Šta je novo?

Amilo Li1705 - XP drivers

patrola

Slavan
Učlanjen(a)
13.10.2006
Poena
319
Neverovatno mi se desilo nesto! Instalirao sam na Amilo Li 1705 koji je dosao sa Vistom, licencni XP. Kada sam zavrsio instalaciju posegao sam za driverima, otvorio kutiju kad ono trt, samo Knopix. Od drivera ni traga! Odem na zvanican sajt proizvodjaca, kad ono tamo samo drajveri za Vistu. Nadjem broj nekog lika iz tehnicke podske za Fujitsu Siemens i ispade da bolje da ga nisam ni zvao! "Nemamo drajvere, trebalo bi da izadju na sajtu, ali ne znamo kada, ne znam kako da vam pomognem, zao mi je" - bile su njegove reci! Onda mi je preostalo jedino da se obratim prijatelju Guglu. I posle visedecenijske pretrage, pronadjem na nekom poljskom ftp serveru drajvere za XP. Ako nekome trebaju neka me kontaktira, dobice ih za dzabe. Ali ne mogu da verujem u takvu neozbiljnost - nemaju drajvere za XP! :wall:

Nisu jedini. Slicna situacija je bila i sa Asusom i to cinimi se sa modelom X51R.

Poslednja izmena:
A odakle poljacima driveri? Da ih nisu oni pisali kada ih fujicu nema na oficijalnom ?

Verovatno sa sajta proizvodjaca delova za koji ti treba drajver!?Kad sam ja trazio burazeru drajver za nesto,nisam nasao na sajtu proizvodjaca,pa sam onda isao na opendrivers sajt i ukucao ime uredjaja koji mi je Unknown device identifier izbacio i oni su mi nasli drajvere by manufacturer!
Ista je situacija i sa drajverima za moj sadasnji laptop,vec pola godine nije update-ovan drajver za X1600 Mobility,iako je za to vreme izaslo nekoliko Catalyst-a i u SVAKOM dolaze drajveri i za Mobility graficke ali dok HP ne zalepi neko custom shit za njih,nece ih izdati na sajtu,znaci nije FS jedini!?
Pozdrav ,)

Imam isti problem samo sto je jedini izlaz za mene da onu pojavu zvanu Amilo li1705 polomim u najsitnije delove i budem zadovoljniji nego da nadjem drajvere. Od juce ponavljan jednu istu recenicu : "Pa kako ljudi, pa kaaaakkkkooooo......."
Jedini si se ti isprecio ispred mene i njega.
Ako hoces da pomognes njemu pisi gde da nadjem drajvere.
Ako si na mojoj strani posmatraj mudro.

:D :D :D
Pa ti laptopovi su predvidjenji da rade pod Vista OS.Onaj ko hoce XP neka se malo potrudi - Sve moze da se nadje - samo treba biti uporan :D
Lepo imate spisak komponenti na sajtu,Google je tu i eto drajvera :D

www.viaarena.com/default.aspx?PageID=2&OSID=1

VIA VT6103L LAN
Conexant 56Kbps "SmartAMC" Audio SoftModem
ALPS - KGDDET068A - Touchpad
VGA Embedded in VN896
www.viaarena.com/default.aspx?PageID=420&OSID=1&CatID=1160&SubCatID=185
SOUND VT8237A imbedded / VT1708A codec
www.viaarena.com/default.aspx?PageID=420&OSID=1&CatID=1010&SubCatID=154
WLAN - LiteOn WN2302A device driver
http://download.aopen.com.tw/userdownload_List.aspx?RecNo=10432&Model=MP915-C

Zasto da se potrudi. Zar to nije malo neozbiljno od proizvodjaca? Ne trazim drajvere za Win98 ili Win95. XP je jos uvek vrlo aktuelan operativni sistem, pa ne vidim razlog da nemaju podrsku za njega!

@patrola

Pa zar je ovo prvi slucaj ?
Imas gomilu stariijih modela razlicitih proizvodjaca koji su imali zvanicnu podrsku za samo 1 OS
( tj. trenutno aktuelni,kao sto je Vista sada )

Nije prvi slucaj, ali treba da bude poslednji!

