Kakve to sad ima veze? Im'o i ja nekad 255 iz zezanja, gurao do 275... ima i LastViking 296, pa opet to nema veze sa ovim Fedjinim.M3 je napisao(la):Ja sam sa mojom plocom Epox 8RDA+ dostigao FSB do 247
Pozdrav...
Ups... mora da je greska clock generatora, stavio sam mu 247 :dCAR je napisao(la):Kakve to sad ima veze? Im'o i ja nekad 255 iz zezanja, gurao do 275... ima i LastViking 296, pa opet to nema veze sa ovim Fedjinim.
Poenta je da je to uradjeno sa AN7 plocom, za koju se i nisam nagledao FSB-ova preko 220 MHz. Dakle, Fedja nabo dobru plocu!
P.S. Fedja, 247? Pa na shotu CPU-Z ocitava ravno "246.00" :d:d:d
Ma kakav modovani BIOS, primerak ploce je do j@j@ ! ,) :dVojkan je napisao(la):Tipujem da je ovde tajna u modovanom BIOSu, neka me drfedja ispravi ako grešim![]()
violinista je napisao(la):Posto trenutno radim za racunarom koji ima tu plocu, a da ne startujem novi thread, pitam Vas: koji min. napon moze da se stavi, a da proc. (xp 2600+) radi stabilno? To bih uradio, naravno, zbog smanjenja temperature (trenutno je 1.55, jel moze manje?). Ili moram da testiram...
Napomena: Za komp nije potreban oc. Dakle bitno mi je da radi stabilno i da ne dize temperaturu (da ne "baca ulje na masu" :d )
drfedja je napisao(la):Post je offtopic, ali ajd. da ti odgovorim. Prvo, sto zavisi, a to je kakav je CPU, t.j. primerak. Sto je bolji "overkloker", to ce ti raditi na nizem naponu. Neki procesori, kao na primer 1700+ DLT3C (1.5v), ili Barton - M (1.45v) su ekstremno dobri overklokeri, pa im je i default napon spusten da se ne bi grejali.
Ako je Barton 2600+ na 1.9 Ghz, radni napon bi mogao da se spusti na 1.5-1.55v. Ako je TBred 2600+ na 2.13 Ghz, onda ne mozes mnogo da uradis sa spustanjem napona.
Ma, dzaba svi biosi, ako ploca nije dovoljno dobra. A u ovom slucaju, ploca jeste dobra, i moze da izvuce 250 MHz.Vojkan je napisao(la):Tipujem da je ovde tajna u modovanom BIOSu, neka me drfedja ispravi ako grešim![]()
drfedja je napisao(la):Ups... mora da je greska clock generatora, stavio sam mu 247 :d
Evo ispravke, ovo je doduse sa mobilnim Bartonom, koji mi je posudio kolega Mellow sa foruma.
Usput, da naglasim memorije su DDR333 HyperX CL2...
Pa sta je trebalo da uradi, da stavi recimo moj skor sa Paradigminog sajta :d, pa da ima manje?Vladd je napisao(la):Molim te objasni mi mem protok, sto si u sve ostale kucice stavio neke intele. Jel to neka "terapija". :d :wall:
Mogai si i celera na 733 ili PII, bilo bi ti jos lepse.
Mislim ne vidim 875 ili slicno sa malenih 5000, ili te to frustrira:d
Ih, a kakvu tek razliku pravi na 250 MHz, sa sve 11-2-2-2...Vladd je napisao(la):Samo sto je Corsair na 6222 pravi cudo u Aidi, iako je na 200MHz. Na 230 je jos veca razlika...
CAR je napisao(la):Ma, dzaba svi biosi, ako ploca nije dovoljno dobra. A u ovom slucaju, ploca jeste dobra, i moze da izvuce 250 MHz.
Mislim, sta, sad ce Fedja da posalje mitnicku taj gistro extra bios... i onda ce i ovaj pacer da izvuce 250 MHz iz zezanja? Ma daaaa... :d:d
Vladd je napisao(la):Molim te objasni mi mem protok, sto si u sve ostale kucice stavio neke intele. Jel to neka "terapija". :d :wall:
Mogai si i celera na 733 ili PII, bilo bi ti jos lepse.
Mislim ne vidim 875 ili slicno sa malenih 5000, ili te to frustrira:d
Pa i nije ti neki rezultat s' obzirom da je 875p Canterwood chipset... :dVladd je napisao(la):Ovo je IC7 sa preshotom na difoltu.
Ne razumem sto merite memoriju![]()
drfedja je napisao(la):Pa i nije ti neki rezultat s' obzirom da je 875p Canterwood chipset... :d
Uporedi sebe sa recimo Athlon FX-om S939, na istom taktu .
Milan je napisao(la):E sto volim te "cifre" za Intel. Ako bi realna razlika bila kao sto Sandra kaze za mem. protok to bi znacilo da FarCry manje svopuje na Intel masini sa 512rama i recimo 3ghz za proc. nego na NF2 512mb i XP na 2ghz? (e to je razlika) :d
drfedja je napisao(la):Ah da, zaboravi da naglasim, sada Masina odradjuje prilican broj testova na 250 Mhz FSB-u, na CL2 2-2-11, ali vec na 251 nece da dize sistem, t.j. windows puca bez obzira koja su memorijska setovanja. To je sve postignuto sa NBVDD 1.6v, sto inicira na to da je ipak primerak ploce extra kvaliteta. Limit DDR333 HyperX modula je definitivno otkriven, pa ostaje da se vidi kako ce se ponasati neka brza memorija.
HyperX-ovi su 333 sa Winbond BH-5(odlican modul) i 370 dvostrani sa Kingston, Winbond BH-5 remarkiranim cipovima. Trpe zaista ostra setovanja, ali na visokim radnim frekvencijama postaju problematicni.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari