Šta je novo?

Android Auto i USB kablovi

Imas na Aliju android box za auto, ali ne razumem zasto bi to radio, meni je taj video in motion feature samo za par pokazivanja drustvu u fazonu "vidi sta imam".

Imam Astru K i android auto sam koristio preko kabla bez problema. Posle 4 godine korišćenja istog kabla mi izbacuje da kabel nije ispravan za android auto ali može da se puni telefon. Vredi li kupiti Mini Ai Box Wireless Android Auto Car Plug and play , ima za 40 EUR na KP , jel neko probao

Vremenom se kabal pohabao.
Zakači fotografiju tog uređaja pa će ga neko prepoznati.

Evo slike oglasa sa KP

Prilozi

• Screenshot_2024-07-20-16-53-48-571_com.kupujemprodajem.android.jpg
    Screenshot_2024-07-20-16-53-48-571_com.kupujemprodajem.android.jpg
    82.1 KB · Pregleda: 62
Pisao sam ja par strana u nazad o bas tom uredjaju. Mozes ih naci za ispod 20$ ako te ne mrzi da sacekas 20ak dana.

Pisao sam ja par strana u nazad o bas tom uredjaju. Mozes ih naci za ispod 20$ ako te ne mrzi da sacekas 20ak dana.
Kupio sam uređaj sa slike za Astru K ali ili ja ne znam da povežem ili taj uređaj ne radi na mom autu . Utaknem ga u USB od auta , zasvetli , na displeju auta ga vidi kao smartbox kliknem da poveže , traži da potvrdi, uradim to , krene da vrti i posle nekog vremena samo izbaci da nije povezao i da probam ponovo . Izbrisao sam sa auta sve uređaje za povezivanje,ostavio samo smartbox i opet ništa . Telefon povežem sa smartboxom ali auto i smartbox nikako .

Da li imaš neki drugi automobil na kome možeš samo da proveriš ispravnost uređaja?

Koliko god sam tih uređaja video, povezivanje je bilo straightforward, osim kada je uređaj neispravan.
Prelistaj uputstvo, možda ima neka glupa kvaka.

Da li imaš neki drugi automobil na kome možeš samo da proveriš ispravnost uređaja?

Koliko god sam tih uređaja video, povezivanje je bilo straightforward, osim kada je uređaj neispravan.
Prelistaj uputstvo, možda ima neka glupa kvaka.
Jedino da proverim kod mene u firmi , imamo neki noviji Rapid , možda ima android auto.

Kupio sam uređaj sa slike za Astru K ali ili ja ne znam da povežem ili taj uređaj ne radi na mom autu . Utaknem ga u USB od auta , zasvetli , na displeju auta ga vidi kao smartbox kliknem da poveže , traži da potvrdi, uradim to , krene da vrti i posle nekog vremena samo izbaci da nije povezao i da probam ponovo . Izbrisao sam sa auta sve uređaje za povezivanje,ostavio samo smartbox i opet ništa . Telefon povežem sa smartboxom ali auto i smartbox nikako .
Povezes prvo auto sa telefonom preko bluetootha.

Zatim povezes telefon sa adapterom preko bluetootha. Bluetooth se koristi za inicijalno povezivanje a veza je preko wifia koji mora biti upaljen na telefonu.

Wifi a i mobilni podaci jer nisam siguran da mogu offline mape preko android auta.

Definitivno ne radi na astri . Sve je povezano kako treba i samo vrti kako traži android auto i ništa

Ne povezujes se preko wifia, nego preko bluetootha. Wifi mora da bude upaljen jer preko njega ide konekcija i prenos podataka.

Izbrisi smartbox iz liste zapamcenih mreza wifi na telefonu, izbrisi blutooth konekciju za smartbox i telefon iz liste zapamcenih na kolima i telefonu.

Povezes samo telefon i auto bluetoothom prvo. Zatim bluetoothom povezes telefon i smartbox i posle sve sam radi. Inicijalno povezivanje traje duze. Sve odobris sto ti trazi contacts permission itd...

Ako svracas do beograda javi se namesta se za 2 minuta.

Hoce da zeza ako je auto ostao zakačen preko bt, proveri to. Telefon preko bt treba da bude zakačen za adapter, a ne za automobil.

Ne povezujes se preko wifia, nego preko bluetootha. Wifi mora da bude upaljen jer preko njega ide konekcija i prenos podataka.

Android Auto uvek drži BT + USB/Wi-Fi.

