Šta je novo?

Android aplikacije: Vremenska prognoza

Bench admin

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
619
Android aplikacije: Vremenska prognoza

Tradicija prikazivanja Android aplikacija na našem sajtu se nastavlja sa aplikacijama za vremensku prognozu. Kakvo će vreme biti danas, sutra ili u narednih nedelju dana - verujemo da svako od nas želi da ima te informacije. Smartfon je idealan uređaj na kojem možemo dobiti detaljnu vremensku prognozu u bilo kom trenutku, jer ga uvek nosimo sa sobom kada izađemo van naših domova. Ostaje vam samo da izaberete koja aplikacija za ovu namenu vam najviše odgovara, a mi ćemo vam danas prikazati neke od popularnijih i olakšati vam izbor...

3.jpg

Bilo je vreme kada smo informacije o vremenskoj prognozi mogli da saznamo samo prateći radio ili televizijski program, najčešće u vestima. Kako je vreme proticalo i kako se internet na personalnim računarima omasovljavao, počeli su da se pojavljuju servisi za vremensku prognozu, kojih danas ima popriličan broj. Sa pojavom smart telefona, logičan korak je bio da se ti servisi konvertuju u aplikacije, koje danas koristimo na našim telefonima. Jedna od neizostavnih stvari na početnim ekranima naših smartfona, postala je vremenska prognoza, koja je u većini slučajeva kombinovana sa časovnikom i trenutnim datumom u vidu widget-a. Detaljnije informacije kao što su brzina vetra, pritisak,vlažnost vazduha, vremenski uslovi, minimalne/maksimalne temperature tokom dana je naravno moguće dobiti ulaskom u aplikaciju klikom na određeni deo widget-a. Neke aplikacije daju više informacija, neke manje, dok takođe neke imaju lepši i pregledniji korisnički interfejs i widget, dok druge nisu toliko zanimljive. Mi smo za vas danas izabrali određeni broj aplikacija koje važe za popularnije u ovoj kategoriji, ali na vama ostaje izbor koja će vam se najviše svideti nakon što ih isprobate, mi smo tu samo da vam istaknemo neke od njihovih mogućnosti.

http://mobile.benchmark.rs/softver_za_mobilne_telefone/android_aplikacije_vremenska_prognoza

Jedno pitanje.Imam fabricki instaliranu Accuweather aplikaciju u telefonu,pa sam skinuo i kompletan programcic accuweather for android.Lepo radi ali...u ovom predstavljanju programa accuweather se spominje widget za "naslovni stranu" telefona.

http://img.benchmark.rs/tests/softw..._za_vremensku_prognozu/AccuWeather/Male/7.jpg

Kako da ja taj widget stavim na "desktop"?Ja taj widget uopste ne vidim u opcijama da postoji.Jel se to nesto posebno skida ili ....

Ček, ček. Dugim pritiskom na "naslovnu stranu" :) , dobićeš meni u fazonu Add to Home screen, odakle ćeš izabrati Widgets i u listi widgeta naći accuweather. Ništa komplikovano i ništa se ne skida dodatno.

Jeste,fala,toga se ne bi setio!Pa ja cackam sam program ali tamo toga nema.Fala ti,to je to.

Vrh Dno