Šta je novo?

AN7-odlican overkloker!!!

A ti mislis da sam JA Intelovac? Bas me .. Sada imam intela, do pre dva meseca xp1700, a kad padnu cene, a64. Pusti te price, nisam zapoceo derbi, vec sam izneo misljenje sta sa cim smisleno porediti.
A slicicu sandre sam video i zacudilo me da pored tvoje makine ostalo sve inteli? TO sam komentarisao
A prazne price o "optimizovanim performansama " i "bolje iskoriscava :) " ostavi za neki casopis. To su nemerljive (i neuporedive) stvari kao i razni "filinzi".. :)

Vise me zanima magistrala, BH-5 i setovanja, nego prica o ... koju si spomenuo.
A to je vec druga prica, oko modela ploca, napona, verzije chipseta...zar ne?
Pozdrav!

Usput, rezultat je na 250 Mhz FSB na CL2 2-2-11 greskom sam napisao da je 2.5-3-3-11, memorija se na tom FSB-u potpuno isto ponasa i na CAS2 i na CAS2.5.
Problem koji se javlja je verovatno u interferenciji sa plocom, jer jednostavno to je DDR333 modul koji je nafuran na DDR500 ! Slican problem sa istim modulima imao sam na nF7-S koji je radio na 255 Mhz, sa Samsungovim memorijskim modulima DDR400, a sa ovim WinBond je isao do nekih 245, mada je ovaj AN7 uspeva da ih potera na cak 250 Mhz na Bartonu-M, sa uklucenim Command Per Clock, i na 247 Mhz sa Tbredom B 1700+, koji kosta 50 evra ako je extra primerak.
Command Per Clock nesto vise smara memoriju, a TBred za blagu nijansu drcnije radi sa memorijom od Bartona, pa je limit 251 Mhz sa TBredom i iskljucenim Command Per Clock. Kod AN7 CPC se iskljucuje samo editovanje PCR registra, posto takva opcija ne postoji u BIOS-u. CPU Interface nema nikakvu funkciju kada je uboden TBred, a kada je Barton uboden, i kada se iskljuci CPU interface, memorijski protok se prilicno sroza, mada to pomaze u podizanju magistrale. Ipak na AN7, 250 Mhz FSB postignut je uz ukljucen CPU interface na mobilnom Bartonu i 247 Mhz na TBredu.
Ako neko ima neki ekstra brz, "visokofrekventni" memorijski modul, mogao bi da donese pa da probamo da probijemo nove limite za ovu plocu.
Mozda ce onda CAR da uzme AN7 :d

Vladd je napisao(la):
BH-5 su odlicni cipovi a 250 MHz sa setovanjima 2,2,2,11 je SVETSKI rezultat.
Voleo bh da postujes neku slicicu. Zanima me sto je "zastao" na 250.
Ja sa Corsom 3200 ne mogu da predjem 243 sa setovanjima 2,2,2,6. Sa OCZ ide i vise, tako da je bas memorija limiter.
Neki su uspeli da izvuku i 259 Mhz sa CAS2 2-2-11, mislim da je Corsair memorija, ploca DFI Lanparti Infiniti II nForce2 400 Ultra, a CPU mobilni Barton.
Izvesni Mongoled izvukao je 259 Mhz sa XMS3200 LL v1.1, s' tim sto DFI daje do 1.9v za cipset i do 3.3v za RAM.

Ipak je ploca igrac.

Imam OCZ pc4000, ali su labava setovanja, i napon limitiran na 3v. Mada joj je difolt 250MHz, mozemo da mucimo plocu, pa da je zavalis Caru :d

Vladd je napisao(la):
BH-5 su odlicni cipovi a 250 MHz sa setovanjima 2,2,2,11 je SVETSKI rezultat.
Voleo bh da postujes neku slicicu. Zanima me sto je "zastao" na 250.
Ja sa Corsom 3200 ne mogu da predjem 243 sa setovanjima 2,2,2,6. Sa OCZ ide i vise, tako da je bas memorija limiter.
Hoces da vidis jedan SVETSKI rezultat... a uz to i potkrepljen slicicom? ;)

Evo, gledaj... Corsair PC3200C2 (ne LL)... BH-6 cipovi ;)
Moze i DC ovako, ali ne za sve testove... ali preko bas i zapinje. Jedan modul hoce i do 255 sa 11-2-2-2, ali drugi zeza, i muci se i sa 250 MHz.

