Šta je novo?

Android 2.3 MID with 8 Inch - pomoc!

ProMaster

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2011
Poena
375
Ljudi, posto hocu da pazarim svoj prvi tablet, a iskreno nisam siguran da li ce mi biti od koristi ili ne. Pa sam imajuci to na umu razmiljao o kupovini ovog:

http://www.chinaewindow.net/android...touch-facebook-office-external-3g-p-2280.html
Znam, svi cete mi reci da je kinesko piiiii , i ja do sad nisam kupi niti telefon niti bilo sta sto je kinesko, sem sijalica za jelku.. :)) salim se, nisam kupovao kinesku tehniku.. Konkretno ovo je za dz, a ako mi ne bude odgovaralo, necu se pojesti mng kao sto bi naprimer za asus transformers... Bacite pogled pa mi recite, ili preporucite neki sa tog sajta ima hrpa uredjaja.. :) Hvala ljudi!!

Baterija ne spada u najbolje. Kazu da je ekran osetljiv u 2 tacke, ali je i dalje resistive, sto nekome smeta, nekome ne. Ne verujem da ce ikada imati port Androida 3.0 ako ti je to bitno.

Sto se ostalog tice, deluje mi generalno OK, ali sacekaj da se javi Igoritza i kaze sta misli o tome, ipak je imao najvise iskustva sa Kinezima. Takodje, koliko bi te ovo zadovoljstvo kostalo isporuceno u Srbiji? Sacekaj sledece odgovore od ljudi koji su se igrali sa narucivanjem. Takodje, sacekaj da ti kaze neko kome je ovaj uredjaj dobro poznat, da li je specifikacija tacna, ili bas i nije. Cesto ovakvi sajtovi umeju da slazu specifikaciju.

Ma ok naravno da cu sacekati, i nisam nista odredjeno nasao.. Hteo sam da uzmem VS 10s, ali on je 400e, aza 100 vise ima transformers koji je bolji i koji bi uzeo bez dileme.. Ali jos uvek nisam siguran da li ce mi odgovarati tablet, pa znas i sam, caskali smo vec... :))

Ma secam se, naravno, ali... VS 10s kosta 42k (u radnji, 33k internet kupovina, mada neko od korisnika je pomenuo da ovo vise ne radi) BEZ 3G modula, 42k (41k preko neta) SA 3G modulom. Najavljena cena za Transformer je 57k za model sa tastaturom, ali bez 3G. Nije bas tolika razlika u ceni. Iskreno, ja bih ipak radije igrao na siguricu, sa garancijom, kao sto je Prestigio 7070c, postoji ovde, 26k, kada bih resio da idem na jeftinu varijantu.

Pa vidis meni je to problem sto sam ja skupio kesh i imam odvojen za to, ali nzm sta da radim jer mi je cim da ne uzmem transformers i da me smori posle mesec dana i da ga bacim u fioku i zaboravim da sam ga ikada kupio, zato sam razmisljao prvo o nekoj jeftinijoj varijanti.. Konkretno sad mi jedan lik nudi Toshiba Folio 100, nov za 220e... Nzm sta da radim... :/

Nije najbolji model, ali za ove pare je odlicna kupovina. Posebno ako se ne plasis da ga rootujes i stavis custom rom (ima svoju sekciju na XDA).

Pa vec sam radio to, tako da mi nije cim.. Samo da li ce moci Android HC, pretpostavljam da moze? A i verujem da ce izaci rom za njega, cim ima svoju sekciju...

Na ovo moze da se da samo odgovor "verovatno". Ali niko ne moze da garantuje.

Pa vec sam radio to, tako da mi nije cim.. Samo da li ce moci Android HC, pretpostavljam da moze? A i verujem da ce izaci rom za njega, cim ima svoju sekciju...
Ako ga bude za taj uredjaj naravno da ce moci , a dali ce da ga bude rece ti covek vec niko ne moze da vidi u pasulj...

Glavna stvar koju tablet mora da ispunjava da bi bio upotrebljiv jeste odziv ekrana na komande. Ako je odziv dobar, koriscenje tableta ce biti udobno i prijatno, naravno uz uslov da i softver normalno funkcionise. A to je kod rezistivnih ekrana lutrija, narocito kod modela za koji nemas konkretnu preporuku od nekoga ko ga je koristio. Isprobavao sam i koristio razlicite uredjaje sa kapacitativnim i rezistivnim ekranima, i zakljucak je da i rezistivni mogu da ponude prihvatljivo iskustvo, uz malo privikavanja, ali pod uslovom da su ujednaceno precizni po celoj povrsini.

Imao sam npr. nekoliko dana na testu jedan Prestigio tablet od 8" koji je po kvalitetu izrade bio odlican, a sam hardver je obezbedjivao brz rad. Medjutim, ekran je bio toliko neprecizan da je to dovodilo do nervnog sloma kod svakog koriscenja, a i prosto kucanje linkova u browseru je bilo vrlo tesko izvodljivo. Ekran je kod ovog uredjaja rezistivan, ali to nije bilo problem, problem je sto ne nekim delovima ekrana nije bio precizan, bez obzira na kalibraciju. Jednostavno, preciznost i dobar odziv ekrana, plus dobar hardver i ispoliran softver cine dobar tablet. Ako bilo sta od ovoga nije dobro, iskustvo koriscenja tableta postaje frustrirajuci horor. Zato je najbolje kupovati provereno, posto cena ne mora da znaci nista.

Prestigio tablet od 8" koji je po kvalitetu izrade bio odlican, a sam hardver je obezbedjivao brz rad. Medjutim, ekran je bio toliko neprecizan da je to dovodilo do nervnog sloma kod svakog koriscenja, a i prosto kucanje linkova u browseru je bilo vrlo tesko izvodljivo.

Ako misliš na PMP3084B (a nema koji drugi a da je 8,4") preciznost TouchScreena istog je popravljena najnovijim fw...

Ako misliš na PMP3084B (a nema koji drugi a da je 8,4") preciznost TouchScreena istog je popravljena najnovijim fw...

Na taj sam mislio, nisam imao vremena da kopam po netu tacan naziv modela. Ako je to ispravljeno, za taj tablet mogu da dam sve preporuke. Jedino nisam proverio trajanje baterije, inace je odlican, kvalitet izrade je prilicno dobar, fino radi, uz njega se dobija lepa futrola od vestacke koze, sve u svemu, utisci su (osim preciznosti ekrana koja je tada bila veliki problem) odlicni, a narocito za taj novac - oko 160 evra.

Baterija je skoro najbolja u klasi, 4000 mAh, preko 6h rada...

Nazad
Vrh Dno