Neverovatno mi se desilo nesto! Instalirao sam na Amilo Li 1705 koji je dosao sa Vistom, licencni XP. Kada sam zavrsio instalaciju posegao sam za driverima, otvorio kutiju kad ono trt, samo Knopix. Od drivera ni traga! Odem na zvanican sajt proizvodjaca, kad ono tamo samo drajveri za Vistu. Nadjem broj nekog lika iz tehnicke podske za Fujitsu Siemens i ispade da bolje da ga nisam ni zvao! "Nemamo drajvere, trebalo bi da izadju na sajtu, ali ne znamo kada, ne znam kako da vam pomognem, zao mi je" - bile su njegove reci! Onda mi je preostalo jedino da se obratim prijatelju Guglu. I posle visedecenijske pretrage, pronadjem na nekom poljskom ftp serveru drajvere za XP. Ako nekome trebaju neka me kontaktira, dobice ih za dzabe. Ali ne mogu da verujem u takvu neozbiljnost - nemaju drajvere za XP! :wall:

LEPI PROCITAO SAM NA FORUMU TVOJ PROBLEM KOJI SI IMAO SA AMILOM LI 1705 I KAO TI KAZES USPESNO GA RESIO,PA BIH TE MOLIO DA POMOGNES I MENI DA DODJEM DO DRAJVERA ZA NJEGA OSIM HVALA JA ZA SADA NE MOGU NISTA DRUGO DA KAZEM ILI URADIM. DRAGAN

Poslednja izmena:
nemogu da pronadjem driver za modem za ovaj lap top ! taj sajt o kome se govori, mi nesto ne daje rezultat ! ima li neko taj drajver da mi posalje !

jos ima dobrih ljudi ! hvala brate od srca !

Zasto da se potrudi. Zar to nije malo neozbiljno od proizvodjaca? Ne trazim drajvere za Win98 ili Win95. XP je jos uvek vrlo aktuelan operativni sistem, pa ne vidim razlog da nemaju podrsku za njega!

Nije neozbiljno, problem nije u njima nego u Microsoft-u koji na taj nacin pokusava da progura Vistu koja se ne prodaje po ocekivanjima! Sta da im radis, na zalost moze im se:(

Drugim recima ljudi proverite koje drajvere nudi proizvodjac na svom sajtu pre nego sto kupite notebook, ja sam se zato odlucio za Msi, imaju za moj model sve moguce drajvere na sajtu:) Uzgred, ako notebook dolazi sa instaliranim os, pretpostavlja se da ces taj i da koristis (tako je barem u svetu gde nije u modi piraterija), jer si i njega kupio sa kompom i samim tim nema potrebe da sire podrsku! Ne svidja se ni meni, ali tako je:(

Kako ste uspeli da instalirate XP?

Kada sam pokusao da instaliram Windows XP sa SP2, instalacija je prosla bez problema do kaja, medjutim kod zadnjeg restarta pojavila se greska:

STOP: 0x0000007B Error Message ... " to je K R A J !!!

2000.gif

Ni Safe mod, ni reinstalacija, nista ne pomaze. Probao sam recovery opciju ali ubacivanje drajvera sa F6 je nemoguce jer nema floppy ...

Kako resiti problem. Na netu sam nasao da ova greska nastaje jer VIA chipset (VIA VT8237A ) nema podrsku u samoj instalaciji Windowsa XP za SATA disk. Koji drajver da skinem i kako da ga ubacim i resim problem.

(Nesto slicno desilo mi se i sa instalacijom Windowsa na HP notebooku ali je on imao u BIOS-u opciju da se SATA disk prijavi kao PATA i onda ne izbaci ovakvu gresku. Nakon instalacije Windows drajvera, u BIOS-u se vrati se SATA podrska i nema problema.)

Ovaj BIOS za Amilo je toliko uproscen da je to cudno. Vrlo malo opcija i naravno nema slicne opcije za SATA kontorler.

Na kraju sam instalirao Vistu ali bih voleo da znam da li ste imali slicnih problema sa instalacijom XP-a?

Pogledaj u Biosu da nema opcija [AHCI] i promijeni je u [IDE] mod

ja sam lepo instalirao vistu i preko Windows Update-a mi je skinuo sve drivere...

Nije problem instalirati Vistu, za nju postoje drajveri.

Pitanje je kako instalirati jednostavno XP a da se ne mora raditi rucna integracija SATA drajvera preko nLite i slicnih programa. Sramota za proizvodjaca kao sto je Fujitsu-Siemens da ima tako slabu tehnicku podrsku i da jednostavno kaze XP nije podrzan. Xp je jos uvek aktuelan operativni sistem koji se moze kupiti i ne vidim razlog zasto to ne bi uradili.

Kod nas je normalna stvar da ti uz racunar ne daju nikakve drajvere, da prodavac ne zna sta prodaje, da ne zeli da otpakuje, da ne mozes vratiti i zameniti racunar ako ti ne odgovara ili iz nekog razloga ne odgovara ... ili da ti se ne prizna garancija sa obrazlozenjem da t ne ulazi u garanciju ... ali za proizvodjaca kao sto je FS vo ne bi smelo da se dogodi.