P.S. Dosad sam video samo *jedan* bolji od ovog... ;) :D

Prilozi

• Cors.png
    Cors.png
    13 KB · Pregleda: 87
drfedja je napisao(la):
Neki su uspeli da izvuku i 259 Mhz sa CAS2 2-2-11, mislim da je Corsair memorija, ploca DFI Lanparti Infiniti II nForce2 400 Ultra, a CPU mobilni Barton.
Izvesni Mongoled izvukao je 259 Mhz sa XMS3200 LL v1.1, s' tim sto DFI daje do 1.9v za cipset i do 3.3v za RAM.
Ako pricamo o BH-5 cipovima, uopsteno (dakle, ne drzimo se striktno Corsair PC3200LL-ova)... izvlaceno je mnogo, mnooooogo vise iz njih.

Recimo, onaj neverovatan skor od 302 MHz, na NF7-S... uz pomoc Winbond-a BH-5. Pa onaj Lastviking, 296 MHz u Single Channel-u, i 291 MHz u DC-u... isto BH-5, i to Kingston HyperX PC3200.

Naravno, ovo nije 11-2-2-2... ali, nekih 270 MHz sa 11-2-2-2 sa takvim modulima moze k'o od sale da se izvuce.

Zaista, kada se nabode primerak, i sve to "napuni" odgovarajucom voltazom, cuda se desavaju... ;)

Poslednja izmena:
drfedja je napisao(la):
Usput, rezultat je na 250 Mhz FSB na CL2 2-2-11 greskom sam napisao da je 2.5-3-3-11, memorija se na tom FSB-u potpuno isto ponasa i na CAS2 i na CAS2.5.
Da, skor ti je za nijansu slabiji od mog, postignutog sa 250 MHz i 11-2-2-2... zato sam i posumnjao da si to postigao sa 11-3-3-2.5 ;)
drfedja je napisao(la):
Ako neko ima neki ekstra brz, "visokofrekventni" memorijski modul, mogao bi da donese pa da probamo da probijemo nove limite za ovu plocu.
Uradi tako. Uzmi neki DDR500, DDR533 ili sta vec (ma nesto sto se odaziva sa DDR5xx !! :d)... pa isprobaj plocu. Gre'ota da ne znas koliko moze.

Meni je zao sto tako nisam uradio sa onom mojom pokojnicom... samo sam je isprobavao onako skroz fabricku, kakva je sad i tvoja. I kao takva, mogla je da digne Win na 260 MHz, a vrti Prime na 255 MHz, u DC-u. Sve to uz pomoc A-DATA DDR500 modula.

Vladd je napisao(la):
A za AMD su hijeroglifi, sta li :p ? A Sandra svaki put slaze kad meri nepovoljno za AMD. Pa napravite AMANDU :D da vam pokazuje cuda, kako je dobar proc, kako ste ga dobro naprzili....
Na kraju ce biti "Za FORUM garancija ne vazi" :d

A FC samo klizi ne svopuje ni na pocetku ni na kraju, i ne treba mu giga rama ,)

Tebe bas muci ovo vreme :d :-devil-: . Sandra lupeta , a Amandu cu da nabavim za sebe...da mi pokaze neka cuda-mxxa :D . Sto se tice procesora glupo je bilo sta pricati zna se ko je tata ;) (tesko bih podneo da me dere proc. jeftiniji 4x) :p , a FC klizi kada ga igras u 1024x768 na high setovanjima to se slazem ali 1152x864 ultra- mora malo da svopuje na pocetku pa sta god da imas ako je samo 512mb rama.

Oko ove cele price sa kingstonima. Ja imam ddr370 HyperX module. Kako da vidim da li su bh5 ili bh6 ili sta jos mogu da budu. Neko mi je rekao da ako pise A001 na modulu da su onda bh6, ako se dobro secam? I kakvi su ovi bh6, za bh5 sam se nacitao :) ? Ja ih doduse drzim na 200, jer me ova moja stara nf7 v1.2 koci, a nisam imao zivaca da je saram...

