Šta je novo?

Amithlon - AmigaOS na PC-ju

Učlanjen(a)
18.05.2008
Poena
320
Ima li ovde nekog da se zanimao sa ovim projektom. Znam da je matoro i da verovatno to sad vise nema toliko smisla. Ja sam ovih dana uspeo da instaliram na matori athlonXP AmigaOS 3.9. Sve sam namestio, radi akcelaracija na kartici, pokrenuo Octamed, Diablo, Quake1. Zvuk nisam proveravao ali mislim da nece biti problema.

MorphOS mi nikad nije bio opcija jer nemam PPC Apple a i placa s oko 80e. Ako ga koristis free moze pola sata i onda mora da se resetuje komp. Pored toga to je OS koji samo podseca na AmigaOS sve Amiga aplikacije moraju da se rade pod emulatorim.
AmigaOS moze da se instalira na PPC mislim samo u emulaciji.
Amithlon je nesto sasvim drugo. Skoro da nema emulacije. Ima jedan deo Linux koda koji radi emulaciju procesora 68040 a sve ostalo je real. Naravno ako se prica o Amigi bez custom cipova, sto znaci da zaboravite na 99% igara sa A500. Ali zato ako imate kompatibilnu graficku, mozete pokrenuti Diablo1, quake1, i slicno sto je za sve Amige iz tog doba nemoguca misija. Realno imate komp koji je brzi od najbrze amige cca 50 puta.

Ako zelis pod Amithlonom da startujes bilo koju igru ili program koji koristi custom cipove sa A500, moras da koristis E_UAE, emulator pod Amithlonom.

Quake ima svoj oficijelni AGA/RTG port za Amigu iz '98 koji su igrom slučaja radili baš naši ljudi ClickBOOM iz Beograda koji su takođe odradili i port Myst-a godinu dana ranije tako da nije baš da je nemoguća misija bila ali ti je trebala svakako neka malo napucanija A1200/A4000

Quake ima svoj oficijelni AGA/RTG port za Amigu iz '98 koji su igrom slučaja radili baš naši ljudi ClickBOOM iz Beograda koji su takođe odradili i port Myst-a godinu dana ranije tako da nije baš da je nemoguća misija bila ali ti je trebala svakako neka malo napucanija A1200/A4000

Zanimljiva prica, nista od ovoga mi do sad nije bilo poznato. Slucajno sam naleteo na ovo http://obligement.free.fr/articles_traduction/story_about_clickboom.php ista priva ali iz ugla jednog od zaposlenih…

Da, pročitah sada ovo. Kao što ni bi rekli svaka priča ima dve strane ali da se zaključiti da ovaj lik Aleksandar i nije baš neka cvećka bio i da je lako upadao u konflikte sa zaposlenima. Ostavio sam mu komentar btw. na YT videu i za sada me kulira iako drugima uredno odgovara :cool:

Ko nije bio u stanu na konjarniku gde se pravio Capital Punishment, ne zna šta je kreativno ludilo i kako se ginulo za proizvod u koji su momci tako verovali.

Alfa PC verziju sam prvi put video kod Vite kući na njegovom PC, uz komentare kako je bilo elegantno napraviti pokretne senke na A1200 vs PC.

Možda bi ovo moglo u neku temu sa domaćim retro delima..

Poslednja izmena:
Od te naše starije ekipe znam za ClickBOOM i za Gameyus Interactive sa početka 2000-ih, bilo je i nekoliko pojedinaca koji su 90-ih radili neke igre za C64/Amiga/ZX Spectrum ali mislim da je to to otprilike.

Taj Capital Punishment mu dođe kao domaća varijanta Rise Of The Robots....dosta dobra grafika/pixel art, animacija i muzika a gameplay katastrofa :D Ali kapiram da je zato jer ih je ovaj lik stalno požurivao, cimao i vršio pritisak...ljudi radili u grču

Nazad
Vrh Dno