Poslednja izmena:
instalirao sam ja i XP prvo... ali ovaj moj Li1705 nema SATA disk vec ATA od 120GB. Nije mi prosla instalacija sa instalacijom bez SP2, ali kad sam ubacio CD sa instalacijom koja sadrzi SP2 sve je proslo ok, sem sto nisam imao drajvere za skoro sve u njemu... pretpostavljam da bi Windows Update nasao sve drajvere i za XP kao sto mi je to uradili i Vista, ali ja nisam imao volje za to, vec sam instalirao Vistu...
ako pak, Windows Update iz XP-a ne bi nasao sve drajvere, onda bi to bio problem...
jedini razlog sto je XP jos uvek aktuelan je sto su hardverski zahtevi Viste prevelik zalogaj za dosta racunara.. moje misljenje je da za nove stvari koje imaju mogucnost "Vistanja" nema potrebe za "XP-enisanjem"

Imam ISTI problem. Da li bi neko mogao da mi kaze odakle da skinem drajvere za XP za ovaj laptop ??? Dakle, CIPSET, AUDIO, GRAFIKA, wireless itd.

Vidim da je ono sto je sasa postavio u stvari skup svih drajvera, ja sam mislio da je to samo modem drajver kao sto je covek trazio. Ali nigde se ne spominje drajver za CIPSET a on mi je najvaziji, on je baza. Ima li toga?

Poslednja izmena:
Koji fles ****te, znaci stavim da formatiram drugu particiju od 100 mega i kliknem FORMAT kad' ono........................ i gotovo za 10 sekundi!?????????? WTF ????????????

Sad' se setih... trebao bi mu i drajver odnosno neko programce za merenje napunjenosti baterije... kako se to resava?

Poslednja izmena:
Ja sam laptop tapnuo odavno i drajveri su otisli zajedno s njim, ali kako dobijam puno privatnih poruka u vezi drajvera, kontaktirao sam kupca i ponovo imam drajvere. Sada ih i vi mozete skinuti OVDE

Da napomenem da postoji mogucnost da modem nece raditi kako treba, meni je sve radilo ok. Medjutim cuo sam da su neki imali problema sa modemom.

Pozdrav
Srdjan

A da li je moguce da ovaj lap sa baterijom moze da radi samo oko sat vremena, tako mu prijavljuje, prosto ne mogu da verujem, procenti se neverovatno brzo smanjuju!?? Max je bilo 1:16 a posle 2 min je vec bilo 1:09.

Takodje, kada sam bio kod drugarice i kada sam ukljucio lap u struju druga lampica sa leva je svetlela a kada sam dosao kuci, cim sam ga ukljucio u struju, uticnica je malo zavarnicila i lampica se nije ukljucila ali lap normalno radi. Je l' moguce da sam nesto skenjao lampicu???

Ja ga nisam ni koristio sa baterijom, non stop mi je bio ukljucen u struju. Ali sve u svemu ovaj laptop ne preporucujem nikome. KRSH!!! :D

za najopustenije koriscenja worda, excela, interneta, filmova, mp3 muzike i sve to na punjacu je sasvim korektno resenje.... uostalom, tu je cena da popuni sve praznine koju jedan takav laptop ima... za vise para ima da se odabere mnostvo boljih laptopova...
@civil, lampica baterije ne svetli kad je status baterije na 100%, tj.kad je napunjena....
drajveri:
chipset: link
grafika: link
LAN: link
audio: link
mada sam ja sve drivere skinuo preko Windows Update-a....

Imam ISTI problem. Da li bi neko mogao da mi kaze odakle da skinem drajvere za XP za ovaj laptop ??? Dakle, CIPSET, AUDIO, GRAFIKA, wireless itd.

Vidim da je ono sto je sasa postavio u stvari skup svih drajvera, ja sam mislio da je to samo modem drajver kao sto je covek trazio. Ali nigde se ne spominje drajver za CIPSET a on mi je najvaziji, on je baza. Ima li toga?

imas link malo iznad:

http://rapidshare.com/files/39668491/Amilo_Li_1705Xp.rar

a i ovde se dosta prica o tome:
http://arhiva.elitesecurity.org/t254142-XP-Amilo-Li-drajveri

u svakom slucaju drajveri se mogu naci ali ako ti je SATA disk onda ces morati da u instalaciju XP-a integrises drajvere za SATA pa sa takvim XP-om da instaliras. U svakom slucaju probaj pa javi iskustva.

Sve sam super sredio! Nemam pojma koji je disk ali nikakve drajvere za SATA nisam morao da integrisem, dakle XP SP2 je prosao i sve je ok. Lap je za te pare vrh. Dzabe je!

Nazad
Vrh Dno