CAR je napisao(la):
Hoces da vidis jedan SVETSKI rezultat... a uz to i potkrepljen slicicom? ;)

P.S. Dosad sam video samo *jedan* bolji od ovog... ;) :D

Znao sam da si CAR. ;)
Sa BH-5 je kako ti se "zalomi". Nije bilo izbora oko memorije. Stigla samo tri para, a jedan scepao onaj sto cu da ga cinkam za Amandu kod Bojane :d

Mada sam i ja skrtica kad treba odsrafiti napon. Cors nije video preko 2,7V. nervira me sto se greje. Sad se i Prehot greje, sve se greje... a ja moram neke druge poslove da zavrsim... :S:

Bad MF je napisao(la):
Oko ove cele price sa kingstonima. Ja imam ddr370 HyperX module. Kako da vidim da li su bh5 ili bh6 ili sta jos mogu da budu. Neko mi je rekao da ako pise A001 na modulu da su onda bh6, ako se dobro secam?
A? :D

Kakvi A001, kakvi bakraci... svuci mu hladnjake, pa vidi. Ima da pise BH-5 il' ima da pise BH-6... ili' sta vec ;)

Bad MF je napisao(la):
I kakvi su ovi bh6, za bh5 sam se nacitao :) ? Ja ih doduse drzim na 200, jer me ova moja stara nf7 v1.2 koci, a nisam imao zivaca da je saram...
Pa jel' citas ti sta se pise ovde? :D

Moji BH-6 su razbijaci... ali bas pravi...

Vladd je napisao(la):
Znao sam da si CAR. ;)
Sa BH-5 je kako ti se "zalomi". Nije bilo izbora oko memorije. Stigla samo tri para, a jedan scepao onaj sto cu da ga cinkam za Amandu kod Bojane :d
BH-5 bi trebalo da su jos bolji. Naravno. Uostalom, dokazani su bre, toiliko puta su neke sumanute frekvencije izvukli, da vise nema sta da se prica ;)

Medjutim, moze i tu da bude "krsheva"... npr, jedan Cors-ov PC3500 koji sam ubo u masinu. Ma kakvi, to nije htelo ni da udje u Win na 250 MHz sa najostrijim setovanjima (iako je butovao takodje na 275 MHz, k'o i ova dva)... tek sa nekih 240 je moglo. Bio je jos i gori od ovog mog losijeg PC3200, koji, BTW, prolazi MemTest na 250 MHz sa 11-2-2-2 preko 9 sati.

Vladd je napisao(la):
Mada sam i ja skrtica kad treba odsrafiti napon. Cors nije video preko 2,7V. nervira me sto se greje. Sad se i Prehot greje, sve se greje... a ja moram neke druge poslove da zavrsim... :S:
A, pa to ti ne valja ;)

Bez 3V na Cors-u necemo ni da pricamo...
Stavi mu neku osmicu, da duva po njemu... i raspali! ;)

Radeon, prehot, i jos Cors na 3V. Pa ne treba mi neonka :D

Nista ne radim dok ne skockam vodenjaka, a onda :exploder:

Vladd je napisao(la):
Radeon, prehot, i jos Cors na 3V. Pa ne treba mi neonka :D
nVidia, AMD... i Cors na 3V. Ladno k'o spricer! ;)

P.S. E da, imam i neonku! :D

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
Da, skor ti je za nijansu slabiji od mog, postignutog sa 250 MHz i 11-2-2-2... zato sam i posumnjao da si to postigao sa 11-3-3-2.5 ;)

Uradi tako. Uzmi neki DDR500, DDR533 ili sta vec (ma nesto sto se odaziva sa DDR5xx !! :d)... pa isprobaj plocu. Gre'ota da ne znas koliko moze.

Meni je zao sto tako nisam uradio sa onom mojom pokojnicom... samo sam je isprobavao onako skroz fabricku, kakva je sad i tvoja. I kao takva, mogla je da digne Win na 260 MHz, a vrti Prime na 255 MHz, u DC-u. Sve to uz pomoc A-DATA DDR500 modula.
Rezultat je na CAS2 2-2-11, ali moram da naglasim da VDD stoji na 1.6V. Ne znam na kojoj je tebi voltazi radio Abit.
Usput, testirao sam oba modula posebno....
HyperX 370, radi do 250 Mhz nebitna su setovanja, HyperX 333 radi do 253 Mhz, na CL2.5 2-2-11
U Dual Chanell modu rade na CL2 2-2-11 prilicno nestabilno, CL2.5 malo stabilnije. :d
Treba mi DDR5xx da vidimo sta moze ploca!

