Šta je novo?

Android 6.0 vs IOS 9

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zavisi šta misliš pod boljim i šta želiš i šta ti treba.

Koji je stabilniji, lepši, fluidniji? Sve prednosti i mane istih.

Stabilniji lepši i fluidniji se takođe svodi na lične utiske.
U pitanju su dva različita sistema i filozofije, oba rade odlično.
I ni jedan od njih nije savršen, šta god da ti fanbojevi jedne od strana kažu.

Ako nemaš sopstvenog iskustva i ako te ne preteže ni na jednu stranu tada bacaj novčić i nećeš pogrešiti kako god da padne.
A ako te vuče ka jednoj strani, tada izaberi tu stranu, takođe nećeš napraviti pogrešan izbor šta god izabrao.

Ta dva ne mogu da se porede i uvek ce IOS 9 biti stabilniji, jer se taj sistem koristi u 5-6 telefona istog proizvodjaca, koji razvijaju isti programeri za jednu firmu, dok Android moze bukvalno svako da prepravi za svoj uredjaj kako mu odgovara, a i modela android telefona ima, mislim da je malo reci 100 puta vise, tako da zavisi kako koji proizvodjac optimizuje sistem za svoje telefone....

ios je daleko po stabilan i pomalo bug free, ios je zatvoreni source tako da nije bas za kostimizacija nego kako ti ga apple daje tako ces ga koristiti, dok android mozes da menjas sta ti dusa hoce od ikone do lockscreen i to bez root, dok sa root mozes vise stvari moze da se overklokuje i underklokuje procesor pa vise kostimizacije za bolju anatomuju baterije mozes da menjas softver imas celi forum za to Xda.com

dok kaj ios mora da se priceka JB pa tako da napravis neku izmenu :)

Stabilniji lepši i fluidniji se takođe svodi na lične utiske.
U pitanju su dva različita sistema i filozofije, oba rade odlično.
I ni jedan od njih nije savršen, šta god da ti fanbojevi jedne od strana kažu.

Ako nemaš sopstvenog iskustva i ako te ne preteže ni na jednu stranu tada bacaj novčić i nećeš pogrešiti kako god da padne.
A ako te vuče ka jednoj strani, tada izaberi tu stranu, takođe nećeš napraviti pogrešan izbor šta god izabrao.

Svaka ti dala za ovaj post! Nista realnije sto se tice teme nisam odavno procitao, tako da...svaka cast.

Ja sam koristio oba sistema, imao sam Android 3-4 godine, sada sa na iOS-u.

Nisam fanboj ni appla ni androida pa cu ti reci moje licne utiske.

Android telefoni sa slabijim hardverom umeju da zalaguju sa vremena na vreme, i kolicina tog laga zavisi od proizvodjaca do proizvodjaca. Kod flagship telefona toga ne bi trebalo da bude, e sad, koliko cujem Samsung i dalje nije sredio svoj touchwiz pa on verovatno cesce stuca (mada pretpostavljam da S6 radi bez ikakvih stucanja, ili Note 5), dok na primer, ja sam koristio Sony Z1 poslednje 2 godine pre iPhona-a sada, i mogu da kazem da NIKADA nisam imao problema sa lagom ili da nesto baguje, uvek je radio savrseno fluidno, ali uvek. On ima 2 GB rama sto je plus a i Sonijev softwer je laganiji od drugih pa to radi ekstra. Opet kazem ovo je bio flagship, 2 gb rama, pretpostavljam da slabiji Sonijevi modeli umeju da zabodu.

Fluidnost zavisi u velikoj meri od hardvera, ali i softwera tako da ti do zavisi od brenda do brenda i njihove optimizacije. Ima tu mnogo razlicitih proizvodjaca, razlicit hardver, mnogo razlicitog hardvera, sto je neko vec pomenuo, pa to nikada ne moze biti tako optimizovano kao iOS.

Sa druge strane iOS, koristim ga nekoliko meseci intenzivno posto sada imam pored iPada i iPhone, mnogo stvari ima koje me nerviraju i koje su mi nezamislive da ne postoje na njemu u odnosu na Android. Dalje, sa iOS 9.1 sam imao jako cesto stuttering kod animacija kada izlazim ili ulazim u aplikacije i tu sam se poprilicno rezocarao, iako naravno to ne ometa rad, ali vidi se kako secka i to nisam ocekivao od njih. Imaju jak hardver, na svim uredjajima iste generacije imaju isti, i desava se to da secka, dok npr na Z1 to nikada nije bio slucaj.

Sve u svemu, nikakvo poboljsanje nisam uvideo prelaskom na iOS, samo losiji user experience jer mi neke stvari nedostaju sa Androida, jer opet kazem da na proslom teleofnu nisam imamo nikakav lag i sve je radilo super.

Tako da ono, sve se to izjednacilo sada, ne prednjaci Apple vise po toj fluidnosti i lagfree koriscenju kao nekada pa biraj sta ti se vise svidja, android ti je puno otvoreniji i preporucio bih ti da ides na njega, naravno uz neki jak flagship, ali tek sledece godine jer je ove Qualcomm zeznuo stvar sa procesorima pa bih ti preporucio da ovogodisnje preskocis i cekas SD820. :)

IOS mi se ne svidja, što nemože da se prebacuje multimedijalni sadržaj i mnogo je brate zatvoreniji od Androida. Pre nekog vremena sam probao da koristim iphone 5 IOS 8 i nakon 15 dana sam ga promenio. Nije mi se svidelo i to što nema Srbije to jest Srpskog jezika, pa dok se snadjem na Hrvatskom sa onim njihovim mesecima, prodje čitav vek. Kontam da sam mogao da ga koristim na English, ali neću da koristim na tudjem jeziku iz inata. :D Ako sam nešto kupio u Srbiji hoću da koristim na Srpskom. Ali to je manje više nebitan problem, nemam ništa protiv IOS-a, čak mi se svidja izgled, samo to što je zavistan od PC-a. Primer kad hoću da ubacujem neke pesme od drugova, nemogu jer nemože da prima putem Bluetooth-a.

Mogao bi možda, onako iz inata, da naučiš barem neke osnovne stvari iz pravopisa srpskog jezika.

Да ли је могуће да се и даље пребацују песме преко "блути тутија"? :D

Ta dva ne mogu da se porede i uvek ce IOS 9 biti stabilniji, jer se taj sistem koristi u 5-6 telefona istog proizvodjaca, koji razvijaju isti programeri za jednu firmu, dok Android moze bukvalno svako da prepravi za svoj uredjaj kako mu odgovara, a i modela android telefona ima, mislim da je malo reci 100 puta vise, tako da zavisi kako koji proizvodjac optimizuje sistem za svoje telefone....

greška.
nemoj da porediš android sa windowsom.

svaki telefon (a ne proizvođač) ima android sistem prilagođen samo sebi. Da je tako kako ti pričaš, svi bi mogli da uzmu sistem od nexus-a i instaliraju ga na svoj model.
To što OEM-ovi ne optimizuju svoje telefone/sisteme kako treba, to je druga priča.

greška.
nemoj da porediš android sa windowsom.

svaki telefon (a ne proizvođač) ima android sistem prilagođen samo sebi. Da je tako kako ti pričaš, svi bi mogli da uzmu sistem od nexus-a i instaliraju ga na svoj model.
To što OEM-ovi ne optimizuju svoje telefone/sisteme kako treba, to je druga priča.

Delim tvoje mišljenje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno