Šta je novo?

Amigisti vs. voodoovci?

Amigisti vs. voodoovci?

• Ukupno glasača
    62
  • Anketa je zatvorena .

R_U_S

Čuven
Učlanjen(a)
26.04.2004
Poena
620
Ko je po vašem mišljenju "gori" - Amigisti ili voodoovci?
Ima su u vidu posvećenost Amigi i voodoo karticama, korišćenje istih, pisanje drajvera, itd, iako su oba proizvoda davno "mrtva". Da ne bude zabune, ja sam pre 2 nedelje nab'o јеdnu voodoo 2 u makinu, više: http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=818440&postcount=159
:wave: :wave:

Nedavno sam kupio Amigu PPC603 040 a planiram i Voodo3 PCI :)

Pa Voodoo radi na novoj Amigi, tako da ono - nasli smo se :D

Amiga je najbolji komp ikada napravljen, pa posle nje Mac :)

delimir je uvek u pravu :)

Ja sam podjednaki Amigista i Voodoo-ovac, oba su napravila neshto najbolje shto moze i propali na kraju :D

DA,zbilja,sta ako je neko i jedno i drugo?

@ Voodoo_NBGD

Vec dva dana razmisljam i nemam pojma :wall: :d

Amiga je bolja.

@ driver

Pa i ATI i nVidia ce da propadnu USKORO! :p :smoke:

ma sve to treba tamo na nasipe da tovare pesak |>>

3dfx do groba!!!

zaboga... pa voodoo je samo graficka...

amiga je koncept razmisljanja :D

ne zovu je dzabe prijateljica...

kako vi tepate svom voodoo-u :p

sala mala...
voodoo jeste revolucija, ali slika je samo slika... pre bih rekao da me je odusevio ati cistinom slike kada se pojavio ili matrox dualhead... bilo je mnogo lepih i veselih stvari kao i ko da zaboravi svoj S3 Virge 3d SX/GX 4Mb :)

[flame] Koliko su valjali, toliku su i trajali [/flame] :d

Iznenadjen i uvredjen!!

kUdtiHaEX je napisao(la):
:trust: jel ti to diraš u legende? Ja sam iznenadjen i uvredjen :d Uveren sam da nisi imao voodoo kada je trebalo, nego neki kršware od S3 ili intel 740, pa sad ako voodoo ne valja :p
Eh da mogu da se vratim 10 godina u nazad :)
P.S.
Šta znači tvoj nick, pitaju ljudi i koji nisu sa bencha uopšte, ne zezam se!

Primeti smajli :) uostalom, da, imao sam i740 i radio mi je posao skroz ok. Nisam imao para za dza-bu Voodoo i ne mislim da sam nesto EXTRA propustio. Voodoo jeste bio ok, ali ne znam cemu tolika fama oko toga.

Primeti smajli :) uostalom, da, imao sam i740 i radio mi je posao skroz ok. Nisam imao para za dza-bu Voodoo i ne mislim da sam nesto EXTRA propustio. Voodoo jeste bio ok, ali ne znam cemu tolika fama oko toga.
Probao intel 740 i :vomit: , pala je Vanta 16Mb.
Dobro, da ne skrećemo mnogo sa teme. Nego one smajlije si loše stavio, imaš samo jednog - :d . Verovatno si hteo da ubaciš one sa plamenom, ili se meni Mozilla baguje, a možda je i od ovog voodoo-a u makini :d
Šalim se, jeste da je voodoo bio skup kao otrov, pa sam zato i nabo kantu umesto nekog recimo V3 u to vreme :wall: :wall:
Zbog svega ovoga sam i pokrenuo ovaj thread.
:wave:

Haha, koja je propast bila i740, svi su bili bolji od njega u to vreme :D

Vi bi jos i da birate graficku..... Amigina grafika je potukla sav taj krs :D :D :D :D

off
RUS da li imas nesto iz vremena CPC -a ?

R_U_S je napisao(la):
Šalim se, jeste da je voodoo bio skup kao otrov, pa sam zato i nabo kantu umesto nekog recimo V3 u to vreme :wall: :wall:
Zbog svega ovoga sam i pokrenuo ovaj thread.
:wave:
Ma ajde, Voodoo 3 kad je bio aktuelan je koštao oko 180 DM, što će reći ispod sadašnjih 100 evra. A mogao si da igraš sve nove igre ko gospodin čovek, što se ne može reći za sadašnje karte ispod 100 evra.