CAR je napisao(la):
nVidia, AMD... i Cors na 3V. Ladno k'o spricer! ;)

P.S. E da, imam i neonku! :D

JESTE, i ploca ti "ladna". :crash:

Uzeo sam klimu, pa ne moze sve po kuci da ladi :D

drfedja je napisao(la):
Treba mi DDR5xx da vidimo sta moze ploca!

Ja ti ponudio OCZ PC4000 Gold, a ti nista :test:

P.S. Istina ne sme preko 3V, ali... :)

Poslednja izmena:
Pa ajd' da probamo, da li ce da potera preko 250 Mhz !?

drfedja je napisao(la):
Rezultat je na CAS2 2-2-11, ali moram da naglasim da VDD stoji na 1.6V. Ne znam na kojoj je tebi voltazi radio Abit.

Maximalno iz biosa sto je moglo, a to je bilo 1.7V. Na unimeru provereno, iznosilo je 1.74V... tacno.
drfedja je napisao(la):
Usput, testirao sam oba modula posebno....
HyperX 370, radi do 250 Mhz nebitna su setovanja, HyperX 333 radi do 253 Mhz, na CL2.5 2-2-11

Cekaj... DDR370, "samo" do 250? I ni korak dalje?!

Ovi moji su cudni, kao da su pravljeni *iskljucivo* za najostrije tajminge... kad sam pokusao neke sulude labave, tipa 11-4-4-2.5 (da vidim do koje magistrale mogu da rade stabilno), izbacivao je greske MemTest... medjutim, kada sam probao tu istu magistralu sa 11-2-2-2, sve je radilo k'o podmazano! :)
drfedja je napisao(la):
U Dual Chanell modu rade na CL2 2-2-11 prilicno nestabilno, CL2.5 malo stabilnije. :d
Da, DC 'oce da *****ava, cak i kada su oba modula sposobna za rad na istoj frekvenciji uz istovetna setovanja. Nije prvi put da se tako nesto desava, i ja sam imao istih problema.

Vladd je napisao(la):
JESTE, i ploca ti "ladna". :crash:
I sta bi na kraju za tu plocu? Ubi li je ti skroz... ili opravi?

CAR je napisao(la):
Da, DC 'oce da *****ava, cak i kada su oba modula sposobna za rad na istoj frekvenciji uz istovetna setovanja. Nije prvi put da se tako nesto desava, i ja sam imao istih problema.
Ma nije problem sa DC-om, nego HyperX 333 radi na CL2.5 na 250 Mhz, a HyperX 370 radi na najostrijim, ali nece na preko 250 i to kad ih probam odvojeno. A zajedno pokupe lose osobine pa rade do 247. Moze da se digne sistem na 247 CL2 i da se odradi koji test, ali nije stabilno. Treba tu bolja i brza memorija.

Vladd je napisao(la):
Nasao sam tranzistor, jos samo kolce i :wave:

A meni 20cm zice iza ploce neces da "zavaris" :smackbum: :d .

Milan je napisao(la):
A meni 20cm zice iza ploce neces da "zavaris" :smackbum: :d .

Znaci da nabavljam 2 kompleta za popravku :p . VAZI :D

A ti RADI, pusti sad internet, da te ne izbace, praktikantu jedan ;)

Vladd je napisao(la):
Nasao sam tranzistor, jos samo kolce i :wave:
Aaaaa, znaci jos nije SKROZ mrtva :D:D

Sumnjiv si mi bio, i to bas sumnjiv, u nekih par prethodnih postova... vec sam pomislio na najgore :)

CAR je napisao(la):
"Repair Kit"... X2 ;) :d:d

Sinoc uradjeno-by Vladd , Vmem 3.1v sa 2.95v koliko je bilo. Sa 227mhz cas 2.2.2.11 na 239 sa istim setovanjima-mem test prolazi 3 puta vise me je mrzelo. Inace mod se uopste ne vidi!

Pz.

Pa cinkaj vec jednom,inace..........Marija Marija.......

Pozdrav za novog clana :wave: , uzdanicu italijanske kuhinje ;)

Milan je napisao(la):
Sinoc uradjeno-by Vladd , Vmem 3.1v sa 2.95v koliko je bilo. Sa 227mhz cas 2.2.2.11 na 239 sa istim setovanjima-mem test prolazi 3 puta vise me je mrzelo. Inace mod se uopste ne vidi!

Pz.
239 MHz... auuuu bre, kakve su vam to ploce... ili memorije... :d:d

Vrh Dno