Šta je novo?

amplitube 2 i kx driveri

VUCKO-91

Slavan
Učlanjen(a)
21.08.2008
Poena
319
instalirao sam amplitube 2 i imam kx drivere, ukljucim bass gitaru u mic ulaz, namestim u programu za kx drivere( u onom delu AC 97) da ukljuci mic ulaz, cuje se gitara ovako na zvucnicima, ali amplitube ne vidi nista! U njemu sam podesio da koristi asio drivere, drugi su mi bili ponudjeni directX, medjutim sa njima pocinje neko pistanje i krcanje, al' se ipak primeti signal od gitare... dok sa asio ne vidi nista...
kako to da resim?

Potrebno je da konfigurises Kx DSP sa sledecim postavkama kao na slici. Jedino sto je ovo namesteno za stereo sistem, ali predpostavljam da tako nesto i koristis.
Kasnije samo u Ampt2 podesis kx asio i stavis 0 i 1 za output.
Da ti se ne bi cula gitara ili bas ovako direktno potrebno je mutirati(mute) line in u Ac97 prozoru, a slider gain ce vrsti funkciju input signala.

edit: ubaci bass u linein ne u mic

Prilozi

• dsp.jpg
    dsp.jpg
    33.4 KB · Pregleda: 50
Poslednja izmena:
hvala, u medjuvremenu je proradio , menjao sam neke kx input kanale u amplitube-u pa sam od nekih 15 nasao neki koji radi...to je reseno!
U pitanju je bass gitara, medjtuim ovi efekti u amplitubu su bolji za solo gitaru nego za bass, ovo za bass je s****, jel zna neko neki bolji program?

Postoje vise verzija amplitube-a pa probaj sa jos nekom(npr. amp fender). Inace probaj malo da se potrudis oko podesavanja samog programa, moze solidan zvuk da se dobije. Dugo sam se igrao sa "ampom" i najbolje ga je koristiti sa nekim predpojacalom koje bi "peglalo" ulazni signal.
Na kraju sam ipak uzeo pojacalo(Roland cube20x) jer jednostavno je najbolje resenje za kucnu svirku. Sve je uvek namesteno, samo se ukljuci i svira. Amplitube je i dalje ostao ali samo kao plugin za nuendo-cubase.

Ampeg SVX je valjda simulacija samo bass pojacala i kabineta.

http://www.youtube.com/watch?v=RDJAXtXuiZ8

Poslednja izmena:
znam da nista ne moze da zameni pojacalo, al' sam hteo bar priblizan zvuk pojacala da dobijem na 5.1 sistemu, za vezbu, ako znas neku varijantu kako podesiti na ampt2 one potenciometre, postavi sliku pa cu probati, mozda nesto i uradim! :)

Ne vredi ja sviram gitaru, tako da ne mogu da ti pomognem oko podesavanja. Moras sam da se malo poigras, da menjas amp i kabinete, kao i da stavis neku pedalu ili rack.

Dugo sam se igrao sa "ampom" i najbolje ga je koristiti sa nekim predpojacalom koje bi "peglalo" ulazni signal.

apsolutno. direktno povezivanje bass-a na mic obicne zvucne karte je veliki no-no

@IvaNftw - Yup, kada me mrzi da povezujem gomilu svega na komp, samo se dzagnem u mixetu i dignem GR4... Mada mi je onaj besplatni Guitar Suite 100000x bolji i realniji...

@VUCKO-91 - Mozes da spalis zvucnu ako se bodesh direkt, uzmi neki DI/preamp, imas Beringhera za ~2500din i manje, a DIbox uvek valja imati za razne situacije...Inace, bas mozes lepo namestiti u Guitar Rig-u, Ampeg SVX je dobar poprilicno, snimao sam sas njim neke demoe i lepo ispadne...

Nazad
Vrh Dno