Dok mi je povezan AA, bez obzira da li na kabal ili na Wi-Fi, ako isključim BT na telefonu, za nekoliko sekundi se sam uključi i rekonektuje se na uređaj na kome postoji USB ili Wi-Fi konekcija.

Imam problema sa Android Auto, javlja mi "searching for gps" konstantno. Proguglah malo, rješenje je da se aplikaciji maps zabrani ulazak u deep sleep i da se istoj omogući pristup lokaciji non stop. Međutim, kod mene to ne pomaže. Sa S22 Ultra i S24 Ultra nisam imao problema, na A55 pravi ovaj problem. Imao neko sličnih problema?

Nisam potpuno razumeo...

...mapa na telefonu ima lokaciju i pristup GPS-u pre nego se zakačiš na AA, a onda kada se zakačiš AA, na ekranu multimedije više nema lokacije?

...ili se kačiš na AA pre nego pokreneš mape (bilo koje), pa onda dok je zakačen na AA neće da nađe lokaciju?

Da li si probao neke druge mape koje rade na AA?

Da, GPS na mediji nije problem jer preinstalirane IGO mape rade bez greške, neki je problem na relaciji A55 - Android multimedia. Problem sa riješio prekjuče tako što sam obrisao keš u MAPS aplikaciji na telefonu, radilo je sve kako treba do jutros kad sam opet dobio "searching for gps", baš čudno...

Nisam našao ništa pametno na kupujem prodajem,
a naletim na WirelessAndroidAutoDongle projekat za raspberry, https://github.com/nisargjhaveri/WirelessAndroidAutoDongle,
danas otišao da kupim Zero 2 W ( pri povratku me udari kamion odpozadi i sad moram da popravljam gepek :) ),
povežem i radi, ali na žalost jako loše.
Vidi se da nešto nije u redu u protoku, mape same za sebe još i nekako, ali ako se pusti muzika sve uspori, i na kraju ako neko pozove ugasi se AA i maltene neće više da se poveže.
Probao sam još dva telefona, jako slično, nije do toga.
Ono na šta najviše sumnjam je kombinacija bluetooth i 2.4ghz mreže, ovo mi je problem i sa zvučnikom koji kada koristim protok na 2.4g bude baš baš loš.
Probao sam kanal 1, 6, 11 i isto je.
Po utiscima ostalih, nekome isto pravi probleme, a nekome radi extra, nije slučaj kod mene.
Ovaj Zero na žalost nema 5ghz adapter, pa ne mogu da probam da li je do toga. Sad vidim da je Pi 3 A+ na akciji, žao mi je što nisam njega uzeo pa da probam i sa 5ghz.
Ako neko ima a blizu je Borče možemo da probamo i eksperimentišemo, neka se javi.

A i inače ko ima Raspberry Zero W, Zero 2 W, 3 A+ ili 4 može sam da proba, jako je jednostavno, 10 minuta posla. Pa ko proba neka javi.

Da, GPS na mediji nije problem jer preinstalirane IGO mape rade bez greške, neki je problem na relaciji A55 - Android multimedia. Problem sa riješio prekjuče tako što sam obrisao keš u MAPS aplikaciji na telefonu, radilo je sve kako treba do jutros kad sam opet dobio "searching for gps", baš čudno...
Meni se to desavalo i ludeo sam. Pokusavao sam sve i svasta. Sada mi to ne izlazi ali iz nekog razloga nekada mi navigacija ne provaljuje da se krecem. Retko ali desi se. Resenje mi je da otkljucam fon i da google maps bude aktivan. Nesto je do aplikacije.
Astra K je u pitanju, isti sam problem imao i na kablu i sa adapterom. Vec duze vremena koristim mi beta verzije AA i stvarno se proredilo ali nije nestalo skroz.

Nestao je problem kod mene posle zadnjeg update-a na A55. Dešava se ponekad da zeza signal na 5-6 sekundi ali sad je stvarno vrlo rijetko.

Ne mozes to sa fabrickom multimedijom

PJ ima fabricki AA, samo je uzeo wireless dongle(da ne mora na kabl). Dongle ne mozes da koristis ako nemas fabricki AA.
Ja nemam na fabričkom AA, mape prikazuje samo glavne puteve i autoputeve, update-a mapa nema, pa da pitam da li mogu uzeti neki Bluetooth ili Wireless kako bi dobio najviše navigaciju na fabričkom displej u?

Android Auto tj. Google Assistant i dalje ne podržavaju srpski, ili ja ne vidim dobro?
Super ideja da se ne gleda i petlja po ekranu, ali džaba kada on ne razume nazive ulica koje želim da nađem.

Nazad
Vrh Dno