mmarky je napisao(la):
Ovo nije Amiga, ovo je hibrid Amige i PC-a. Sto u stvari i nije toliko lose, samo izgleda da su, umesto da pokupe dobre stvari od jedne i druge platforme, pokupili ono sto treba da izbace.
Druga stvar kakvi su ono konektori, u redu PCI, AGP, IDE i sl. ali cemu onaj AMR (ili je mozda CNR uvek mesam ta dva g.)
I zasto stavise VIA-in 686B southbridge ?????!!!!!
Cemu pravljenje dodatnih problema...
Eto zasto sam odustao od Amige i presao na PC, ko god je kupio samo je uzeo sta mu treba i sutnuo dalje... stvarno tuzno...
🙁
Iako mi je tesko da priznam ali se slazem sa tobom, razocaran sam onim sto je Amiga postala ili da kazem bolje - onim sto su napravili od Amige. Ovaj uredjaj vise lici na (novi) Mac i Pc nego na Amigu. Cak iako AmigaOS4 bude tako revolucionaran kao sto pricaju (a cisto sumnjam), ostace gorak ukus u ustima da 'to nije to'.
Meni je licno krivo sto nije nastavljeno sa arhitekturom koju je imala originalna Amiga, ZORRO i ekipa su mogli da pojedu sve te budzevine sa PC-a,....
Sto se tice stavljanja svega ovoga sto su stavili - to je objasnjeno kao 'smanjenje troskova proizvodnje'. Zato je i procesor lemljen za MB, i nema plasticnih vodjica oko IDE konektora (oh, da li smo svi ludi) i zato je koriscen VIA SB umesto nekog drugog PCI kontrolera,....
I sto je najlepse - proizvodjac AmigaONE.5 je Eyetech.co.uk koji u sustini samo ima licencu na ime Amiga. Amiga Technologies koju jos uvek poseduje gateway.com (da, one krave) se obavezao da ce da uradi OS koji u sustini ne rade oni - vec Haage&Partner,...
Dakle - sve je to u sustini ona 'mnogo babica = kilava beba',...
Meni je zao sto se sve izdesavalo ovako, ali cim ljudi krenu po pare pokvare sve sto je valjalo,... osim kada se zovu Apple
🙂
Ma samo da ja skupim kesha za CyberStormPPC+CyberVisionPPC pa da roknem to u moju A4k i da teram Pegasos
🙂