony J? Počinje na J i čim sam ga upalio da vidim kakav je, rekoh JOJ Bože :D

Xperia U mala memorija.
Ray beše 3.3"? Malo malo :)

Ne mora jako fensi da bude :D

E taj sam i ja gledao, cackao, lepo radi L7, ali je rekla da joj je kockast :D Videću možda i uspem da je nagovorim :)

Inače htela je za 175e da uzme HTC Rhyme bez mene otišla u grad, videla i zvala me. Rekao sam joj uzmi taj i ja i ti smo završili :D

To je nagovarala drugarica i rekao sam joj ako nešto bude krenulo da koči i da secka, neka joj drugarica popravlja telefon :)

Moje dve sestre blizanke ga imaju već više od pola godine, i nikakve probleme nisu imale. :)

A rhyme :p, ne sviđa mi se dizajn, mada ko će znati šta je u ženskoj glavi.

Ne brini, drugarica je tu kad se bira, a kad se popravlja tu je brat. :)

Alcatel 997 beli za dve klase bolji od svih navedenih.Videces ako ga kupis da je jedina razlika izmedju tvog SII i njega samo u ekranu,ostalo je isto brzina,multitasking,igrice,skype.Veruj mi znam žena mi ima SII.Telefon srednje klase za pare niže klase.
PS.to sa linijama nećeš ni primetiti.

Koliko se kreće cena 997? 180-190?

Beli SII bi bio idealan... :p

Desire X, beli model, je fensi i lep za devojku, fabricki je ICS, JB vrv nece dobiti, ali bice custom, pa nabaci ako 'os. :)

On je inace malo skuplji, 220 na oglasima, ali iscenjkaj se malo, ili dodaj 20ak hebroida, stipso jedna... :p

Jos jedan predlog imam - LG Optimus Black, bela varijatna, iako zvuci paradoksalno... :D To je jedan od najlepsih telefona koje sam ikad video. Ima fabricki ICS, nabacio sam ga drugarici i super radi. JB ima custom, bez bagova. Pritom, single je, ali ga ima novog za 170e.

Koliko se kreće cena 997? 180-190?
185 evra,kao sto si i čitao u nasoj temi o 997,tamo imaš utiske čoveka koji je imao HTC ONE X a sad 997D i sve ti je lepo napisao,uopšte ne znam što se dvoumiš ili možda voliš da se cimaš i stalno devojci oslobadjas ram memoriju da telefon nebi lagova,možeš to vreme na bolji način iskoristiti ;)

@mironiko

Otvorio sam se ja bio u Milanu :D

A to šta si ti nabacio drugarici, bolje da ne zalazim u detalje :)

Videću i taj desire x, ali pošto ona neće da da više od 200 (nikad nije ni dala) ne verujem da bi dala još 20e... Pričao sam ti situaciju, kako stoje stvari ;)

@jaza... Utrosim ja svakako vreme :D samo neću da me zove posle nekoliko dana i javi mi da joj se čuje preko onog gornjeg zvučnika notifications ili ringtone, a ne preko loudspeaker-a i to sa linijama, zato sam skeptičan :)

Poslednja izmena:
G300 120e, остатак нек потроши на крпице.
Моја сестра и мама имају овај и ради савршено. Величина идеална, ics и gb раде супер, има пар ромова који су врло добри, нема потребе давати више новца за некога ко није захтеван.

Имао сам одређену одбојност према Кинезима, али овај заиста вреди сваки динар.

Ако јој се баш даје 200е онда нек дода још двадесетак па нек узме нешто крштено.

@mironiko

Otvorio sam se ja bio u Milanu :D

A to šta si ti nabacio drugarici, bolje da ne zalazim u detalje :)

Videću i taj desire x, ali pošto ona neće da da više od 200 (nikad nije ni dala) ne verujem da bi dala još 20e... Pričao sam ti situaciju, kako stoje stvari ;)

@jaza... Utrosim ja svakako vreme :D samo neću da me zove posle nekoliko dana i javi mi da joj se čuje preko onog gornjeg zvučnika notifications ili ringtone, a ne preko loudspeaker-a i to sa linijama, zato sam skeptičan :)
Znam druže celu priču ,prićali smo već o ovome.Moj ti je savet ako ćes single core G300 sasvim ok a ostali uopšte bolji a kostaju dosta više.Ako ćes dual core Alcatel 997.
Pusti ove predloge za custom romove e tek će te onda cimati.

Sad sam gledao i Neo L... Jel imao neko dodira sa njim? 4 incha, lepo izgleda... Još samo da znam da software nije očajan kao na Arc/s i to bi možda bila odluka :)

Sad sam gledao i Neo L... Jel imao neko dodira sa njim? 4 incha, lepo izgleda... Još samo da znam da software nije očajan kao na Arc/s i to bi možda bila odluka :)

Ja imam Neo vec nekih 15 meseci, vrhunski telefon. Za njega imas odlicnu podrsku na XDA, ima vise romova za njega nego za Nexus 7, samo stavis CM10 i vozi :)

Inace, ako mozes da nadjes, za curu bi ovo bio idealan telefon:
xperia-p-red-486x489.png

Jel ima i običan Neo i Neo L ili je to jedan te isti? Kakav mu je stock ROM? Pošto znam da Sony kuburi sa ICS-om da loše radi (Arc/s, Xperia U, Sola itd)

Jel ima i običan Neo i Neo L ili je to jedan te isti? Kakav mu je stock ROM? Pošto znam da Sony kuburi sa ICS-om da loše radi (Arc/s, Xperia U, Sola itd)

Isti, isto kao i Neo V. Jedina razlika je sto je Neo izasao prvi, dolazi uz njega 8gb kartica i ima 8mpix, Neo V malo kasnije i dolazi 2gb i ima slabiju kameru od 5mpix, a zadnji je izasao Neo L, koji ima 5mpix, ne znam koja kartica (verovatno 2gb) i ima 4" ekran i (nepotrebno) search dugme. Romovi su isti, samo se razlikuje patch. Neo L je dolazio sa stock ICS, dok su Neo i Neo V dolazili sa GB pa kasnije dobili update na ICS. Ako vec neces da ga flesujes, nego hoces sve stock, najbolje je da uzmes ovu prvu verziju kao moju, sa stock GB, zato sto stock ICS nije najsavrseniji, previse RAM vuce. Sa druge strane CM9 i CM10 su perfektni. Mozes da ga nadjes za oko 180e sad. Imas ga i u ovoj boji:
Sony-Ercisson-Xperia-Neo-Red.png

Xperia U joj se ne svidja... A i malo ima memorije...

E sad Sola ili Neo L, po hardware šta je bolje i šta je bolje po vama?

E da neće crveni ili rozi, kaže da je to za klinke :)

Poslednja izmena:
Xperia U joj se ne svidja... A i malo ima memorije...

E sad Sola ili Neo L, po hardware šta je bolje i šta je bolje po vama?

E da neće crveni ili rozi, kaže da je to za klinke :)

Sola je manja, laksa, ima dual core procesor, vise interne memorije, vise ppi, taj floating touch display (koji nisam video u praksi) i NFC, a Neo L ima malo veci ekran, malo bolju bateriju, prednju kameru i HDMI izlaz. Slicni su, ali ja bi verovatno pre uzeo Solu

Verovatno ću i ja ići na Solu, ali prvo da vidim da nabavim 997, a ako ne nabavim, onda verovatno Sola, mada ko zna sta ce biti kada odem u kupovinu sa njom :D

Vrh Dno