Šta je novo?

Android aplikacije: Launcheri - kako promeniti izgled interfejsa telefona

Bench admin

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
619
Android aplikacije: Launcheri - kako promeniti izgled interfejsa telefona

Ako vam ovaj pojam nije poznat, potrudićemo se da vam ukratko objasnimo čemu Launcheri služe. Usled dobro poznate otvorenosti Android operativnog sistema, developerima je omogućena promena grafičkih elemenata unutar samog Android-a. Kao što znate, Android je veoma popularan zbog svog visokog stepena prilagođavanja korisnikovih potreba i njegovih ukusa o dizajnu korisničkog interfejsa. Samim tim, možemo menjati grafičke elemente na početnim ekranima, dodavati razne animacije u tranzicijama ekrana, dodavati stvari koje nam olakšavaju pristup raznim aplikacijama, menjati izgled ikonica - bukvalno je sve dostupno da se promeni. Launcher je deo operativnog sistema koji sve ovo zaokružuje. Na primer, klasični launcher kod Samsung-a je TouchWiz, kod HTC-a je to SenseUI, kod Motorole je to Motoblur, itd...

11.jpg

Ako vam se, na primer, takav izgled korisničkog interfejsa u modelu telefonu ne dopada, ili smatrate da nema dovoljno podešavanja, onda su vam potrebni neki od sledećih posebno napravljenih Launcher-a, koji zamenjuju sistemski. Ne postoji nikakav rizik da oštetite svoj telefon, jer se oni instaliraju kao klasične aplikacije, a uvek se možete vratiti na podrazumevani (stock) Launcher, ukoliko vam se novi Launcher ne dopada. Launcheri koji ćemo vam danas prikazati su besplatni za preuzimanje, ali neki od njih sadrže dodatne elemente koji se plaćaju. Pogledajmo koji izbor imate što se tiče Android Launcher-a.

http://mobile.benchmark.rs/softver_za_mobilne_telefone/android_aplikacije_launcheri/

Vezano za LauncherPro:

Sa druge strane, ne poseduje nikakav izbor menjanja tema dock-a, tako da ste zarobljeni na jednom izgledu. Takođe, ne možete menjati stilove ikonica.

Da li je autor hteo da kaze da nije moguce menjati izgled docka i izgled ikona u docku?

Tek sad vidim da sam trebao da budem dosta precizniji :) . Izmenjen je taj deo.

Dobro je sada. :) Nego, mislim da si trebao da testiras i kako koji Launcher radi tj njegovu brzinu i to navedes u tekstu. To bi dosta znacilo ljudima koji imaju Android telefone nize klase.

Pa razmišljao sam o tome, ali šta vredi kada ja testiram sve to Galaxy S modelom, dok će neko imati HTC Wildfire, a neko Samsung Galaxy S2, svaki sa drugačijom jačinom hardvera i drugom verzijom Androida. Performanse nažalost morate sami da isprobate, pa da vidite koji vam od ovih launchera najviše klizi na vašem telefonu.

Super tekst, pogotovo za Android pocetnike.

Kod mene na Galaxy Tabu je najbrži bio Launcher Pro, volim onu 3D kocku što se vrti. ADW je bio sporiji i prenatrpan je raznoraznim konfiguracijama. TouchWiz onako, socijala. Meni, koji dolazim sa Sense UI, baš socijala. Sad držim GO Launcher, onako, sporiji je od Launcher, povremeno zabada i koči, ali lepo se podešava i jednostavan je za korišćenje. Kad stigne S2 videćemo koliko ću da patim za Sense UI. Gadno je kad se čovek navikne na nešto lepo, ali moram priznati da je Sense UI iz generacije u generaciju sve tromiji, iako je fakat baš eye-candy.

hocu da instaliram Launcher Pro, kad hocu da ga skinem sa marketa u tekstu koji opisuje aplikaciju ima i deo o dozvolama tipa: dozvoli aplikaciji da upisuje na tvoju sd kartici ... ima opcija "troskovi koju mogu biti naplacen" dozvoli aplaikaciju da sama bez tvog znaja poziva i salje smsove. pa me zanima sta to konkreno znaci?

Plaćena verzija ima widget sa kojeg možeš direktno da zoveš ili odlaziš u dialer i widget za sms, sa kojeg možeš da odgovaraš na poruke.

ja sam se istripovao da moze sam da zove tamo neke brojeve ili sta vec. vec imam lose iskustvo sa Vipom po titanju ogomne potrosnje Mb zaveoma kratko vreme bez da sam koristio telefon i da sam znao da se trose Mb.

Steta sto u opisu nike pomenut "Tag Home Launcher". Ja ga koristim na tabletu i bas je jednostavan. Veoma je mali i ima, meni, vaznu opciju a to je fijoka sa aplikacijama koja je podeljena u kategorije. Meni licno smeta sto je kod Androida sve pomesano i programi i igre i podesavanja pa mi se Tag Home bas svidja. Nema nikakvih 3d efekata pa se preporucuje i za slabije uredjaje. Ostali lanceri su mi nekako isti (imam osecaj da sam samo promenio temu) i osim razlicitih efekata nemaju nista razlicito. Svakako preporuka za onoga ko voli jednostavnost.

Ja sam juce na mom Tabletu prestigio 5080 instalirao Tag Home Launcher i mogu vam reci da je extra, tama ono sto mi treba.Najvaznija mi je bila podela po kategorijama radi brzeg koriscenja.Svaka preporuka

Nazad
Vrh Dno