sasa022 je napisao(la):
Vi bi jos i da birate graficku..... Amigina grafika je potukla sav taj krs :D :D :D :D

off
RUS da li imas nesto iz vremena CPC -a ?
Imam, al samo joystick u delovima (onaj originalni) i kopiju prevedenog uputstva za CPC 464. Originalna knjiga na nemačkom se negde zaturila :S:
Skinuo sam emulator – winape 32 sa gomilom igara pa se povremeno podsetim. Ja već pola godine tupim kako ću da otkupim nazad svoj CPC 464, ali ništa. Evo, sada za praznike ću ići do Banatskog Karlovca pa ću probati da navatam tog lika (osim ako nije od kompa napravio pojilicu za piliće) :wall:
@Voodoo_NBGD:
***a, nismo svi bili baš u toku u to vreme. Sećam se da su u Rusiji u to vreme davili sa raspadima od intela 740, a voodoo je baš bio extra skoop. Šta ćeš, bio sam student, nisam mogao nešto mnogo da biram, drugo je sada. Ali zato sada imam voodoo 2 u makini :banana:

Poslednja izmena:

Ti si imao Atari ST 520/1040 ili tada nisi ni znao za kompjuter? :)

PS: Ovo drugo je mnogo bolja varijanta :)

BTW: Za Voodoo me ne zanima, ali Amiga i nije bas malo trajala, tako da ono - pali :)

Poslednja izmena:
delimir je napisao(la):
Ti si imao Atari ST 520/1040 ili tada nisi ni znao za kompjuter? :)

PS: Ovo drugo je mnogo bolja varijanta :)
e ovo sada je vec flame!

Jel znate da je i Stevie Wonder imao Amigu? Uvalili slepcu :D

stara "doskocica" od pre 10 godina... hm, sad ce neko da spominje i zimu i drva i... :)

Secate li se osecaja prvog pokretanja igre na amigi :eyebrows: :,,:

isti osecaj bio je kad sam posle xyz grafickih tipa S3,Ati Rage i sl. ubo' :smoke: Voodoo2.... i Quake poleteo :)

R_U_S je napisao(la):
@Voodoo_NBGD:
***a, nismo svi bili baš u toku u to vreme. Sećam se da su u Rusiji u to vreme davili sa raspadima od intela 740, a voodoo je baš bio extra skoop. Šta ćeš, bio sam student, nisam mogao nešto mnogo da biram, drugo je sada. Ali zato sada imam voodoo 2 u makini :banana:
Jeste Voodoo bio ekstremno skup u početku, ali krajem '99, cele '00 i početkom '01 cena mu je pala na vrlo prihvatljiv nivo (ja ga drugačije ne bih ni imao :D )

Što reče neko "to je samo slika"... :d
Pa ja sam pre voodooa igrao need for speed 3 u 400x300 u soft modu (a ni tako nije išlo glatko), pa kad krene da kulja dim, vidim jednu teksturu koja se okreće po ekranu jer u soft modu nema transparencije :)
A onda zabodem Voodoo 2 i sve krene da leti u 800x600, bilinearno filtrirane teksture, magla u daljini, transparencija dža-bu... to je bio veći skok nego nekome danas sa GF4MX na SM3.0 kartu...

Ja se secam da su tad svi poredili tomb raider na pc-u i playstation-u. Kao sve je to manje vise bilo isto, itd....a kad je stigao voodoo :smoke: Nikad se nisam vise odusevio . Jos kad sam video Q2 i Inocming, bas dugo nisam mogao da se oporavim. Naravno, odmah sam krenuo u kampanju kod caleta - i imao je sluha za pravu stvar :)

E sad, da li mi je bolje to, ili kad je taj isti cale '90-e doneo Amigu 500 iz Nemacke...who knows :)

Dobro ti je rekao RUS. Ocigledno nemas predstavu sta si propustio. Hoces da ti pozajmim V2 na par dana, u paketu sa nekim starudijama pa da vidis razliku? :d
Kad sam u stari S3 Virge ubo Voodoo 1... Kao da sam iz fice seo u ferarija! Nikada u zivotu se nisam toliko odusevio grafikom, koliko tada. Dobra je Voodoo-ova komparacija: to vam je kao prelazak sa GF2 na neku SM3.0 kartu.

P.S. pogledajte rezultat polla: 1/3 1/3 1/3 - stvarno se kidamo! :D

Poslednja izmena:
E jeste bukvalisti :D

Već sam se zabrinuo!

@Darko:
Već sam počeo da se brinem, krenuo sam da ti pišem PM, ali dobro je, tu si :D
Ne damo naše :banana: :banana:
P.S.
Samo fali Mladen Delić da komentariše ovu zanimljivu i krajnje neizvesnu trku :smoke: ..... Pa ljudi moji, da li je to mogućee.......

Poslednja izmena:
ovo je zesce gloop poll :) Dok sam bio Amigista protivnici su mi bili PC-evci, Kad sam bio voodooman protivnici su mi bili ljudi sa tridentima koji su me pljuvali jer imam para.

Nazad
Vrh Dno